Great ResetBuitenland

Reeks dramatische gebeurtenissen in Brazilië: ‘Dit is het keerpunt’

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

In Brazilië wordt op dit moment de vrijheid van meningsuiting aan banden gelegd, op bevel van rechter Alexandre de Moraes van het Braziliaanse Hooggerechtshof.

De Moraes heeft mensen zonder proces in de cel gegooid wegens dingen die ze hebben geplaatst op sociale media. Hij heeft geëist dat bepaalde populaire gebruikers van sociale media worden verbannen. En hij heeft geëist dat bepaalde berichten worden gecensureerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Moraes ondermijnt de democratie in Brazilië, blijkt uit vrijgegeven stukken. Deze agressieve censuur lijkt in strijd te zijn met de Braziliaanse wet, reageert X-baas Elon Musk. Hij laat weten dat deze rechter torenhoge boetes opgelegd heeft en gedreigd om zijn medewerkers in Brazilië te arresteren en het platform in het land te verbieden.

Musk negeert de rechter en waarschijnlijk moet hij dientengevolge het kantoor van X in het Zuid-Amerikaanse land sluiten.

Dictatuur

Brazilië staat op het punt een dictatuur te worden, waarschuwt journalist Michael Shellenberger, die spreekt van ‘een reeks dramatische gebeurtenissen’ in het land. President Lula da Silva laat Brazilië vervallen tot een totalitaire staat, zegt hij.

“Dit is het keerpunt. Mijlpaal in de geschiedenis die alles zal doen kantelen. De grondwet wordt ook in de EU en de VS zwaar geschonden,” merkt jurist Carine Knapen op. “De censuurmaatregelen zijn extreem en onwettig.”

Schwab

Volgens Mike Benz zit het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hier achter. Hij werkte zelf op dit ministerie en is gespecialiseerd in internationale communicatie.

In mei vorig jaar bracht Klaus Schwab van het World Economic Forum een bezoek aan Brazilië. De pers was niet welkom.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 146 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De waarheid
De waarheid
20 dagen geleden

Als er nu geen opstand komt, slaapt iedereen

Niet verrast
Niet verrast
20 dagen geleden

Het keerpunt was de gestolen verkiezing waarbij Bolsanero vervangen werd door Da Silva.

Dubito
Dubito
20 dagen geleden

Stap voor stap moet overal de GRONDWEF worden ingevoerd. Daar wordt in NL ook hard aan gewerkt door mannetjes als Robbie Jetten.

Veertje
Veertje
20 dagen geleden

Vrees dat er meer dictators aan de macht komen….Nederland stuurt ook al die kant op…via media kanalen worden andersdenkenden toch ook hier als complotters gezien…en een gevaar voor de samen leving.

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x