Gezondheid

Braziliaanse wetenschapper: Ayahuasca kan helpen in de strijd tegen kanker

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een krachtig psychedelisch brouwsel dat door sjamanen uit de Amazone wordt gebruikt, kan helpen in de strijd tegen kanker. Dat stelt een Braziliaanse wetenschapper.

Ayahuasca – wat slingerplant van de ziel betekent – wordt gemaakt van de liaan Banisteriopsis caapi en bladeren van de Psychotria viridis. Die bladeren bevatten DMT, terwijl Banisteriopsis caapi de MAO-remmers harmine en harmaline bevat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Positieve effecten

Het brouwsel wordt al decennialang gebruikt bij genezingsrituelen. Eduardo E. Schenberg van de Universiteit van São Paulo zegt dat ayahuasca kan worden gebruikt in de strijd tegen kanker. “Er is genoeg bewijs waaruit blijkt dat de actieve bestanddelen van ayahuasca, met name DMT en harmine, positieve effecten hebben op celculturen die worden gebruikt om kanker te bestuderen, en op biochemische processen die een belangrijke rol spelen bij de behandeling van kanker,” schreef hij in een artikel dat is gepubliceerd in SAGE Open Medicine.

Schenberg pleit voor wetenschappelijk onderzoek naar de kankerremmende werking van ayahuasca. Volgens hem zijn er negen kankerpatiënten geweest die werden behandeld met ayahuasca. Van die negen patiënten vertoonden drie verbeteringen na het drinken van het brouwsel. Dan zijn er nog de nodige geruchten over mensen met kanker die beter werden door ayahuasca.

Inbreuk op de mensenrechten

De drug bindt zich aan de sigma-1-receptor, die onder meer het signaal geeft voor de geprogrammeerde celdood van kankercellen. De combinatie van DMT en harmine heeft mogelijk antitumor-effecten.

“Als wetenschappelijk wordt bewezen dat ayahuasca een geneeskrachtige werking heeft zoals beschreven is door antropologen, ontdekkingsreizigers en etnobotanisten, kan het verbieden van ayahuasca worden gezien als een inbreuk op de mensenrechten,” schreef Schenberg.

[SAGE Open Medicine]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
8 jaren geleden

‘kan helpen in de strijd tegen kanker’… waar blijft de doorbraak?

doler
doler
8 jaren geleden

een mentaliteit verandering, stoppen met alles achterna rennen, delen en ontvangen, gezond voedsel,

Richard
Richard
8 jaren geleden

Al met al zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet.
Gezond blijven of worden en dat knal knetter high!
Dat wordt nog een hele leuke wereld!
Hahaha!
Wat NWO? Nooit van gehoord…Whoehahahahahah!

flardinga
flardinga
8 jaren geleden

Ik heb al heel lang geleden al een boek gelezen over de Amazones, de Braziliaanse betaalde huurlingen trokken toen massaal de oerwouden in om de laatste Indianen te vermoorden, na een tijdje kwamen zij er echter achter dat die Indianen veel kennis hebben van alles wat daar groeit en juist die farmaceutische industrie verzocht hen om die Indianen niet uit te roeien omdat zij die kennis wilden hebben, de anticonceptiepil komt ook van de Indianen en daar heeft heel de aardbol zijn profijt van en dat zou nu ook zo kunnen zijn.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x