Mens en Dier

Hugo de Jonge: 2 leugens en 1 schandaal binnen 30 seconden

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee GGD-medewerkers zijn opgepakt door de politie omdat ze ervan worden verdacht gegevens te hebben doorgespeeld van mensen die in de GGD-database staan. De gegevens zijn van mensen die via een coronatest of bron- en contactonderzoek bekend zijn bij de GGD.

Criminelen gebruiken deze gegevens voor identiteitsfraude, onder meer bij het doen van grote aankopen. Volgens RTL Nieuws, dat het schandaal ontdekte, worden GGD-medewerkers actief benaderd om gegevens te delen tegen een hoge beloning.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Grof schandaal

Wat doet verantwoordelijk minister Hugo de Jonge als hij met deze feiten wordt geconfronteerd? Liegen en draaien. “Hulde voor Daniël Verlaan, journalist van RTL, die melding maakte bij de GGD zodat de GGD aangifte kon doen, zodat de politie onderzoek kon doen en zodat er inmiddels twee aanhoudingen zijn verricht die verband houden met deze zaak,” zei de minister in de Tweede Kamer.

“Zo spint de politiek een grof schandaal. Ik stelde kritische vragen, ik heb ze niet getipt,” reageert Verlaan op social media. De Jonge zei in de Kamer dat alle GGD-medewerkers die toegang hebben tot de gegevens een Verklaring Omtrent het Gedrag hebben ingeleverd. Dat is volgens Verlaan onjuist. “Van meer dan 10 personen weet ik dat ze er werken of hebben gewerkt zonder ooit een VOG te hebben ingeleverd.”

Leugens

De Jonge zei dat ‘de GGD het gebruik van de systemen continu controleert’. Dat is ook een leugen. “Ze doen steekproeven,” aldus Verlaan. De minister beweerde bovendien dat GGD-medewerkers alleen toegang hebben tot persoonsgegevens wanneer dat noodzakelijk is. Nog een leugen: “Medewerkers hebben veel te veel toegang tot informatie.”

De journalist ontdekte verder dat er een speciale functie was waarmee je grote hoeveelheden gegevens kon wegsluizen. De Jonge beweerde met droge ogen dat je niets aan die datahandel kunt doen: “Uiteindelijk is tegen dit type misdaad gewoon geen kruid gewassen.”

4.9 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
robroyofireland
robroyofireland
3 jaren geleden

Ja maar wacht even ..Hugo doet wat inmiddels van hem verwacht word en hij mocht toch altijd liegen? Daar is hij toch voor aangenomen ,ons in de lockdown vaccinatieval te dwingen en zo….

Lucky
Lucky
3 jaren geleden

Ach Hugo Mengele, uit het rariteitenkabinet van Pinokkio. Schoolvoorbeeld van liegen, bedriegen, verdraaien en verzwijgen. Wat verwacht je van deze continu falende corrupte idioot? In een normale wereld was hij er al lang uit getrapt.

kuus
kuus
3 jaren geleden

Ja als je opgeleid word door Rutte krijg je eerst een cursus zoveel mogelijk goed liegen ander pas je niet in Rutte`s systeem.

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Hun arrestatie komt steeds dichterbij!

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x