Archeologie

Honderden Soemerische kleitabletten in kelder WTC op 9/11

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de kelder van 6 World Trade Center lagen op het moment van de aanslagen op 11 september 2001 Soemerische kleitabletten opgeslagen.

De 4000 jaar oude spijkerschrifttabletten, 302 in totaal, waren voor de aanslagen buitgemaakt in het zuiden van Irak. Ze waren in beslag genomen door de Amerikaanse douane.

Het plan was om ze naar de stad Newark in New Jersey te smokkelen. De kleitabletten werden tijdelijk opgeslagen in de kelder van het World Trade Center.

Nippur

Na 9/11 werden de artefacten overgebracht naar een ander gebouw. In 2004 werden de kleitabletten gerestaureerd door wetenschappers van het Harvard Semitic Museum.

Archeologen weten nu dat de kleitabletten in een archief in de buurt van de stad Nippur werden bewaard. Nippur was de religieuze hoofdstad van Soemerië. Veel van de bekende Soemerische literatuur stamt uit de bibliotheek van deze stad. De literatuur bestaat uit heldendichten en mythen, godenlijsten en spreekwoorden.

Het Soemerische volk zou al haar kennis hebben vergaard door een bezoek van de planeet Niburu, en meer bepaald de Anunnaki, het volk dat deze planeet bewoonde. De Soemeriërs zouden verder een terugkomst van de planeet Niburu voorspeld hebben.

Aradmu

De onderzoekers ontdekten dat 145 van de kleitabletten verhalen over een hooggeplaatste landbouwkundige die Aradmu werd genoemd. Benjamin Studevent-Hickman van de Harvard-universiteit trok enige maanden uit om het spijkerschrift op de tabletten te vertalen.

Hij trof informatie aan over de agrarische gemeenschap in Soemerië, waaronder ‘bonnetjes’ voor ezels, ossen en graanleningen. In sommige gevallen moest over de leningen een rente van 33 procent worden betaald, wat in Mesopotamië in die tijd de standaard was.

Studevent-Hickman probeerde alle kleitabletten te vertalen voordat ze uiteindelijk moesten worden teruggegeven aan Irak. Hij doet daarnaast onderzoek naar de inbeslagname van de verzameling en bestudeert satellietbeelden van Nippur om vast te stellen waar de tabletten mogelijk zijn opgegraven.

Bron: Popular-archaeology.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
9 jaren geleden

en hoelang moeten wij nog wachten op nibiru.? persoonlijk denk ik tot het moment dat de slapende schaapskudde wakker geworden is,want als je ooit foto,s van de zon maakt blijkt er al vanaf october 2010 een zon links naast onze zon te liggen.

Plien
Plien
9 jaren geleden

#1 pietje bell 13-03-2013 11:49

Dus jij denkt dat Nibiru een zon is met zonnige bewoners?

Crayon
Crayon
9 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”]en hoelang moeten wij nog wachten op nibiru.? persoonlijk denk ik tot het moment dat de slapende schaapskudde wakker geworden is,want als je ooit foto,s van de zon maakt blijkt er al vanaf october 2010 een zon links naast onze zon te liggen.[/quote]

Show me. Waar zijn die foto’s?

Pablo
Pablo
9 jaren geleden

Dus soldaten jatten wat schatten, en vervolgens de staat ook, niet terug geven is stelen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x