CoronaBinnenland

Fel verzet tegen ‘dictatoriale’ pandemiewet werpt vruchten af

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

De Eerste Kamer gaat vooralsnog niet akkoord met de ‘pandemiewet’ die de regering dictatoriale macht verschaft, schrijft De Andere Krant.

Dat is mede te danken aan acties van de Biomedische Rekenkamer en De Andere Krant. Zij wisten de Eerste Kamerleden ervan te overtuigen dat de wetswijziging eerst moet worden onderzocht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Eerste Kamer heeft besloten dat er eerst een deskundigenbijeenkomst en vragenronde worden gehouden. Dan pas wordt de wetswijziging behandeld. Zorgminister Kuipers had de senatoren eerder gevraagd om de permanente coronawet met spoed te behandelen. Hij wilde zelfs dat de Eerste Kamer ervoor zou terugkomen van reces, maar die laat zich niet opjagen.

Te weinig basis

Onafhankelijk journalist Erick Overveen van De Andere Krant stelde een brief van 23 pagina’s op die is verstuurd naar Eerste Kamerleden. Daarin schrijft hij dat de wet de overheid ‘verregaande maatregelen biedt op basis van een verdenking’.

Denk daarbij aan het controleren van terreinen, gebouwen, vervoermiddelen of goederen, eventueel door het nemen van monsters. Uw huisrecht wordt hiermee omzeild, stelt Overveen.

Zonder een degelijke evaluatie van de coronamaatregelen en goed onderzoek naar de oversterfte ‘is er te weinig basis om een wet met verstrekkende gevolgen zoals de Wpg (Wet publieke gezondheid, red.) in deze vorm goed te keuren’.

Verontrustend

Vertegenwoordigers van de Biomedische Rekenkamer overhandigden hun brief in Den Haag aan senatoren. Tanja Klip-Martin (VVD), voorzitter van de commissie voor Volksgezondheid, nam de brief in ontvangst.

De stichting wijst er in haar brief op dat de pandemiewet de minister bij een ‘dreiging’ van een pandemie een zeer brede ruimte geeft om naar eigen inzicht of op advies van experts maatregelen in te voeren waarvan het effect niet altijd duidelijk is, iets wat de minister zelf ook erkent.

De onderbouwing van de noodzaak en de werkzaamheid van de maatregelen bleek tot dusver zeer mager en vaak tegenstrijdig, stelt de Biomedische Rekenkamer. Zij vindt het ook verontrustend dat er bij de invoering van maatregelen in de nieuwe Wpg geen instemmingsrecht meer is vereist van de Eerste Kamer.

Verregaande, repressieve maatregelen

De nieuwe Wpg geeft de minister ruimte om maatregelen in te voeren ‘die zeer ver gaan en soms onherstelbare economische, sociale en persoonlijke gevolgen kunnen hebben’, valt in de brief te lezen.

Voorzitter Cyril Wentzel schrijft in de brief dat de Wpg in dit voorstel beleidsruimte biedt voor ‘verregaande, repressieve maatregelen’.

De deskundigenbijeenkomst wordt gepland op een datum na de ontvangst van de memorie van antwoord. Een voorbereidingsgroep is ingesteld bestaande uit de senatoren Van der Voort (D66), Van Pareren, Van Hattem (PVV) en Verkerk (ChristenUnie).

4.9 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Liegebeest
Liegebeest
1 jaar geleden

Maakt niks uit dit is toneel, zodra ze de who akkoord geven om internatinaal te beslissen dan is het weer van ja sorry wij willen het niet maar dat is nu eenmaal zo afgesproken.

Steven
Steven
1 jaar geleden

Ze verzinnen vast wel weer iets anders om die maatregelen toch te kunnen doordrukken!
Die gasten in Den Haag zijn al voor 500% niet meer te vertrouwen!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Fantastisch, dat deze walgelijke wet in ieder geval “voorlopig” even van de baan is.

Maar zoals het spreekwoord al zegt: Een zwaluw maakt nog geen zomer.

Blij dat de acties van de Biomedische Rekenkamer EN de inzet van onafhankelijk journalist Erick Overveen (ze ZIJN er dus toch nog, onafhankelijke journalisten) van De Andere Krant, voor even een stok tussen de deur hebben gezet.

Ik heb praktisch vanaf het begin al een abonnement op De Andere Krant, maar had dit nog niet gelezen, omdat in plaats van bezorging op zaterdag, ik regelmatig moet wachten tot woensdag, voordat ik de krant in de bus krijg. Het voelt voor mij als een pure sabotage-actie van de posterijen.

DAT had die Ernst Kuipers natuurlijk graag gezien, dat de Eerste Kamerleden eventjes snel terug zouden komen en direct die wet zouden ondertekenen.

Dat is Godzijdank niet doorgegaan. Maar ik maak mij nog niet meteen blij: die voorbereidingsgroep bestaat uit leden van D66 en Christen Unie EN de PVV (heb niet helemaal begrepen of beide namen vertegenwoordigers van PVV zijn).

Van D66 en Christen Unie hoef je niet veel te verwachten. Die zullen hun instructies wel krijgen van het kabinet, maar van de PVV verwacht ik meer.

Het lijkt mij trouwens MEER dan logisch, dat ze nu eindelijk eens vaart maken met het onderzoek naar de oversterfte (WIJ weten natuurlijk al lang wat daar de oorzaak van is), maar het moet nu maar eens duidelijk naar voren komen.

Verder MOET er natuurlijk een evaluatie komen wat betreft de krankzinnige coronamaatregelen.

OF dat ook daadwerkelijk op een integere manier gaat gebeuren…. IK heb er (helaas) mijn twijfels over.

De vijand is wel langzaam aan het verzwakken, maar is (jammer genoeg) nog niet verslagen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

1989 Medical Encyclopedia: Coronaviruses = common cold = VERKOUDHEID!!
Coronaviruses is niet gevaarlijk, DE VACCINE IS GEVAARLIJK !!

WANNEER WORDT KUIPERS GEARRESTEERD ??

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x