Homepagina » Archeologie » Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea
Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea

Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea

Op de bodem van het Meer van Galilea in Israël is een gigantisch bouwwerk ontdekt. Archeologen hebben geen idee waar het voor heeft gediend of hoe oud het is.

Het mysterieuze bouwwerk is kegelvormig, bestaat uit basalt en weegt naar schatting 60.000 ton.

Het bouwwerk is ongeveer 10 meter hoog en heeft een doorsnee van 70 meter. Daarmee is het beduidend groter dan Stonehenge.

Ouderdom

Het lijkt te gaan om een enorme stapel stenen. Het bouwwerk werd in de zomer van 2003 voor het eerst opgemerkt tijdens een sonarscan van het zuidwestelijke deel van het meer. Sindsdien zijn duikers afgedaald naar de bodem van het meer om onderzoek te doen, zo schrijven de onderzoekers in het International Journal of Nautical Archaeology.

Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea

De duikers hebben vastgesteld dat de structuur door mensen is gemaakt en waarschijnlijk op het land is gebouwd, maar later door het meer is verzwolgen. Wetenschappers zullen onder water opgravingen moeten verrichten zodat ze de ouderdom en de functie van het bouwwerk kunnen bepalen.

Khirbet Beteiha

Yitzhak Paz van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev in Beër Sjeva denkt dat het bouwwerk net als andere megalithische structuren in het gebied meer dan 4000 jaar oud is. Op 30 kilometer ten noordoosten van het stenen bouwwerk ligt de monumentale vindplaats Khirbet Beteiha, die bestaat uit een aantal steencirkels, waarvan de grootste een doorsnee heeft van 56 meter.

Paz hoopt dat er spoedig een expeditie wordt georganiseerd zodat kan worden gezocht naar artefacten. Hij voegde toe dat de Israëlische Autoriteit voor Oudheden over de mogelijkheden beschikt om de benodigde opgravingen te verrichten.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Oh, dat is vast een bouwwerk van de beroemde egyptische holbewoners, die hadden magische krachten, die konden zelfs bouwwerken maken in Zuid-Amerika en in Japan onder water, dat heet telepaties steenhouwen.

  0 likes
 2. [quote name=”kengai”]Oh, dat is vast een bouwwerk van de beroemde egyptische holbewoners, die hadden magische krachten, die konden zelfs bouwwerken maken in Zuid-Amerika en in Japan onder water, dat heet telepaties steenhouwen.[/quote]
  Als ik de foto zie, is het voor mij niets zeggend. Bewonderende je fantasie:)Toch maar een plusje van ikke, met een lach en groet!

  0 likes
 3. Misschien wel een Observatorium?

  0 likes
 4. Misschien is het wel het ruimteschip van Jezus dat hij na zijn aankomst onder een hoop stenen heeft begraven :p oftewel is het een tempel van de geheime orde van Melchizedek waar Jezus stiekem zijn trucjes heeft geleerd 😉

  0 likes
 5. Zal er ook nog een update komen? Waarbij het wat meer duidelijkheid zal komen hoe het er nou uit ziet?

  0 likes
 6. Misschien iets voor Ocean Team X om daar te gaan duiken.

  0 likes
 7. [quote name=”kengai”]Oh, dat is vast een bouwwerk van de beroemde egyptische holbewoners, die hadden magische krachten, die konden zelfs bouwwerken maken in Zuid-Amerika en in Japan onder water, dat heet telepaties steenhouwen.[/quote]
  Ja inderdaad, holbewoners zijn zeer telepathisch, dat weet een kind: er zit ook een exact telepathisch resonerend anti-zwaartekracht veld precies boven de gehouwen stenen. Jezus wist dat al, zo kon hij tijdens de storm boven het water zweven (zie de bijbel). Al weer een bijbels wonder gedebunkt!

  0 likes
 8. Als het een mega stonehenge is, mag ik er eigenlijk geen grapjes over maken. Misschien was het ooit een inwijdingstempel en is Jezus daarom bij Jozef en Maria geboren. O ja, ik mag eigenlijk ook niet speculeren. Nee, serieus: dit is best wel interessant. Leegpompen dat meer!

  0 likes
 9. Niks daarvan, vissen hebben ook rechten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...