Homepagina » Buitenland » De elites maken ons door middel van propaganda en framing wijs dat de Russen een bedreiging vormen. Hoe zit het nu echt?
De elites maken ons door middel van propaganda en framing wijs dat de Russen een bedreiging vormen. Hoe zit het nu echt?

De elites maken ons door middel van propaganda en framing wijs dat de Russen een bedreiging vormen. Hoe zit het nu echt?

Bekijk onderstaand gesprek over de macht van Europa versus de macht van de Verenigde Staten en de rol van de elites daarin.

De ambities van de rijken der aarde gaan ten koste van de samenleving met armoede en machteloosheid als resultaat.

Dankzij het neoliberalisme bezit de allerrijkste 0,7 procent van de wereldbevolking inmiddels ongeveer 50 procent van alle rijkdommen op aarde.

Conflict

Daarentegen bezit de armste helft van de wereldbevolking slechts 2,7 procent van de rijkdommen.

Dat arme deel van de wereldbevolking heeft daarmee geen enkele macht, terwijl de macht van de rijken gestaag doorgroeit.

De westerse machthebbers sturen nu aan op een conflict met de Russische federatie.

Volledig omsingeld

Oostwaarts worden er meerdere NAVO-bases aangelegd waardoor Rusland inmiddels volledig omsingeld is.

Het Westen spendeert 30 procent meer aan militaire middelen dan de Russische federatie.

Propaganda

Dit alles blijkt voor onze media voldoende grond om ons in het Westen door middel van propaganda, nepnieuws en framing wijs te maken dat de Russen voor ons een bedreiging vormen.

Journalist Stan van Houcke en emeritus hoogleraar Kees van der Pijl praten over de achterliggende overwegingen van de politieke en financiële elites die wereldwijde armoede tot gevolg hebben.

Foto: Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]


Vond je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Lijkt me niet logisch om een conflict te beginnen met een nucliare grootmacht, iedere drol op aarde begrijpt toch hopelijk wel dat hier geen winnaars uit komen.
  Je kan Rusland beter als een constructief partner beschouwen, de Nederlanders lukte dat vroeger wel we hadden zelfs Anna Paulowna onze koningin van Russische origine! we hadden een vriendschappelijke band van meer dan 400 jaar dus ik zou zeggen herstel dat weer.

  31 likes
  • Ik begrijp Wil dat je jij van goede wil bent en dus vredestichtend te werk wil gaan.
   Probleem echter is dat de heersende elite dit niet is, en te werk gaat als een kameleon. Ze houden hun vrienden dicht, maar hun vijanden nog dichter!! Door assimilatie willen ze hun vijanden vernietigen.
   Een kameleon past zich voortdurend aan aan het klimaat waarin hij zich bevindt. Bij de christen is hij christen; bij de moslim is hij moslim; en ga zo maar door. Het werkwoord bij uitstek is bij een kameleon ” doen alsof” en steekt zich weg inzake identiteit.

   Echte mensen zijn oprecht en eerlijk jegens elkaar en als we ons verenigen staan we nog veel sterker tegen diegenen die “doen alsof”!!

   In lak ech ala k’ in

   5 likes
   • Ha Christgalactic,

    Inderdaad ben ik van goede wil, het is heel simpel als welke elite waar ook ter wereld een kernmacht gaat uitdagen en dan ook nog zo een als Rusland wat willen ze daar dan mee bereiken? ik snap daar helemaal niks van zijn er nu echt mensen die denken dat ze Rusland kunnen vernietigen? VERGEET HET MAAR!!! dit word het ware armageddon dan gaan we simpelweg er allemaal aan en de gene die het overleefd waar moet die dan nog leven in een radioactieve teringzooi! Tsja tenzij er een elitaire grootmacht is die een manier heeft gevonden om radioactiviteit te neutraliseren.

    4 likes
  • ach ,het bashen van de russen begint veelal ziekelijk te worden.
   wij zullen ze waarschijnlijk hard nodig hebben om erdogan en zijn islamhorden buiten de deur te houden.
   waarom geen gesprek met putin over bv de energievoorziening.
   lijkt mij beter dan binnen enkele minuten door een nucleair wapen geroosterd of verdampt te worden,zoals de elite en de eu blijkbaar in hun zelfmoordschedel hebben staan.

   9 likes
 2. De grootste bedreiging zijn wij, op enkele wakkere lieden na, zelf. De gemiddelde burger is een hersenloze papegaai die de msm nieuws als de waarheid beschouwd, die geen enkele moeite wil nemen om zelf na te denken en daardoor alleen maar politiek correcte opmerkingen uit kotst. Als of Poetin de wereld wil veroveren! Ik ben hier in Zombieland waar we ons als zombies laten afslachten door de politiek en hun vriendjes de msm.
  Och ja..hoe was het ook alweer…gelukkig UITeinde en een happy new year. Een goed voornemen zou zijn om al je geld van de bank te halen, weten we tenminste zeker dat de hele bende in elkaar zal donderen en dat zonder geweld.

