Homepagina » Archeologie » Honderden Soemerische kleitabletten in kelder WTC op 9/11
Honderden Soemerische kleitabletten in kelder WTC op 9/11

Honderden Soemerische kleitabletten in kelder WTC op 9/11

In de kelder van 6 World Trade Center lagen op het moment van de aanslagen op 11 september 2001 Soemerische kleitabletten opgeslagen.

De 4000 jaar oude spijkerschrifttabletten, 302 in totaal, waren voor de aanslagen buitgemaakt in het zuiden van Irak. Ze waren in beslag genomen door de Amerikaanse douane.

Het plan was om ze naar de stad Newark in New Jersey te smokkelen. De kleitabletten werden tijdelijk opgeslagen in de kelder van het World Trade Center.

Nippur

Na 9/11 werden de artefacten overgebracht naar een ander gebouw. In 2004 werden de kleitabletten gerestaureerd door wetenschappers van het Harvard Semitic Museum.

Archeologen weten nu dat de kleitabletten in een archief in de buurt van de stad Nippur werden bewaard. Nippur was de religieuze hoofdstad van Soemerië. Veel van de bekende Soemerische literatuur stamt uit de bibliotheek van deze stad. De literatuur bestaat uit heldendichten en mythen, godenlijsten en spreekwoorden.

Het Soemerische volk zou al haar kennis hebben vergaard door een bezoek van de planeet Niburu, en meer bepaald de Anunnaki, het volk dat deze planeet bewoonde. De Soemeriërs zouden verder een terugkomst van de planeet Niburu voorspeld hebben.

Aradmu

De onderzoekers ontdekten dat 145 van de kleitabletten verhalen over een hooggeplaatste landbouwkundige die Aradmu werd genoemd. Benjamin Studevent-Hickman van de Harvard-universiteit trok enige maanden uit om het spijkerschrift op de tabletten te vertalen.

Hij trof informatie aan over de agrarische gemeenschap in Soemerië, waaronder ‘bonnetjes’ voor ezels, ossen en graanleningen. In sommige gevallen moest over de leningen een rente van 33 procent worden betaald, wat in Mesopotamië in die tijd de standaard was.

Studevent-Hickman probeerde alle kleitabletten te vertalen voordat ze uiteindelijk moesten worden teruggegeven aan Irak. Hij doet daarnaast onderzoek naar de inbeslagname van de verzameling en bestudeert satellietbeelden van Nippur om vast te stellen waar de tabletten mogelijk zijn opgegraven.

Bron: Popular-archaeology.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Trudy schreef:

  Bram Vermeulen weet het heel goed uit te leggen de Soemerische Kleitabletten :

  in den beginne
  http://youtu.be/tsUS_Ox5GPA

  4 likes
 • Sheyan schreef:

  Waar het om gaat is dat er doorlopend ontdekkingen worden gedaan die bewijs leveren voor aanwezigheid van de mens vóór 6000 jaar BC. Even nadenken……dat betekend allereerst dat onze oorsprong niet datgene is wat wij geleerd hebben. Nog verder nadenken en je verdiepen….en je komt tot de conclusie dat veel zaken die onwaarschijnlijk lijken wel eens waar kunnen zijn. Je moet er wel wat voor doen natuurlijk.

  2 likes
 • Leo schreef:

  ???? in beslag genomen door de Amerikaanse douane ????

  Hou toch op, nadat de Amerikaanse troepen Bagdad in handen hadden, was zo goed als het eerste wat ze (hoogstwaarschijnlijk de CIA) deed, die kleitabletten in beslag nemen en naar Amerika transporteren. Die hoeven echt niet door de douane.

  Dat is mij trouwens al sinds een jaar of tien bekend.

  En dat die aanslag op het WTC zou plaatsvinden was al in ieder geval sinds eind maart 2001 bekend bij politie en inlichtingendiensten, dus waarom zouden ze die kleitabletten dan niet weggehaald hebben vóór de aanslagen ?

  ???? Het plan was om ze naar de stad Newark in New Jersey te smokkelen ????

  Maar ze waren in handen van de Amerikaanse inlichtingendienst. Hoezo smokkelen ?

  ???? In sommige gevallen moest over de leningen een rente van 33 procent worden betaald, wat in Mesopotamië in die tijd de standaard was. ????

  Als het toendertijd de standaard was, waarom staat er dan “in sommige gevallen” ?

  En het getal 33 is ook al zo’n door de ill_u_me_nazi verheerlijkt getal.

  Zijn ze misschien van plan om dit soort absurde rentepercentages door te voeren in de naaste toekomst ?

