Homepagina » UFO » Belgische premier Di Rupo wilde Europees UFO-centrum

Belgische premier Di Rupo wilde Europees UFO-centrum

De Belgische premier Elio Di Rupo blijkt ook een geheimzinnige Trivial Pursuit-vraag te zijn. Zo luidt één van de vragen wie de Belgische politicus is die begin jaren 1990 voorstander was van een Europees centrum voor UFO-onderzoek.

De premier was lid van het Europees Parlement op het moment dat de Belgische ufogolf een hoogtepunt bereikte.

Veel Belgen zagen tussen 1989 en 1991 driehoekige UFO’s. De Belgische luchtmacht stuurde bij elke melding F16-straaljagers de lucht in. Het centrum waar Di Rupo voor pleitte kwam er niet. Hij werd vicepremier en het dossier belandde in de ijskast.

Voetbalveld

De ufogolf begon met twee politieagenten uit Verviers die beweerden twee driehoekige UFO’s te hebben gezien ter grootte van een voetbalveld. In maart 1991 kwam een getuige uit Petit-Rechain met een foto van de UFO. Omdat hij zelf anoniem wilde blijven verkocht hij de foto aan een persfotograaf.

Zowel het leger als de politie werden naar Petit-Rechain gestuurd. Op een legerradar verscheen plotseling een onbekend vliegend object. Er werden twee F16’s op afgestuurd. Het mysterieuze object kon niet worden opgespoord.

Niet door mensenhanden gemaakt

Er werden tal van operaties uitgevoerd waarna toenmalig kolonel Wilfried de Brouwer concludeerde dat ze te maken hadden met ‘iets wat nooit door mensenhanden kon zijn gemaakt’.

Op 7 november 1991 diende toenmalig Europarlementariër Elio Di Rupo een voorstel in waarin hij het Europees Parlement vroeg een Europees waarnemingscentrum voor UFO’s op te richten.

Bron: Standaard.be

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Elio Di Rupo zo nu beter er aan doen en om nu een ‘Buitenaardse Ambasade’ te gaan opstarten.

  0 likes
 • arnoud schreef:

  die drie hoekige zijn van aards makelij, are51.

  0 likes
 • Michael schreef:

  [quote name=”Kalki”]Elio Di Rupo zo nu beter er aan doen en om nu een ‘Buitenaardse Ambasade’ te gaan opstarten.[/quote]

  Die is veel te bezig met hervormingen in België en natuurlijk de ‘besparingen’ alsook… Je moet niet verwachten van een overheidsinstantie om ‘disclosure’ van één of andere ufo te doen in de tijden waarin we nu leven…

  0 likes
 • danny schreef:

  Deze triangle vormige ufo`s zijn van aardse makelij !!
  Ze hebben de naam TR3b gekregen !!

  0 likes
 • Gianluca schreef:

  [quote name=”danny”]Deze triangle vormige ufo`s zijn van aardse makelij !!
  Ze hebben de naam TR3b gekregen !![/quote]

  idd daar lijkt het perfect op.
  Maar die dingen zijn wel niet zo groot als een voetbalveld en ik had ook eens gelezen dat die foto van 3 hoekige ufo in belgie vals was.

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  Wat de Belgische premier Elio Di Rupo, zegt over ufo’s is zijn zaak,voor het Waals wat geen Vlaams grondgebied is.
  Wat de VRTprogrammatie is het de Vlaamse regering en geen Waalse. Willen ET samenwerking met de vlamingen nav VRTprogramma hartelijke groeten aan iedereen in de ruimte en zich in Vlaanderen vestigen is dat een Vlaamse zaak op haar grondgebied, waar politici weten welke nationale en internationale aangelegenheden aanbod hoeven te komen en geen communautiare nestelingen, ET hun civilisatietaal is geen vlaams frans of duits, begrepen en niet vergeten.
  Et vliegen met hun ufo’s rond welke hunne privé-eigendom zijn en bazen van hun ruimtevaartprogramma’s zijn en gene aardeling

  0 likes
 • Lacri schreef:

  [quote name=”Gianluca”][quote name=”danny”]Deze triangle vormige ufo`s zijn van aardse makelij !!
  Ze hebben de naam TR3b gekregen !![/quote]

  idd daar lijkt het perfect op.
  Maar die dingen zijn wel niet zo groot als een voetbalveld en ik had ook eens gelezen dat die foto van 3 hoekige ufo in belgie vals was.[/quote]

  De naarbuiten gebrachte foto bleek inderdaad vals te zijn, de meldingen en getuigenissen echter zéker niet.

