Homepagina » Bewustzijn » Mindfulness werkt net zo goed tegen depressie als antidepressiva
Mindfulness werkt net zo goed tegen depressie als antidepressiva

Mindfulness werkt net zo goed tegen depressie als antidepressiva

Mindfulness kan net zo goed helpen tegen terugkerende depressies als medicatie, zo blijkt uit Brits onderzoek waar de krant The Guardian vandaag over bericht.

Mindfulness is een manier om vooral aandacht aan het ‘nu’ te besteden. De therapie leert mensen te erkennen dat negatieve gedachten en gevoelens zullen terugkomen, maar dat ze zich daardoor niet hoeven laten meeslepen. In plaats van zich daar steeds zorgen over te maken, kunnen ze leren het te accepteren en te voorkomen dat ze weer depressief raken.

Tijdens het onderzoek werden 424 deelnemers gevolgd. De ene helft van deze groep kreeg twee jaar lang antidepressiva voorgeschreven, de andere helft volgde cognitieve therapie gebaseerd op mindfulness. De laatste groep kon eerder zonder medicatie.

Van de patiënten die aan mindfulness deden, kreeg 44 procent later weer een depressie. Bij de groep die antidepressiva slikte was dat 47 procent. Volgens de wetenschappers werkt mindfulness net zo goed tegen depressie als medicatie.

Dat is goed nieuws voor mensen die niet tegen de bijwerkingen van de pillen kunnen. Therapie kan bovendien op de lange termijn veel goedkoper zijn dan medicatie. “In plaats van afhankelijk te zijn van medicatie, ben ik dankzij de therapie zelf de baas over mijn eigen toekomst,” zei deelnemer Nigel Reed.

Het onderzoek is gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet.

[Goed Gevoel]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en nieuwsberichten, verzameld door Arie Goedhart
6 jaren geleden
airpost
airpost
6 jaren geleden

@Titel
maw, mindfullness werkt dus ook niet en is slechts een bestrijding van symptomen? 😉

S0M30N3
S0M30N3
6 jaren geleden

“Dat is goed nieuws voor mensen die niet tegen de bijwerkingen van de pillen kunnen.”

Ook wel een hele rare zin dit zeg! Pillen hebben zowieso bijwerkingen en het is bs om gelijk te zeggen dat dit goed nieuws is. Er is ook iets als moeder natuur, misschien moeten we ons daar maar in gaan verdiepen qua medicijnen ipv wat Big Pharma ons toeschuift om mensen maar ziek te laten worden en daardoor lekker kunnen door graaien met hun hebzucht.

Hoera voor het dom houden van onszelf en het word helaas alleen maar erger…

Hawks
Hawks
6 jaren geleden

Hmmm, ik heb een kanttekening bij de conclusie dat dit handig is voor mensen met bijwerkingen. Beetje flauw van mij om op te merken, maar niet iedereen kan kiezen voor therapie. Daar moet je wel tijd voor hebben, natuurlijk.

x

Check Also

sociale media

Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

Sinds vorige maand schrijven huisartsen in Schotland ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

5
0
We lezen graag je reactie!x