Homepagina » Gezondheid » Bewezen effectieve behandelingen voor depressies helpen niet. Waarom antidepressiva zinloos zijn
Bewezen effectieve behandelingen voor depressies helpen niet. Waarom antidepressiva zinloos zijn

Bewezen effectieve behandelingen voor depressies helpen niet. Waarom antidepressiva zinloos zijn

‘Bewezen effectieve’ behandelingen voor chronische depressies en angst bij jongeren, zoals SSRI-antidepressiva en cognitieve gedragstherapie (CGT) blijken in werkelijkheid niet te helpen, zo bleek uit een follow-up onderzoek.

Hoewel de therapieën tijdens de onderzoeksperiode effectief leken, hadden de meeste jongeren een terugval.

Slechts 22 procent was zes jaar later nog steeds vrij van angsten en depressies.

Nog steeds chronisch depressief

Ze volgden de voortgang van 319 jongeren die gedurende drie maanden waren behandeld met de SSRI sertraline (Zoloft), CGT of beide.

Dit zijn behandelingen die worden omschreven als ‘de beste behandelingen die we hebben,’ aldus Golda Ginsburg van de University of Connecticut School of Medicine.

En toch was minstens 30 procent van de jongeren, die toen gemiddeld 17 jaar waren, nog steeds chronisch depressief.

Terugval

Bovendien was 48 procent aanvankelijk beter geworden na de behandeling, maar volgde een terugval, waardoor er slechts 22 procent overbleef die vrij was van angsten en depressies.

De jongeren die antidepressiva slikten, waren niet beter of slechter af dan degenen die CGT kregen, stelden de onderzoekers vast.

De wetenschappers bestudeerden de verschillen tussen degenen die na de therapie niet meer angstig of depressief waren en degenen die een terugval hadden.

Andere factoren

Zo kwamen ze tot de conclusie dat ook andere factoren een rol speelden, zoals de mate van ondersteuning binnen het gezin en het aantal negatieve levensgebeurtenissen dat ze meemaakten.

Het onderzoek is verschenen in het Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry.

In Nederland voelen drie op de 10 jongeren zich depressief. Ze ervaren dagelijks ernstige neerslachtigheid en verlies van levenslust.

[Medisch Dossier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Neem veel omega3, vitamine d3 en vitamine c. Allemaal veel hoger gedoseerd dan geadviseerd wordt. Na 3 maanden ga je echt een verschil voelen.

  15 likes
  • Zodra iemand de diagnose krijgt in een depressie te verkeren lopen de therapeuten en de pillen industrie te hoop om hun diensten te kunnen slijten.

   Maar wat zo een persoon echt nodig heeft is ten eerste zonlicht veel zonlicht en zijn/haar directe naasten en vrienden welke hem/haar er doorheen slepen door met hem/haar leuke dingen te laten doen en ontzorgen van de dagelijkse verplichtingen. maar ook en vooral zorgen dat de toegestopte pillen bij het chemisch afval wordt gezet meestal ben je bij het slikken binnen enkele weken een zombie welke willoos is overgeleverd aan de zogenaamde medici.

   6 likes
   • @Mikkie Het is ook inderdaad makkelijker gezegd hoor. Het is echt shit als je in een depressie zit. Ik kende zelfs iemand, waarvan de zus uiteindelijk zelfmoord heeft gepleegd.

    @Silbereye
    Juist. Ik heb het zelf met mijn eigen ogen gezien/het proces gevolgd van een familielid. Ongelooflijk gewoon. Daarom zei ik ook o.a. Vitamine D3 (er is te weinig licht in Nederland, zonnebank helpt niet) en Omega3 (hoge dosis, zuiverste vorm) en om het lichaam in balans te krijgen (krachtig te maken) Vitamine C (om het uur 2.000/3.000 mg in de eerste paar dagen, daarna om het zoveel uur). Dit heb ik niet zomaar van het internet geplukt, ik heb er heel veel over gelezen (wetenschappelijk).

    4 likes
  • Soms zijn mensen zo “blind” geworden door hun depressie, dat ze denken dat toch niks meer helpt. En dus ” nemen” ze niks..

   3 likes
  • Waarachtig zit ten deze nutriënt en ook in gezonde voeding?

