Mens en Dier

Wat zijn de voordelen van NEE zeggen?

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

‘Ja’ zeggen omdat je ‘nee’ simpelweg niet over je lippen kunt krijgen. Herken je dat? Veel mensen doen het, meestal om de confrontatie uit de weg te gaan. Of uit angst dat anderen je niet meer leuk of aardig vinden. Vaak is een direct gevolg dat je met jezelf in de knoop komt. Raak jij wel eens gefrustreerd of boos op jezelf doordat je geen ‘nee’ durft te zeggen? Omdat je bent opgezadeld met iets wat je helemaal niet wilt? Of doordat je weet dat je uiteindelijk ook de ander voor de gek houdt, omdat je niet oprecht bent?

Je kent het wel: je zit net lekker te eten, gaat de telefoon. ‘Mag ik je even storen, want ik heb een fantastische aanbieding voor je, die alleen vandaag geldig is!’ Voor je het weet is je eten koud en heb je je een abonnement aan laten praten op iets waar je helemaal niet op zit te wachten. Of ’s morgens staat ineens onaangekondigd je (schoon)familie op de stoep. En dat terwijl jij net een pyjamadag heb ingelast, omdat je je niet zo lekker voelt. Visite is het laatste waar je behoefte aan hebt, de gordijnen zitten zelfs nog dicht, maar je durft niet te zeggen dat het nu echt niet uitkomt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Inwendig kook je en voel je je voor het blok gezet en eigenlijk ook door jezelf in de steek gelaten. ‘Waarom laat ik ze in godsnaam binnen? Ik wíl dit helemaal niet!’ Met gespeelde vriendelijkheid vraag je ze vast in de kamer te gaan zitten, terwijl jij je met de pest in je lijf gaat aankleden. Waarom durf je geen ‘nee’ te zeggen op zulke momenten?!

NEE zeggen goed voor je gezondheid

Voorkom dat anderen handig misbruik van je kunnen maken of over je heen walsen. Maar hoe doe je dat? Hoe overwin je jezelf? En hoe vermijd je die verlammende angst om afgewezen, of niet aardig gevonden, te worden? En wist je dat als je vaker ‘nee’ zegt, je behalve weerstand vaak ook meer respect krijgt?

Er is een eenvoudige oplossing, in de vorm van een ontspannende cursus die jou precies leert hoe je voortaan ‘nee’ kunt zeggen. Stel je eens voor hoe het is om eerlijk te kunnen zeggen dat je iets niet wilt, zonder je ongemakkelijk te voelen. Of dat nu het binnenlaten van familie is of het voor karretjes van anderen gespannen worden. Ook het een halt toeroepen van vervelende verkopers aan de telefoon wordt ineens een eitje!

Daarbij is ‘nee’ zeggen juist goed voor je gezondheid! De Amerikaanse Mayo Clinic heeft ontdekt dat mensen die vaker ‘nee’ zeggen minder stress hebben, minder snel moe worden en veel minder vaak ziek zijn. Dat is de moeite waard om je daarvoor in te zetten, toch?

Voordelen van NEE zeggen

‘Leer NEE zeggen’ helpt jou om kalm en ontspannen te blijven in situaties die je overrompelen. In plaats van in de stress te schieten als je voor het blok gezet wordt en compleet van slag ‘ja’ zegt, geef je een duidelijk, kalm en helder ‘nee’. Op een manier die geen tegenspraak duldt!

Die telefonische verkoper kun je de volgende keer gewoon afwimpelen en de familie nodig je spontaan uit voor de eerste gelegenheid die in je hoofd opkomt, als je zeker weet dat je dan alle tijd voor ze kunt en zult nemen. Met een vriendelijk, doch duidelijk ‘nee, vandaag kan echt niet’. Je nieuwe manier van handelen zal mensen verrassen en wellicht uit het lood slaan. Een bijkomend voordeel voor jou is echter dat je zo je angst voor afwijzing overwint. En de mensen die met je nieuwe houding te maken krijgen, weten direct waar ze aan toe zijn. Hoewel niet iedereen het direct zal toegeven, zullen de meesten je eerlijkheid juist waarderen en jou er des te meer om respecteren!

Deze cursus zorgt ervoor dat je je geen keuzes meer laat opdringen waar je vroeg of laat spijt van krijgt. Je staat sterk in je schoenen en durft weerstand te bieden tegen mensen en dingen waar je je eerder door liet overrompelen.

Door je eigen grenzen aan te geven vertrouw je meer op jezelf en je eigen vermogens en haal je vervelende spanning weg. Voor iedereen geldt altijd ‘nee heb je, ja kun je krijgen’, dus maak gebruik van je recht om ‘nee’ te zeggen! Dat levert je uiteindelijk alleen maar voordelen op, want je brengt op deze manier meteen je relaties in balans. De cursus ‘Leer NEE zeggen’ leert je precies hoe je dit doet.

Sta voortaan stevig in je schoenen

Door duidelijk je grenzen aan te geven door op tijd ‘nee’ te zeggen, maak je jouw leven een stuk overzichtelijker. Je komt zelfbewust en duidelijk over, wat bij anderen vertrouwen wekt en respect afdwingt. Jij weet wat je wilt en vooral wat je níet wilt. Mensen weten bij jou precies wat ze aan je hebben!

Download nu hier de cursus ‘leer NEE zeggen’ en ervaar hoe het is als je opkomt voor jezelf en vanaf nu ‘nee’ kunt zeggen als dat moet. Je geniet meer van je leven, bent zelfbewust en staat stevig in je schoenen. Uiteraard tegen deze cursus wel even ‘ja’ zeggen, want tijdelijk betaal je slechts € 27 (ipv € 49,99) 😉

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Haha, een cursus Recalcitrantie?

Back to top button