Propaganda

Dennis Kucinich: Mediahype Iran doet denken aan Irak-leugens

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De manier waarop de Amerikaanse media verslag doen van het Iraanse kernprogramma doet denken aan de mediahype over onjuiste beweringen over massavernietigingswapens in Irak die leidden tot de inval in 2003, stelt een Amerikaanse beleidsmaker.

“De verslaggeving over Iran vertoont veel gelijkenissen met de aanloop naar de Irakoorlog,” zei het Amerikaanse Congreslid Dennis Kucinich tegenover de Huffington Post.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Kucinich stelde dat Amerikaanse media, voornamelijk The New York Times, National Public Radio, PBS en de Washington Post, het laatste rapport van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) over Iran onjuist hebben geïnterpreteerd en een verkeerd beeld hebben van het vreedzame kernprogramma van Teheran.

Wederzijds respect

In november vorig jaar stond in het IAEA-rapport dat Iran vóór 2003 mogelijk toewerkte naar de ontwikkeling van kernwapens en dat deze activiteiten nog steeds zouden kunnen plaatsvinden.

Het Congreslid riep op tot een serieuze diplomatieke benadering die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en respect. Alleen op die manier kan het conflict volgens Kucinich worden opgelost.

Diplomatie

De Amerikaanse president Barack Obama waarschuwde tegen een militaire campagne tegen Iran en benadrukte het belang van diplomatie om de patstelling over het Iraanse nucleaire programma op te lossen.

Hij zei op zondag niet te geloven dat Teheran de intentie heeft de Verenigde Staten aan te vallen. Daarmee spreekt hij de Israëlische vicepremier Moshe Ya’alon tegen dat Iran werkt aan een intercontinentale ballistische raket met een bereik van 10.000 kilometer.

Overdreven

Afgelopen jaar haalde Dennis Kucinich ook al uit naar de internationale media omdat volgens hem het geweld tijdens protesten in Syrië werd overdreven en niet werd geluisterd naar de inwoners van het Arabische land.

Ondertussen wordt op diverse plaatsen in de wereld gedemonstreerd tegen een militair ingrijpen in Iran. Zo gingen in 70 Amerikaanse steden betogers de straat op en ook in Kopenhagen werd gedemonstreerd.

Steun

Gedurende het weekend waren er onder meer demonstraties in Washington DC, New York, Boston, Chicago, Philadelphia en San Francisco. In Canada gingen betogers de straat op in Calgary en Vancouver.

In de Deense hoofdstad Kopenhagen verzamelden grote groepen mensen zich bij de Amerikaanse ambassade om steun te betuigen aan het vreedzame kernprogramma van Iran.

{qtube vid:=RUE7nuNRyDk}

{qtube vid:=BZZpTxCpio0}

Bron: Presstv.ir (1), (2) en (3)

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x