Homepagina » Buitenland » De elites maken ons door middel van propaganda en framing wijs dat de Russen een bedreiging vormen. Hoe zit het nu echt?
De elites maken ons door middel van propaganda en framing wijs dat de Russen een bedreiging vormen. Hoe zit het nu echt?

De elites maken ons door middel van propaganda en framing wijs dat de Russen een bedreiging vormen. Hoe zit het nu echt?

Bekijk onderstaand gesprek over de macht van Europa versus de macht van de Verenigde Staten en de rol van de elites daarin.

De ambities van de rijken der aarde gaan ten koste van de samenleving met armoede en machteloosheid als resultaat.

Dankzij het neoliberalisme bezit de allerrijkste 0,7 procent van de wereldbevolking inmiddels ongeveer 50 procent van alle rijkdommen op aarde.

Conflict

Daarentegen bezit de armste helft van de wereldbevolking slechts 2,7 procent van de rijkdommen.

Dat arme deel van de wereldbevolking heeft daarmee geen enkele macht, terwijl de macht van de rijken gestaag doorgroeit.

De westerse machthebbers sturen nu aan op een conflict met de Russische federatie.

Volledig omsingeld

Oostwaarts worden er meerdere NAVO-bases aangelegd waardoor Rusland inmiddels volledig omsingeld is.

Het Westen spendeert 30 procent meer aan militaire middelen dan de Russische federatie.

Propaganda

Dit alles blijkt voor onze media voldoende grond om ons in het Westen door middel van propaganda, nepnieuws en framing wijs te maken dat de Russen voor ons een bedreiging vormen.

Journalist Stan van Houcke en emeritus hoogleraar Kees van der Pijl praten over de achterliggende overwegingen van de politieke en financiële elites die wereldwijde armoede tot gevolg hebben.

Foto: Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
2 jaren geleden

De grootste bedreiging zijn wij, op enkele wakkere lieden na, zelf. De gemiddelde burger is een hersenloze papegaai die de msm nieuws als de waarheid beschouwd, die geen enkele moeite wil nemen om zelf na te denken en daardoor alleen maar politiek correcte opmerkingen uit kotst. Als of Poetin de wereld wil veroveren! Ik ben hier in Zombieland waar we ons als zombies laten afslachten door de politiek en hun vriendjes de msm.
Och ja..hoe was het ook alweer…gelukkig UITeinde en een happy new year. Een goed voornemen zou zijn om al je geld van de bank te halen, weten we tenminste zeker dat de hele bende in elkaar zal donderen en dat zonder geweld.

Wil
Wil
2 jaren geleden

Lijkt me niet logisch om een conflict te beginnen met een nucliare grootmacht, iedere drol op aarde begrijpt toch hopelijk wel dat hier geen winnaars uit komen.
Je kan Rusland beter als een constructief partner beschouwen, de Nederlanders lukte dat vroeger wel we hadden zelfs Anna Paulowna onze koningin van Russische origine! we hadden een vriendschappelijke band van meer dan 400 jaar dus ik zou zeggen herstel dat weer.

JanB
JanB
2 jaren geleden

Je denkt toch niet dat het westen zoveel mogelijk van olie en gas afmoet om reden van het klimaat… Dat geloof je toch werkelijk niet ???

Geen import meer uit Rusland en midden oosten, want dat zou een angel kunnen zijn in de volgende oorlog tegen Iran die de VS al 20 jaar aan het plannen is.

Aart
Aart
2 jaren geleden

Iedereen weet wie de echte vijand is maar mag dit niet uitspreken van de linkse dikke rooie deugnekken…

x

Check Also

bpoc2020

Ziekenhuispatiënt haalt uit naar media: ‘Jullie pushen net zo hard mee met die hele vaccinatie-ellende’

Leon (50) werd opgenomen in het Catharina ...

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x