Homepagina » Gezondheid » Bewezen effectieve behandelingen voor depressies helpen niet. Waarom antidepressiva zinloos zijn
Bewezen effectieve behandelingen voor depressies helpen niet. Waarom antidepressiva zinloos zijn

Bewezen effectieve behandelingen voor depressies helpen niet. Waarom antidepressiva zinloos zijn

‘Bewezen effectieve’ behandelingen voor chronische depressies en angst bij jongeren, zoals SSRI-antidepressiva en cognitieve gedragstherapie (CGT) blijken in werkelijkheid niet te helpen, zo bleek uit een follow-up onderzoek.

Hoewel de therapieën tijdens de onderzoeksperiode effectief leken, hadden de meeste jongeren een terugval.

Slechts 22 procent was zes jaar later nog steeds vrij van angsten en depressies.

Nog steeds chronisch depressief

Ze volgden de voortgang van 319 jongeren die gedurende drie maanden waren behandeld met de SSRI sertraline (Zoloft), CGT of beide.

Dit zijn behandelingen die worden omschreven als ‘de beste behandelingen die we hebben,’ aldus Golda Ginsburg van de University of Connecticut School of Medicine.

En toch was minstens 30 procent van de jongeren, die toen gemiddeld 17 jaar waren, nog steeds chronisch depressief.

Terugval

Bovendien was 48 procent aanvankelijk beter geworden na de behandeling, maar volgde een terugval, waardoor er slechts 22 procent overbleef die vrij was van angsten en depressies.

De jongeren die antidepressiva slikten, waren niet beter of slechter af dan degenen die CGT kregen, stelden de onderzoekers vast.

De wetenschappers bestudeerden de verschillen tussen degenen die na de therapie niet meer angstig of depressief waren en degenen die een terugval hadden.

Andere factoren

Zo kwamen ze tot de conclusie dat ook andere factoren een rol speelden, zoals de mate van ondersteuning binnen het gezin en het aantal negatieve levensgebeurtenissen dat ze meemaakten.

Het onderzoek is verschenen in het Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry.

In Nederland voelen drie op de 10 jongeren zich depressief. Ze ervaren dagelijks ernstige neerslachtigheid en verlies van levenslust.

[Medisch Dossier]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pjoter
Pjoter
2 jaren geleden

Heeft velen geholpen!
Zonder medicatie!
Gratis!
Neen heb je, ja kun je krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=E_CRAUmXNas

J. Hofmans
J. Hofmans
2 jaren geleden

Neem veel omega3, vitamine d3 en vitamine c. Allemaal veel hoger gedoseerd dan geadviseerd wordt. Na 3 maanden ga je echt een verschil voelen.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  J. Hofmans
2 jaren geleden

Soms zijn mensen zo “blind” geworden door hun depressie, dat ze denken dat toch niks meer helpt. En dus ” nemen” ze niks..

Silbereye
Silbereye
Reactie op  J. Hofmans
2 jaren geleden

Zodra iemand de diagnose krijgt in een depressie te verkeren lopen de therapeuten en de pillen industrie te hoop om hun diensten te kunnen slijten.

Maar wat zo een persoon echt nodig heeft is ten eerste zonlicht veel zonlicht en zijn/haar directe naasten en vrienden welke hem/haar er doorheen slepen door met hem/haar leuke dingen te laten doen en ontzorgen van de dagelijkse verplichtingen. maar ook en vooral zorgen dat de toegestopte pillen bij het chemisch afval wordt gezet meestal ben je bij het slikken binnen enkele weken een zombie welke willoos is overgeleverd aan de zogenaamde medici.

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  Silbereye
2 jaren geleden

@Mikkie Het is ook inderdaad makkelijker gezegd hoor. Het is echt shit als je in een depressie zit. Ik kende zelfs iemand, waarvan de zus uiteindelijk zelfmoord heeft gepleegd.

@Silbereye
Juist. Ik heb het zelf met mijn eigen ogen gezien/het proces gevolgd van een familielid. Ongelooflijk gewoon. Daarom zei ik ook o.a. Vitamine D3 (er is te weinig licht in Nederland, zonnebank helpt niet) en Omega3 (hoge dosis, zuiverste vorm) en om het lichaam in balans te krijgen (krachtig te maken) Vitamine C (om het uur 2.000/3.000 mg in de eerste paar dagen, daarna om het zoveel uur). Dit heb ik niet zomaar van het internet geplukt, ik heb er heel veel over gelezen (wetenschappelijk).

Only you
Only you
Reactie op  J. Hofmans
2 jaren geleden

Waarachtig zit ten deze nutriënt en ook in gezonde voeding?

Rikk
Rikk
2 jaren geleden

Snap niet dat er in NL mensen depressief zijn. Er valt zoveeeel te LACHuhhh met Rutttee en consortee.
En helemaaaal met het klimaatakkoord dat niet van de burger is.
Lachuhhh man !!

elisabethje
elisabethje
2 jaren geleden

‘Lost Connections’ is een goed boek, dat een heleboel verklaart over het ontstaan van depressie, en het waarom antidepressiva’s nutteloos zijn.

onbekend
onbekend
2 jaren geleden

Het medicijn tegen ernstige neerslachtigheid en verlies van levenslust = een 2 maand lange zomervakantie aan een gloeiend heet (klimatologisch) strand in Zuid-Europa. Weg van Vrekkenland.
En natuurlijk geloven in het astraal lichaam + het bewustzijnsdeeltje. En vooral dat niemand gelijk is voor het hiernamaals, iedere handeling en iedere gedachte telt. Pestkoppen, op welke manier dan ook, reïncarneren altijd als een kakkerlak of zoiets. Dit is het Karma.

Enki
Enki
2 jaren geleden

Wat je ook kan proberen is op zoek te gaan naar het centrum van je bewustzijn. Hier kom je je spiegel tegen die je niet kan ontwijken en dus je problemen kunt aanpakken bij de wortels. Bijvoorbeeld door een weekje ayahuasca, ademhalingsmeditatie enz enz. puur natuur

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Zolang de slavernij in stand blijft, zal het zoeken naar expressie in jezelf verdrongen blijven door gedwongen overprestatie.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Herman de Graaf
2 jaren geleden

@Herman de Graaf

Helemaal waar! Daar ligt de bron van een hoop ellende. Dat is het kado voor de moderne mens en zijn ‘vooruitgang’…

thomass30
thomass30
2 jaren geleden

Een mens heeft magnesium nodig zoals een mens water nodig heeft.

Magnesium is cruciaal voor onze gezondheid. Als je al een beetje last hebt van magnesium tekort dan kan dit al snel lijden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid, neerslachtigheid en slapeloosheid. Bij een groot en langdurig tekort aan magnesium kan er sprake zijn van hartkloppingen, spasmen, spijsverteringsproblemen, angst, postnatale depressie, overgevoeligheid, astmatische klachten en allergieën, depressiviteit, slapeloosheid en versnelde botontkalking bij vrouwen na de overgang.

Neem als supplement de citraat variant voor een betere opname in het lichaam.

http://www.10-kilo-afvallen.nl/magnesium-citraat/

weg met ons
weg met ons
2 jaren geleden

De wereld is zo ingericht dat een mens wel depressief moet worden. Dit is gedeeltelijk de schuld van de mens zelf die zich niet kan vormen en aanpassen aan veranderingen doordat men gevangen zit in het verleden die niet aansluit op het heden.

Maar vooral doordat het huidige corrupte systeem waarin we leven ons de weg afsnijdt van onze natuurlijke of gezonde voedingsbronnen en van onze geestelijke verbindingen met het leven, de natuur, onze zelfstandigheid, waarbij we geen baas meer zijn over eigen materie en processen en we hopeloos zijn overgeleverd aan de macht van geesteszieken en psychopaten.

De mens zou in een vrije en gezonde wereld nooit ziek kunnen worden in de huidige vorm en zich ten volle kunnen ontwikkelen, ontplooien en uitleven waardoor een depressie niet eens een kans zou krijgen te bestaan.

Een depressie in de huidige wereld is als een schip die men moet sturen tussen angst, gevaar en ellende. Zo kan het enigzins onder controle worden gebracht, maar zal nooit echt verdwijnen. Niet eerder dan dat het schip weer zorgeloos en vrij kan varen.

infootje
infootje
2 jaren geleden

Waarom “antidepressiva” zinloos zijn?
Omdat ze je verslaven en aan het infuus van de pharma maffia houden.

x

Check Also

angst voor besmetting

2 geweldige tips om de verlammende corona-angst te elimineren

Er is iets vreemds aan de hand. ...

corona

Gelekt beleidsplan onthult hoe overheid ons misleidt over corona: ‘Confronterend’

De overheid voedt doelbewust de angst voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x