  Het zou me trouwens niet verbazen als de persoon van de foto ‘gedwongen’ was de vervalsing toe te geven of zelfs te creëren

  0 likes
 • H3CK schreef:

  Het gaat om een oprichting ten tijde van de Belgische ufogolf. Hierin werd Generaal De Brouwer wereldbekend door de uitmuntende en eerlijke rol die hij als legerofficier (toen nog kolonel) speelde tijdens deze ufo-golf (van 1989 tot 1991). Hij was toen – in het kader van de opmerkelijke UFO-golf in België – de officiële legerwoordvoerder en belast met de contacten met de pers en het brede publiek. De Brouwer, toen zelf ufo-sceptic, bewaarde zijn objectiviteit en kon niet anders dan tot de conclusie komen dat de waargenomen UFO(‘s) niet van aardse technologie (was) waren.

  Het was hij die de pers er meerdere keren op wees dat de driehoekige UFO géén laserprojecties waren, géén meteorieten, géén weersverschijnselen, géén planeten enz, en zeker geen geheime militaire proefvluchten waren van nieuwe legervliegtuigen.

  In het officiceel rapport is ook spraken dat politie het visueel hebben vastgesteld…

  0 likes
 • pietje schreef:

  Kalki, de president van Kazachistan waar onze astronaut geland is heeft al een ambassade voor buitenaardsen is openlijk bekend gemaakt ook op de telegraaf. Vreemd dat daar Andre naar beneden kwam toch ???? Je ziet maar gek is nog niet gek genoeg !

  groetjes

  0 likes
 • Kalki schreef:

  [quote name=”pietje”]Kalki, de president van Kazachistan waar onze astronaut geland is heeft al een ambassade voor buitenaardsen is openlijk bekend gemaakt ook op de telegraaf. Vreemd dat daar Andre naar beneden kwam toch ???? Je ziet maar gek is nog niet gek genoeg !

  groetjes[/quote]

  Heb je toevallig een LINK en van dit Telegraaf-artikel?

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  Zelf in de kijker lopen is een natte droom van elke politicus, wat men niet is en nooit was wel interesse voor exopolitiek als hobby. Dhr. Di Rupo steekt slechts met mondjesmaat zijn neus in het Vlaamse politieke venster, vice-premiers.. doen het.In het Antwerpse een ET ruimtevaartbasis in de vorm van een ET-ambassade of een spacereiskantoor,via spacereizen wenst men de nodige studies te kunnen verrichten van de ET civilisaties en hun geschiedenis, om achteraf te kunnen beslissen welke samenwerkingsverdragen kunnen realiseert worden. Alles gebeurt met toelating van de politieke autoriteiten, maar ufo-coverup’s zijn uit den boze, strooien ongewenst roet in het eten voor correcte studie-uitvoeringen

  0 likes
 • tomaat schreef:

  wat ik niet snap is ons land is het centrum van europa …maar hebben niet echt een regering ? hoe kan dit het is gewoon gesplitst lang alle kanten .dit snap ik niet dat dit zo maar kan .en dan zo iets opzetten ga toch weg ze moeten eerst eens met elkaar een worden dit word toch niets of er is dan weer ruzie en onenigheid hier over ..zie ik nu al aan komen !!!!!

  0 likes
 • Ikke schreef:

  Di Rupo is een crimineel (zie de valsmunterij) waar je niets, maar dan ook niets moet van geloven.

  Het enige wat die kerel op zijn agenda staan heeft is het onderdrukken van de Vlamingen, het ridiculiseren van onze Nederlandse taal, en ondertussen zoveel mogelijk geld van Vlaanderen naar Wallonië verkassen om dan de Vlamingen te stigmatiseren in de media als allemaal low lifes, racisten en een uit te roeien volkje…

  Fuck België, fuck di rupo!

  Vlaanderen onafhankelijk van het Franse juk!
  Vlaanderen onafhankelijk!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  blake lively

  Topactrice Blake Lively onthult schokkende omvang van kindermisbruik

  Terwijl ‘kinderpornofilm’ Cuties gewoon op Netflix blijft ...

  >