  33 likes
 3. Klopt wel wat er staat. Als je de waarheid schrijft dan ben je een Russische internettrol.
  Ben je voorstander van een referendum dan ben je een Russische internetrol.
  Ben je voorstander dat de top van de financiële wereld wordt gestraft i.v.m. witwassen crimineel geld dan ben je een Russische internettrol.
  Ben je tegenstander van de EU dan ben je een Russische internettrol.
  Bekritiseer je de criminele VVD dan ben je een Russische internettrol.
  Enz,enz,enz,enz.
  Het is gewoon lachwekkend geworden hoe de msm dit iedere keer weer publiceert, echt lachwekkend.

  13 likes
 4. Zodra de grondstoffen in eigen land opraken, gaan ze het elders zoeken. Dat geldt voor zowel de Russen als de VS. Alleen, de Russen kunnen nog decennia vooruit met hun voorraden, de Amerikanen minder lang. Dus is het duidelijk wie als eerste gaat aanvallen. Bovendien is de hebzucht in het Westen veel groter dan in Rusland. De mensen daar leven vaak met minimale hoeveelheid middelen. In het Westen tracht men met maximale hoeveelheid middelen te leven. Een Westerling ‘pikt’ dan ook de rechten van anderen op gebruik van grondstoffen in en creëert de basis voor conflicten.
  De vraag is hoe lang anderen dit gaan pikken. China begint al op te komen voor haar eigen rechten, Rusland laat zich niet in een hoek drukken, anderen kopiëren het Westen en zo gaat de mens ten onder aan consumptie(drang).

  9 likes
 5. Je denkt toch niet dat het westen zoveel mogelijk van olie en gas afmoet om reden van het klimaat… Dat geloof je toch werkelijk niet ???

  Geen import meer uit Rusland en midden oosten, want dat zou een angel kunnen zijn in de volgende oorlog tegen Iran die de VS al 20 jaar aan het plannen is.

  9 likes
 6. Iedereen weet wie de echte vijand is maar mag dit niet uitspreken van de linkse dikke rooie deugnekken…

  8 likes
 7. Wat ik persoonlijk totaal niet snap, is dat een programma zoals Nieuwsuur, gewoon stug blijft doorgaan met o.a framing. Terwijl je steeds meer ziet dat mensen het lariekoek beginnen te vinden. Lees maar eens online reacties, en je komt tot de ontdekking dat je echt niet bijzonder bent wanneer je jezelf als “wakker” typeert. Gisteren was er bv een item over Russische spionage. Het Westen werd weer eens neergezet als oh zo integer. Terwijl de Russen allesbehalve integer zijn. Je moet sowieso erg naïef zijn wil je dit beeld geloven. Spelletjes spelen doet iedereen, zodra je weet weet dat je anders het pionnetjes bent.

  7 likes
 8. Zaterdag werden in Den Haag stickers uitgedeeld met de tekst:

  NOS journaal = FAKE NEWS.

  Plak het zichtbaar op je autoruit of zichtbaar op je Gele hesje.

  6 likes
  • waar kun je deze stickers krijgen……ik wil dr best een paar gaan plakken. ojeee dan ben ik zeker een Rus trol, bot of wat ze er van maken…..Huuuuraaaa Rossiya

   0 likes
 9. Journalist Stan van Houcke en emeritus hoogleraar Kees van der Pijl.
  ik zou zeggen ga naar rutte en consorten,ik ben het geleuter zat.

  5 likes
 10. In de jaren 80 stonden er al met grote chocolade letters in oa. “de telegraaf”

  De Russen kunnen binnen 24 uur aan de rijn staan.

  Ik wacht nog steeds!!!!!!

  4 likes
 11. Het is net als de kruisraketten, elke keer de bevolking angst aanjagen?

  3 likes
 12. Rusland wil al heel lang partner van het westen worden. Heel duidelijk is dat het westen dit ook wil. Er is zelfs een europees/russische marsmissie een aantal jaren geleden geweest. ‘Oorlog’ is er vooral op het niveau van media en politiek. Dit is erg logisch om dat rusland anti communistisch is. De mensen hebben de buik vol van communisme. Gek genoeg wordt het westen steeds meer communistisch. Het communisme is net als het facisme door de superelite uitgevonden.

  Dus lijkt het mij dat de eigenlijke vijand hier zowel van het westen als rusland de superelite is (Rothchilds en co). Als je dan door redeneert wordt het duidelijk dat de koningen nog steeds hun machtpositie hebben (willem koning , is ook rothchild?). Koningen in europa vinden het volk veel te mondig en om dit op te lossen worden er hordes mensen geimporteerd die relatief laag geschoold zijn. Demografisch zal dit de impact hebben dat het IQ lager wordt met als resultaat dat de bevolking makkelijker te manipuleren is.

  Rusland speelt dit spel niet mee en daarom zijn ze in de westerse propaganda media altijd de gebeten hond.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Een georkestreerd spookproces. In deze video maken een hoogleraar en politiek wetenschapper gehakt van het JIT-rapport over MH17

Een georkestreerd spookproces. In deze video maken een hoogleraar en politiek wetenschapper gehakt van het JIT-rapport over MH17

Afgelopen week heeft het Joint Investigation Team ...

De Nederlandse burgers worden voortdurend misleid door NOS, RTL en dagbladen. Voormalig Rabobank-topman trekt van leer

De Nederlandse burgers worden voortdurend misleid door NOS, RTL en dagbladen. Voormalig Rabobank-topman trekt van leer

De Nederlandse burgers worden misleid. En dat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.