   1 likes
 2. Snap niet dat er in NL mensen depressief zijn. Er valt zoveeeel te LACHuhhh met Rutttee en consortee.
  En helemaaaal met het klimaatakkoord dat niet van de burger is.
  Lachuhhh man !!

  13 likes
 3. Biff der Nederlanden

  Ik heb juist enorm veel baat bij antidepressiva. Ik slik het nu al een paar jaar en het helpt echt.
  Ik heb geen last meer van de diepe depressies die ik had. Ook ben ik nooit meer overdreven blij of enthousiast.
  Sinds ik ze neem is mijn gemoedstoestand erg stabiel; heel erg vlak, zonder uitschieters naar boven of naar beneden.
  Ik huil of lach nooit meer. Ik ben als het ware een soort gevoelloze zombie geworden.
  In het begin verlangde ik nog naar emoties. Nu ben ik gewend dat ik die niet meer heb.
  Ik leef nu dus weliswaar als een robot maar heb nergens last meer van
  Ook de ‘ellende in de wereld’ waar veel mensen last van hebben raakt me niet meer.
  Het kan me gewoon allemaal helemaal niks meer schelen.

  echt een verademing

  6 likes
  • De darmen en hersens zijn nauw met elkaar verbonden via het enterisch zenuwstelsel. Bij een depressie (ook preventief) de darmflora/voeding bekijken en evt. pro/prebiotica nemen. Verder hebben depressieve mensen meestal een tekort aan melatonine. Het kan helpen om dit hormoon (3 of 5 mg, niet minder) te slikken, ook tegen slapeloosheid. Dit middel is gewoon te bestellen op Internet (bijv. die van Now). Verder inderdaad wat extra vitamines en mineralen nemen en veel bewegen in de frisse lucht. Ook kunnen natuurlijke neurotransmitters een alternatief zijn voor antidepressiva. Google eens op dopa-mucuna, GABA, 5-htp…Er zijn zoveel andere manieren dan gangbare antidepressiva, probeer die eerst tenzij het om een hele hele ernstige depressie gaat, doe dan beide en stop na een half jaar met die gangbare antidepressiva, dan kun je daar nog vanaf komen.

   4 likes
  • Ik huil of lach nooit meer. Ik ben als het ware een soort gevoelloze zombie geworden.

   Vind je dat een positief resultaat? Kijk, als jij je er goed bij voelt, wie ben ik om dat tegen te houden. Maar ik denk dat je je meer veilig voelt doordat je ‘verdooft’ bent. Ik ben wel blij voor je dat je je rust hebt op deze manier hoor, daar niet van. Maar heb je weleens Vitamine C, Omega 3 en Vitamine D3 (allemaal in hoge dosis) geprobeerd? Lees er veel over, duik de boeken in (niet het internet, dus niet Googlen), ook al is het enkel om jezelf met deze kennis te verrijken.

   3 likes
 4. Zolang de slavernij in stand blijft, zal het zoeken naar expressie in jezelf verdrongen blijven door gedwongen overprestatie.

  7 likes
 5. Het medicijn tegen ernstige neerslachtigheid en verlies van levenslust = een 2 maand lange zomervakantie aan een gloeiend heet (klimatologisch) strand in Zuid-Europa. Weg van Vrekkenland.
  En natuurlijk geloven in het astraal lichaam + het bewustzijnsdeeltje. En vooral dat niemand gelijk is voor het hiernamaals, iedere handeling en iedere gedachte telt. Pestkoppen, op welke manier dan ook, reïncarneren altijd als een kakkerlak of zoiets. Dit is het Karma.

  8 likes
 6. Waarom “antidepressiva” zinloos zijn?
  Omdat ze je verslaven en aan het infuus van de pharma maffia houden.

  7 likes
 7. Een mens heeft magnesium nodig zoals een mens water nodig heeft.

  Magnesium is cruciaal voor onze gezondheid. Als je al een beetje last hebt van magnesium tekort dan kan dit al snel lijden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid, neerslachtigheid en slapeloosheid. Bij een groot en langdurig tekort aan magnesium kan er sprake zijn van hartkloppingen, spasmen, spijsverteringsproblemen, angst, postnatale depressie, overgevoeligheid, astmatische klachten en allergieën, depressiviteit, slapeloosheid en versnelde botontkalking bij vrouwen na de overgang.