  Kortom, raar verhaal met grote vraagtekens.

  2 likes
 • Pablo schreef:

  [quote name=”Pistache”]Je kunt als oud volk liever geen contact hebben gehad met de Aliens. Alle oude volkeren waarvan men beweert dat ze bezocht werden door de buitenaardsen, is het ze zeer slecht vergaan. Of het nu de Maya’s waren, de Egyptenaren, de Sumeriers of Afrikanen.
  Blijkbaar kunnen (of willen) de ET’s niemand beschermen![/quote]
  Daar ben ik niet helemaal mee eens, natuurlijk is het zo dat toen de mensheid nog niet goed ontwikkeld was ze waarschijnlijk bij de aliens in de leer gingen, om het simpel te houden dus,en dat is natuurlijk in ons primitiever denkwijze op ons eigen manier geïnterpreteerd. Daar we sterker instinctief zijn, en emoties ons dicteren als ware, bij vertrek van de aliens en doordat er een hiërarchisch systeem bestond, hebzucht en andere negatieve eigenschappen des mensch inslopen en hun werk goed deden. Kijk tegenwoordig hoe ver we door hebzucht o.a. zijn gekomen,met een stervend natuur. Het schijnt bij de overheden en globalisten , en ook andere industrieën niet doorgedrongen dat we maar een planeet hebben. Destructie van de civilisatie is dan onvermijdelijk.

  2 likes
 • Pablo schreef:

  Dus soldaten jatten wat schatten, en vervolgens de staat ook, niet terug geven is stelen.

  1 likes
 • Tink schreef:

  @: #1 pietje bell
  Dubbelzien is een vrij normaal verschijnsel en vaak te verhelpen met een goede leesbril.

  Verder blijkt uit de vertaling van deze kleitabletten dat de Soemeriers zich vooral met alledaagse aardse dingen bezighielden. Nergens een spoor te vinden van Niburu! Enfin, kom er maar in complotdenkers, die gedeeltes zijn natuurlijk geschrapt door de FBi, de illuminati en de reptilians.

  1 likes
 • pietje bell schreef:

  en hoelang moeten wij nog wachten op nibiru.? persoonlijk denk ik tot het moment dat de slapende schaapskudde wakker geworden is,want als je ooit foto,s van de zon maakt blijkt er al vanaf october 2010 een zon links naast onze zon te liggen.

  0 likes
 • Plien schreef:

  #1 pietje bell 13-03-2013 11:49

  Dus jij denkt dat Nibiru een zon is met zonnige bewoners?

  0 likes
 • Crayon schreef:

  [quote name=”pietje bell”]en hoelang moeten wij nog wachten op nibiru.? persoonlijk denk ik tot het moment dat de slapende schaapskudde wakker geworden is,want als je ooit foto,s van de zon maakt blijkt er al vanaf october 2010 een zon links naast onze zon te liggen.[/quote]

  Show me. Waar zijn die foto’s?

  0 likes
 • Marcel E schreef:

  [quote name=”Tink”]@: #1 pietje bell
  Dubbelzien is een vrij normaal verschijnsel en vaak te verhelpen met een goede leesbril.

  Verder blijkt uit de vertaling van deze kleitabletten dat de Soemeriers zich vooral met alledaagse aardse dingen bezighielden. Nergens een spoor te vinden van Niburu! Enfin, kom er maar in complotdenkers, die gedeeltes zijn natuurlijk geschrapt door de FBi, de illuminati en de reptilians.[/quote]

  Natuurlijk niet. Wie doet nou zoiets??

  0 likes
 • Johnny bussink schreef:

  hhhhmmm een paar vragen. 1 is het waar wat er in de kleitableten staat? zoja naar wat ik weet wordt er niet echt concreet een jaar genoemd waarin zij terugkomen. immers tijd is relatief dus een ieder in dit universum maakt zelf wel uit wat een jaar is. 2 waarom juist het WTC? al weet ik op die vraag wel het antwoord. (terzijde) en vraag drie van de vele anderen. wie is uiteindelijk de daad erkeleijke belanghebber bij dit alles?

  ‘t lijkt wel of de voormalige (****gevloek****) popiejopiemeneer aka de paus er ook van af wist en daarom terug getreden is? hhhmmm tijd voor een complotje denk ik. eens zien wat er van waar is

  0 likes
 • Lil schreef:

  [quote name=”Plien”]#1 pietje bell 13-03-2013 11:49

  Dus jij denkt dat Nibiru een zon is met zonnige bewoners?[/quote]

  Niburu is in feite geen planeet ..maar een Sterrenschip, vanbinnen bewoond met zeer véle rassen..
  In Lak’ech

  0 likes
 • Plien schreef:

  #10 Lil 13-03-2013 18:36

  Ja hoor schat, de wereld is vierkant alleen kan jij dat niet zien omdat jij nog niet in blokjes kan kijken.

