Mens en Dier

Kuzu gaat los: ‘Mensen zijn de maatregelen meer dan ZAT! Dit kan NIET langer!’

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte zei afgelopen week tijdens het coronadebat dat hij ‘het gevoel van heel veel mensen die er mentaal doorheen zitten, begrijpt’. Tegelijkertijd sorteerden VVD en CDA voor op het handhaven van de avondklok, terwijl er nog geen cijfermateriaal over bekend is. Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) vroeg Rutte of hij daarop wilde reageren. De premier waarschuwde voor ‘een dramatische situatie op de IC’s’ als je bijvoorbeeld de avondklok loslaat.

“Dan wil ik toch wel teruggrijpen op de discussie die we de afgelopen weken hebben gevoerd in aanloop naar de avondklok. Er werd vanuit de Kamer gevraagd wat nou precies het specifieke effect is van zo’n avondklok. Volgens mij werd er een of twee dagen voor het debat een cijfer van 8% tot 12% reductie uit de hoge hoed getoverd. De minister-president heeft daar dinsdagavond over gezegd dat we dat eigenlijk nog niet zo goed kunnen constateren. Nu hoor ik hem zeggen, terwijl ik de Kamerfracties van de VVD en het CDA hoor zeggen dat die avondklok wat hen betreft nog wel even door mag gaan, dat we nog even moeten kijken wat de precieze uitwerking wordt de komende tijd,” zei Kuzu.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik hoop dat dat ook zijn aandacht heeft, want heel veel mensen in het land maken zich hier zorgen over. Heel veel mensen zitten erdoorheen. Heel veel mensen zijn er ook echt klaar mee. Als de minister-president echt begrijpt wat die mensen bezighoudt, wat die mensen dwarszit, zou ik van hem een serieuze houding verwachten en van hem verwachten dat hij hier echt serieus op ingaat,” vervolgde hij.

“Mensen zijn de avondklok en andere maatregelen meer dan ZAT!” schrijft Kuzu op Facebook.

Coronapasoort

Kuzu vroeg ook aandacht voor het coronapaspoort. “De Gezondheidsraad kwam met een ingrijpend advies, nadat de minister van Volksgezondheid had gevraagd om het invoeren van een zogenaamd ‘coronapaspoort’. De conclusie is dat werkgevers, zorginstellingen, scholen en horeca een vaccinatiebewijs mogen eisen. Dit is wel verbonden aan strikte voorwaarden. Geen vaccin betekent mogelijkerwijs geen toegang tot het onderwijs — een recht voor iedereen — of geen toegang tot het werk of de zorg,” zei het Kamerlid.

“Aangezien ik de minister van Volksgezondheid nee zie schudden, zou ik hem echt willen vragen om zich te houden aan de uitspraak die de Kamer heeft gedaan middels een motie van Azarkan, waarin wordt uitgesproken tegen elke vorm van vaccinatieplicht te zijn. Een andere motie vraagt om toegang van publieke voorzieningen niet te verbinden aan het hebben van een vaccin. En toch bekruipt mij het gevoel — net zoals de heer Van der Staaij aangaf — dat de minister de vraag heeft gesteld aan de Gezondheidsraad om argumenten te verzamelen om wetgeving in gang te zetten om toch te komen tot zo’n coronapaspoort. Ik zeg dus nogmaals tegen de minister: respecteer de uitspraak van de Kamer,” drukte hij minister De Jonge op het hart.

4.8 43 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden
De overheid is niet onze dokter en niet verantwoordelijk voor onze gezondheid!!! 

Leugenaar Rutte moet de Grondwet goed doornemen !!
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Kennelijk is de Lange Arm van Erdogan zo slecht nog niet.

Henk R
Henk R
3 jaren geleden

Volgens mij hebben die vaccinatie paspoorten ons al 325 miljoen euro gekost. Dit belasting geld is gegaan naar gavi , trust stamp en Bill Gates. Dus die krengen zullen heus wel komen, als het aan Rutte ligt.

Mickey
Mickey
3 jaren geleden

??✌bravi Kuzu!

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x