Binnenland

ChristenUnie noemde motie tegen 2G-regel twee dagen geleden nog ‘wappermotie’

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ChristenUnie stemde eergisteren tegen een motie van FVD die oproept tot het uitsluiten van de 2G-regel. Ongevaccineerden kunnen dan geen QR-code meer krijgen, ook niet na een negatieve test.

De partij noemde het op social media een ‘wappermotie’. “Als we tegen een motie stemmen, wil dat niet altijd zeggen dat we vóór het tegenovergestelde zijn. Sterker nog, best vaak ligt dat anders,” aldus de partij.


CU-Kamerlid Mirjam Bikker legde uit waarom haar partij tegen de motie heeft gestemd. “De ChristenUnie ziet niet hoe 2G zich kan verhouden tot keuzevrijheid voor vaccinatie. En ziekenhuizen, scholen en andere essentiële locaties moeten altijd bereikbaar zijn. Maar ik vind het onwenselijk om nu zonder debat en zonder dat we kunnen spreken over andere oplossingen in deze ongekende gezondheidscrisis deze uitspraken per motie hier te doen,” zei Bikker.

“Dat is suggestief, voorbarig en veel te gemakkelijk,” voegde ze toe. Het OMT komt nu met het advies om na een korte lockdown de 2G-regel in te voeren.

Mijn hemel! Word wakker!

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD), de indiener van de motie, reageert: “Mijn hemel! Stemmen eergisteren over het uitsluiten van 2G is ‘voorbarig’, Mirjam Bikker? Echt? Het OMT adviseert vandaag, twee dagen nadat FVD deze motie in stemming heeft laten brengen, om 2G in te voeren!”

“Hoezo ‘voorbarig’? Word wakker!” roept hij.

4.8 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
150 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Exegese
Exegese
7 maanden geleden

Ze weten niet meer hoe ze zich hier uit moeten lullen. Onmiddellijk uit hun ambt zetten het hele Haagse zootje. Ze brengen de samenleving onherstelbare schade toe !

Edward
Edward
7 maanden geleden

Haal de C maar weg bij de Christen Unie. Het morele kompas is ook bij deze WEF partij niet aanwezig. De discriminerende QR enkelband met G3/G2 komt er dankzij dit soort wegkijkers, meelopers.

Swiebertje
Swiebertje
7 maanden geleden

Ook CU is heel goed in rechtprayen wat krom is

lone
lone
7 maanden geleden

“let’s go Pfizer !”

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

150
0
We lezen graag je reactie!x