  Neem als supplement de citraat variant voor een betere opname in het lichaam.

  http://www.10-kilo-afvallen.nl/magnesium-citraat/

  6 likes
 8. De wereld is zo ingericht dat een mens wel depressief moet worden. Dit is gedeeltelijk de schuld van de mens zelf die zich niet kan vormen en aanpassen aan veranderingen doordat men gevangen zit in het verleden die niet aansluit op het heden.

  Maar vooral doordat het huidige corrupte systeem waarin we leven ons de weg afsnijdt van onze natuurlijke of gezonde voedingsbronnen en van onze geestelijke verbindingen met het leven, de natuur, onze zelfstandigheid, waarbij we geen baas meer zijn over eigen materie en processen en we hopeloos zijn overgeleverd aan de macht van geesteszieken en psychopaten.

  De mens zou in een vrije en gezonde wereld nooit ziek kunnen worden in de huidige vorm en zich ten volle kunnen ontwikkelen, ontplooien en uitleven waardoor een depressie niet eens een kans zou krijgen te bestaan.

  Een depressie in de huidige wereld is als een schip die men moet sturen tussen angst, gevaar en ellende. Zo kan het enigzins onder controle worden gebracht, maar zal nooit echt verdwijnen. Niet eerder dan dat het schip weer zorgeloos en vrij kan varen.

  6 likes
 9. ‘Lost Connections’ is een goed boek, dat een heleboel verklaart over het ontstaan van depressie, en het waarom antidepressiva’s nutteloos zijn.

  4 likes
 10. Wat je ook kan proberen is op zoek te gaan naar het centrum van je bewustzijn. Hier kom je je spiegel tegen die je niet kan ontwijken en dus je problemen kunt aanpakken bij de wortels. Bijvoorbeeld door een weekje ayahuasca, ademhalingsmeditatie enz enz. puur natuur

  4 likes
 11. Heeft velen geholpen!
  Zonder medicatie!
  Gratis!
  Neen heb je, ja kun je krijgen.

  https://www.youtube.com/watch?v=E_CRAUmXNas

  3 likes
 12. Neeem ashwagandha als dat niet genoeg helpt neem je ochtend ashwagandha en avond 5htp

  1 likes
 13. Een vriend van mij is zwaar depressief. Niets hielp meer.
  Ik ontdekte http://depressiestoppen.nl/ en kocht het boek voor hem.
  Hij is nu depressie vrij.

  Klinkt ongelofelijk, klinkt als een reclameboodschap. Dat besef ik me.
  Maar het is echt waar.

  1 likes
 14. Terwijl er zoveel opties zijn:

  https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/453292/Dokters_Van_Morgen.html
  https://www.youtube.com/watch?v=4AuhA-UPcfE
  Google it…

  Mijn voorstel zou zijn: dmt gerelateerde stoffen zoals psilicybine of ayahuasca als eerste optie nemen (toch een stuk gezonder) en Ketamine voor als je ten einde raad bent en een einde aan dit leven wilt maken (wat echt ongezond is)

  Simultaan aan bovenstaande aan jezelf gaan werken zoals bijvoorbeeld Pjoter beschrijft

  1 likes
 15. Niet alleen zinloos maar doordat ze de heropname van serotonine remmen, zorgen ze ervoor dat er ook minder melatonine wordt aangemaakt. Een ontregelde melatoninehuishouding kan klachten geven en is een risicofactor voor hormoongerelateerde kanker. En medicijnen beroven je lichaam van vitaminen en mineralen. En verder hebben we een gebrek aan verbinding, wat ook depressies in de hand kan werken.

  0 likes
 16. Medicijnen zijn zinloos omdat je het denken moet veranderen . Change your life change your thinking. Dat leer je met curcus mindfullness . Als de verdoving van de medicijnen uitwerkt ben je op dezelfde plek als waar je van te voren was dus logisch dat medicijnen ofwel chemische vergif niets goed doet voor de patiënt .

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

intimidatie

Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

Wist je dat het erg gevaarlijk is ...

onzekerheid

Wat doe jij tegen de onzekerheid door deze bizarre tijden?

Het zijn bizarre tijden. En het lijkt ...