  In Lak’ech

  0 likes
 • T R Hunter schreef:

  [quote name=”Lil”][quote name=”Plien”]#1 pietje bell 13-03-2013 11:49

  Dus jij denkt dat Nibiru een zon is met zonnige bewoners?[/quote]

  Niburu is in feite geen planeet ..maar een Sterrenschip, vanbinnen bewoond met zeer véle rassen..
  In Lak’ech[/quote]
  NIburu is flauwekul en heeft al helemaal niks met Sumeria te maken, er was al een cultuur ver voordat de Sumeriers het overnamen. De Sumeriers waren echter wel degene die daar het schrift uitvonden, ze wilden bijhouden hoeveel er uitgeleend was, vandaar de ”bonnetjes” in dit verhaal. Zoek op het boek The Sumerian swindle. De Sumeriers waren alleen iets slimmer dan hun voorgangers en dit zorgde ervoor dat de cultuur ging bloeien echter ET of Niburu aliens hebben hier niks mee te maken, vergeet het maar. Sitchin’s story is bogus

  0 likes
 • T R Hunter schreef:

  [quote name=”Sheyan”]Waar het om gaat is dat er doorlopend ontdekkingen worden gedaan die bewijs leveren voor aanwezigheid van de mens vóór 6000 jaar BC. Even nadenken……dat betekend allereerst dat onze oorsprong niet datgene is wat wij geleerd hebben. Nog verder nadenken en je verdiepen….en je komt tot de conclusie dat veel zaken die onwaarschijnlijk lijken wel eens waar kunnen zijn. Je moet er wel wat voor doen natuurlijk.[/quote]
  Tja dat de mens miljoenen jaren al leefden dat weten we al zo lang en is echt niet van de laatste tijd. Er is niks onwaarschijnlijks aan dat mensen langer op aarde zijn dan 6000 jaar geleden, trouwens dat is nog maar 4000 jaar v chr. en toen had je de Sumerische beschaving, hiervoor had je al duizenden jaren een andere beschaving. En nee de NIburu aliens komen niet voor in dit verhaal.

  0 likes
 • T R Hunter schreef:

  [quote name=”Johnny bussink”] 1 is het waar wat er in de kleitableten staat? zoja naar wat ik weet wordt er niet echt concreet een jaar genoemd waarin zij terugkomen. 2 waarom juist het WTC? al weet ik op die vraag wel het antwoord. (terzijde) en vraag drie van de vele anderen. wie is uiteindelijk de daad erkeleijke belanghebber bij dit alles?

  ‘t lijkt wel of de de paus er ook van af wist en daarom terug getreden is? hhhmmm tijd voor een complotje denk ik. eens zien wat er van waar is[/quote]
  Oh man get al life. 1 Er staat nergens in de tabletten dat er NIburianen terug komen, word niet over gerept, vergeet Sitchin die heeft het allemaal verzonnen. Waarom WTC 6 omdat dit een regerings gebouw was met schijnbaar een kluis onderin.
  Ga geen complot theorien zomaar zitten te bedenken !

  0 likes
 • Lil schreef:

  [quote name=”Plien”]#10 Lil 13-03-2013 18:36

  Ja hoor schat, de wereld is vierkant alleen kan jij dat niet zien omdat jij nog niet in blokjes kan kijken.

  In Lak’ech[/quote]
  Ik was al ingesteld op een reaktie als deze..enne..ik kan héél ver kijken hoor, vandaar mijn reaktie! 😉
  Groetjes

  0 likes
 • Pistache schreef:

  Je kunt als oud volk liever geen contact hebben gehad met de Aliens. Alle oude volkeren waarvan men beweert dat ze bezocht werden door de buitenaardsen, is het ze zeer slecht vergaan. Of het nu de Maya’s waren, de Egyptenaren, de Sumeriers of Afrikanen.
  Blijkbaar kunnen (of willen) de ET’s niemand beschermen!

  0 likes
 • ptr schreef:

  enki heerst. anders zijn we als mensheid afgeschreven. dwz als autonoom, creatief wezen.
  fok cyborg. je bent je eigen computor

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kabinet

  Kabinet gaat ‘onwaarheden’ over coronavaccin bestrijden op social media: ‘Rillingen lopen over mijn rug’

  Een speciale denktank gaat ‘onwaarheden’ over het ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >