Propaganda

Bepaalt de overheid het nieuws? De knusse relatie tussen journalisten en hoge ambtenaren

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een artikel in The Washington Post maakt pijnlijk duidelijk hoe sterk de media in de Verenigde Staten zijn verweven met de overheid. In het stuk wordt een lijst gegeven van journalisten die getrouwd zijn met of familie zijn van hoge ambtenaren binnen de regering van Obama.

Ben Sherwood was president van ABC News en zal vanaf januari 2015 voorzitter zijn van Disney-ABC Television Group. ABC is één van de drie grootste televisienetwerken uit de VS. Ben is de broer van Elizabeth Sherwood-Randall, de nieuwe Amerikaanse staatssecretaris voor energie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

David Rhodes is de president van CBS News, de nieuwsdivisie van het gelijknamige Amerikaanse mediaconglomeraat. CBS Corp werd in 2005 gevormd uit Viacom, destijds één van de grootste mediaconglomeraten ter wereld. David is de broer van Benjamin Rhodes, nationaal veiligheidsadviseur strategische communicatie onder Obama.

Virginia Moseley is adjunct-directeur van het CNN-kantoor in Washington. Ze is getrouwd met Tom Nides, die onder Obama diende als onderminister van Buitenlandse Zaken.

Oud-perschef van het Witte Huis Jay Carney is getrouwd met Claire Shipman, senior verslaggeefster van ABC.

In de tijd dat Ari Shapiro werkzaam was als Witte Huis-verslaggever voor de Amerikaanse publieke omroep, was hij getrouwd met Michael Gottlieb, die op de juridische afdeling van het Witte Huis werkte. Eerder dit jaar trouwde Gottlieb met Julianna Lee Goldman, sinds kort werkzaam als verslaggeefster voor CBS News. Daarvoor werkte ze als Witte Huis-verslaggeefster voor Bloomberg.

The Wasington Post lijkt zelf ook niet aan belangenverstrengeling te ontkomen. Verslaggeefster Sari Horwitz is getrouwd met William B. Schultz, juridisch adviseur van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid.

Nog eentje dan. Plaatsvervangend assistent van de president en adjunct-stafchef van de vicepresident Shailagh J. Murray (oud-verslaggeefster van The Washington Post) is getrouwd met Neil King, één van de zwaargewichten van de Wall Street Journal.

De betrokkenen beweren tegenover The Washington Post dat hun relaties geen enkele invloed hebben op de berichtgeving.

[Washington Post, Breitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
9 jaren geleden

Ja, hehe, logisch dat die relaties ‘geen enkele invloed hebben op de berichtgeving.’
Dat zou toch wat zijn, toch? Nee, ja. Ik geloof dat wel. Lang geleden hebben onze voorouders bedacht dat er een scheiding moet zijn tussen kerk en staat.
Dus een scheiding tussen journalistiek en politiek ligt zo ontzettend voor de hand. Journalisten controleren de politiek en burgers stemmen met hun centen door bepaalde kranten wel of niet te kopen. Want, ehmmm, in de krant en op het journaal wordt de burger goed ingelicht over het politieke bedrijf…

Rini
Rini
9 jaren geleden

Op niemand!

frans
frans
9 jaren geleden

het gevolg is wel john en rik, dat wij allen de toeschouwers zijn van deze mainstreammedia filmproduktie van ebola en oorlogen en aanslagen en 9-11.
En.. zijn veel Amerikanen niet gewoon acteurs? Er is geen onderscheid meer zo tussen een menselijk leven hebben en op de filmset staan. Soap dus. Wat is nog echt? Het hele Amerikaanse continent lijkt wel een filmset. En ieder speelt zijn door de overheid aangestuurde rol.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Ben laatst nog in de States geweest. Bizar ! Er is een soort rollenspel uitgevonden daaro.
Het gaat zo ; als je van dezelfde sociale status bent als ik, dan doe ik alsof ik jou aardig vind.
Dat doe jij dan andersom ook bij mij. Ben je van een lagere status, dan doe ik nog steeds of ik jou aardig vind, maar bemoei ik mij niet zo met jou, andersom probeer jij dan bij mij in het gevlei te komen, door mijn sterke punten uit te dragen. Dat bepaalt of ik jou in mijn nabijheid wil hebben / houden of niet.
Ben ik daarentegen van een lagere status dan kruip ik naar mijn meerdere en overlaad deze met mijn aanbiedingen. Als die gehonoreerd worden en geaccepteerd dan heb ik een kruiwagen en beveel ik bij anderen mijn meerdere weer aan enz. Ben je nu een toerist dan ligt het weer anders, dan wordt je door iedereen met vriendelijkheid bejegend, want er moet eerst uitgepeild worden hoe bruikbaar je bent en welke status je hebt.
( status = bruikbaarheid in de society) Dit is niet bevorderlijk voor het menselijk functioneren .Als ik het vergelijk, dan hou ik van het klootjesvolk hier , i.i.g. heeft men hier het hart op de tong. En ook al ben ik het vaak niet met de mensen hier eens, de eigen mening kan nog wel zonder veel consequenties geventileerd worden. ( behalve in overheidsposities dan) En dat is nog steeds heel veel waard !

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x