David Whipple uit de Amerikaanse staat Utah wilde weten hoe een hamburger van McDonald’s er 14 jaar na de aankoopdatum uitziet.
Met zijn experiment probeerde Whipple de hoge doses conserveermiddelen in fastfood aan te tonen, maar hij had nooit verwacht dat de hamburger er na al die jaren nog bijna exact hetzelfde zou uitzien.
Whipple kocht in 1999 een hamburger in een McDonald’s-restaurant en was in eerste instantie van plan om zijn vrienden een maand later te laten zien dat er schrikbarend veel conserveermiddelen in zitten.
Uiteindelijk vergat hij zijn experiment en pas twee jaar later ontdekte zijn vrouw de hamburger in een jaszak. De burger zat nog in de papieren zak en zelfs de rekening zat er nog bij. Na nog eens 12 jaar is de hamburger niet veel veranderd. Whipple kon geen vreemde geurtjes constateren en ook waren er geen tekenen van schimmel te vinden. Alleen de augurk was ontbonden.
In 2009 toonde Joann Bruso aan dat een Happy Meal van McDonald’s na een jaar onveranderd was. “Voedsel moet ontbinden en vies gaan ruiken,” zei ze. “Als dat niet gebeurt is het ongezond voor kinderen.”
Whipple doet in deze video zijn verhaal. Hij vindt het goed dat zijn kleinkinderen kunnen zien wat er precies met fastfood gebeurt. Hij wil ze op deze manier aanmoedigen om gezond te eten.
Bron: Dailymail.co.uk via HLN.be
Gerelateerd:
- 11 redenen om bewerkte voeding vaarwel te zeggen
- McDonald’s serveert in Amerikaanse ziekenhuizen
- McDonald’s opent eerste vegetarische vestigingen
- Oud-topman McDonald’s opent keten met biologische maaltijden
- Brits ziekenhuisvoedsel ongezonder dan junkfood
Meubels bewegen uit zichzelf in restaurant. Zijn hier geesten aan het werk?
Arts (48) die de spot dreef met ‘vaccinatieweigeraars’ sterft na tweede coronaprik
Je brein ziet dingen die jij niet ziet
Hugo de Jonge over 2020: ‘Schitterend, had het voor geen goud willen missen’
‘De regering-Biden heeft dit met opzet gedaan – dit is de Great Reset’
Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest
De geheugencapaciteit van ons brein is 10 keer groter dan altijd is gedacht
Caraïbische Zee maakt mysterieus geluid dat tot in de ruimte wordt ‘gehoord’
HCQ (volgens De Jonge ‘kwakzalverij’) zorgt voor 53% minder IC-opnames