Binnenland

ChristenUnie noemde motie tegen 2G-regel twee dagen geleden nog ‘wappermotie’

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ChristenUnie stemde eergisteren tegen een motie van FVD die oproept tot het uitsluiten van de 2G-regel. Ongevaccineerden kunnen dan geen QR-code meer krijgen, ook niet na een negatieve test.

De partij noemde het op social media een ‘wappermotie’. “Als we tegen een motie stemmen, wil dat niet altijd zeggen dat we vóór het tegenovergestelde zijn. Sterker nog, best vaak ligt dat anders,” aldus de partij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png


CU-Kamerlid Mirjam Bikker legde uit waarom haar partij tegen de motie heeft gestemd. “De ChristenUnie ziet niet hoe 2G zich kan verhouden tot keuzevrijheid voor vaccinatie. En ziekenhuizen, scholen en andere essentiële locaties moeten altijd bereikbaar zijn. Maar ik vind het onwenselijk om nu zonder debat en zonder dat we kunnen spreken over andere oplossingen in deze ongekende gezondheidscrisis deze uitspraken per motie hier te doen,” zei Bikker.

“Dat is suggestief, voorbarig en veel te gemakkelijk,” voegde ze toe. Het OMT komt nu met het advies om na een korte lockdown de 2G-regel in te voeren.

Mijn hemel! Word wakker!

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD), de indiener van de motie, reageert: “Mijn hemel! Stemmen eergisteren over het uitsluiten van 2G is ‘voorbarig’, Mirjam Bikker? Echt? Het OMT adviseert vandaag, twee dagen nadat FVD deze motie in stemming heeft laten brengen, om 2G in te voeren!”

“Hoezo ‘voorbarig’? Word wakker!” roept hij.

4.8 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

150 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Ze weten niet meer hoe ze zich hier uit moeten lullen. Onmiddellijk uit hun ambt zetten het hele Haagse zootje. Ze brengen de samenleving onherstelbare schade toe !

Edward
Edward
2 jaren geleden

Haal de C maar weg bij de Christen Unie. Het morele kompas is ook bij deze WEF partij niet aanwezig. De discriminerende QR enkelband met G3/G2 komt er dankzij dit soort wegkijkers, meelopers.

Swiebertje
Swiebertje
2 jaren geleden

Ook CU is heel goed in rechtprayen wat krom is

lone
lone
2 jaren geleden

“let’s go Pfizer !”

Back to top button
150
0
We lezen graag je reactie!x