Mens en Dier

Luister naar onze kinderen in plaats van een toets

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds enige tijd zijn basisscholen ook verplicht de allerkleinsten te onderwerpen aan een zogeheten kleutertoets.

Wat zegt de uitslag van zo’n test eigenlijk over de ontwikkeling van een kleuter? Wetenschappers vinden dat kleuters te jong zijn om individueel te testen.

En toch gaan we er mee door. Zelfs onze peuters moeten eraan geloven. Opbrengstgericht werken noemt de politiek dat. Aan de hand van de uitslag van de test wordt bepaald of het kind een taalachterstand heeft.

Extra begeleiding is het toverwoord, maar in de praktijk pakt dit heel anders uit. De toetsingscultuur verziekt onze kinderen.

Erica Ritzema gaf 29 jaar onderwijs aan kleuters. Afgelopen schooljaar is ze gestopt omdat ze zich niet meer kon conformeren aan alles wat er van haar werd verlangd als leerkracht. De kleuter in Nederland heeft zijn bestaansrecht verloren. Ik geef de strijd op, aldus Ritzema.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Bron: Incontxt.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
9 jaren geleden

Sterker nog…op de peuterspeelzaal gaan ze al starten met een Citotoets! Gelukkig kun je als ouders kiezen om dit niet te doen, maar vanaf de kleuterklas ontkom je er niet aan. Ik zeg dus: Uit het systeem blijven en je kind thuis les geven of alternatief zoeken!

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

[quote name=”Linda”]Sterker nog…op de peuterspeelzaal gaan ze al starten met een Citotoets! Gelukkig kun je als ouders kiezen om dit niet te doen, maar vanaf de kleuterklas ontkom je er niet aan. Ik zeg dus: Uit het systeem blijven en je kind thuis les geven of alternatief zoeken![/quote]
Ik ben het met je eens dat het totaal onzinnig is zulke jonge kinderen te testen.

Maar ik vind het geen reden om het kind thuis te houden. (ik heb zelf een dochter die volgend schooljaar naar de kleuterschool gaat). En ook zij zal niet ontkomen aan de cito toets.

Ik heb er geen enkel probleem mee dat die toets wordt afgenomen, ik heb er pas een probleem mee als ze het resultaat van die toets gaan gebruiken om bij te sturen. Daar zal ik als ouder simpelweg niet aan meewerken.

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

[quote name=”Linda”]Sterker nog…op de peuterspeelzaal gaan ze al starten met een Citotoets! Gelukkig kun je als ouders kiezen om dit niet te doen, maar vanaf de kleuterklas ontkom je er niet aan. Ik zeg dus: Uit het systeem blijven en je kind thuis les geven of alternatief zoeken![/quote]
Nu worden ook alleen nog maar uitzonderingen gemaakt voor thuisonderwijs. Helaas willen ze ook daar een totaal verbod voor opleggen. We leven onderhand in een dictatuur en bijna niemand die het door heeft.

J. Selten
J. Selten
9 jaren geleden

Het spreekt elkaar allemaal tegen. Mijn dochterje moet extra begleiding krijgen wegens achterstand, terwijl haar citoscore heel iets anders laat zien. Tegenwoordig moeten ook meer kinderen naar een logopedist. Waarom moeten de kinderen nog naar school? Alles wat ik daar vroeger geleerd kreeg wordt nu uitbesteed en datgene wat ze op school leren, kan ik ze ook thuis leren.

Maar daar kunnen ze natuurlijk niet in de gaten worden gehouden, vandaar ook dat andere artikel dat ze dat ook aan de strop willen hangen.

Divide et impera is nog steeds het motto.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x