We eten iedere dag vijf keer meer suiker dan goed voor ons is, tot 45 kilogram suiker per persoon per jaar. Het is één van de redenen waarom de helft van ons te dik is.
Tim Verheyden, presentator van het Belgische tv-programma Koppen, leefde een maand zonder suiker. Na het afkicken en de eerste week stelde hij vast dat leven zonder suiker je veel fitter en energieker maakt. Maar hij merkt ook hoe moeilijk het is om producten te vinden waar absoluut geen suiker aan toegevoegd is.
Presentatrice Annick Ruyts stopte een half jaar geleden met suiker en maakt alles wat ze eet zelf. “Uit groenten, fruit, pasta en aardappelen halen we al genoeg suikers, maar toch gooit de voedingsindustrie overal maar suikers in die we niet nodig hebben,” zei ze. “Daar kan ik me echt over opwinden. We weten niet wat we eten.”
Het gaat eigenlijk al mis in de broodtrommel van de gemiddelde leerling, aldus diëtiste Tanja Callewaert. “Ik zie veel witte boterhammen met chocopasta,” zei ze. “Kinderen die dit blijven eten, worden later mijn patiënten.”
[Een]
Dit is het begin van een nieuwe politieke beweging. Waarom de monsteroverwinning van Farage een wake-up call is voor de gevestigde orde
Minister Kaag op het WEF: deze verschrikkelijke crisis biedt ‘grote kans’ om ‘al onze plannen te versnellen’
Deze veelvoorkomende tuinplant werkt beter tegen kanker dan bestaande medicijnen
Waarom het goed nieuws is dat het coronavirus overal is
“Vaccins kunnen homoseksuele gevoelens opwekken bij kinderen”
Plan De Jonge ‘voor medische apartheid’ kan niet op veel steun rekenen bij ouders
Astronaut claimt ‘organisch, buitenaards aandoend wezen’ te hebben gezien. Dit is de reactie van de NASA
Een stem zei dat het nog niet mijn tijd was. Zangeres vertelt wat ze meemaakte tijdens haar bijna-doodervaring
Verlaat WEF-adept Carola Schouten het zinkende schip of zit haar taak erop?