Spiritueel

Osel Hita Torres, de gereïncarneerde boeddhistische lama

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Spaanse peuter die wordt gezien als de reïncarnatie van een boeddhistische lama, bracht zijn kindertijd door in een Indiaas klooster.

Toen hij 18 werd keerde hij terug naar zijn familie in Spanje. Hij wordt nog steeds geprezen als leraar, maar ligt liever op het strand van Ibiza.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op zijn tweede verjaardag werd Osel Hita Torres geïnstalleerd als een gereïncarneerde Tibetaans boeddhistische lama. Hij droeg gewaden en een geel hoofddeksel. Volwassen mannen stonden in de rij voor een zegening.

Thubten Yeshe

Osel werd als zoon van Maria Torres geboren in Granada. Maria had zich bekeerd tot het boeddhisme en werd een volgeling van Thubten Yeshe, een charismatische Tibetaanse lama die in de zeventiger jaren door het Westen reisde. Sommigen geloofden dat hij gedachten kon lezen. Yeshe had last van hartproblemen en stierf in 1984 op 49-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles.

Enkele maanden later raakte Maria zwanger van Osel. In het Tibetaans boeddhisme mogen lama’s die een hoog niveau van verlichting hebben bereikt kiezen wat er na hun dood gebeurt, of ze willen reïncarneren op aarde, en zo ja, waar. De volgelingen van lama Yeshe en zijn oud-collega’s waren ervan overtuigd dat hij ervoor had gekozen om te reïncarneren in Spanje, in het lichaam van de kleine Osel.

Emotionele afstandelijkheid

In India bevestigde men dat het ging om de reïncarnatie van lama Yeshe. Door zijn wijsheid, compassie en emotionele afstandelijkheid kon hij zich ontwikkelen op een spiritueel pad zonder zijn ouders te missen.

De aantrekkingskracht van het Westen werd steeds sterker. De inmiddels 27-jarige Osel is niet langer een lama. Osel gelooft nog wel in reïncarnatie en dat lama Yeshe kon kiezen in welk lichaam hij zou terugkomen. Hij weet echter niet zeker of hij Yeshe is.

Of hij soms een beetje van lama Yeshe in hem voelt? Soms wel. Osel vraagt weleens om een boodschap of een teken. Vaak geeft hij dan ook een boodschap of een teken. “Ik weet niet of hij buiten me is of in me, maar hij is één van mijn beste vrienden,” zei hij.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Regressietherapie brengt je terug naar je geboorte, en daarvoor.Dus als het de reïncarnatie van lama Yeshe is,wordt je dit dan echt wel bewust.Voorwaarde is medewerking aan de therapie sessie.Een ander iemand kan dit niet zomaar even weten,alleen de persoon zelf heeft de info in zich.

Ikke
Ikke
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]…alleen de persoon zelf heeft de info in zich.[/quote]

Of de fantasie!

Blavatsky
Blavatsky
11 jaren geleden
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Ikke”][quote name=”Hunting Wolf”]…alleen de persoon zelf heeft de info in zich.[/quote]

Of de fantasie![/quote]
Fijn dat ikke dit van zichzelf weet.Jij hebt ook vast al eens zo,n regressietherapie beleeft toch??Uiteraard spreek je dus dan uit ervaring.Jou ervaring!

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x