Het Complot

‘Prinses Mabel was agente van geheime dienst’

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Prinses Mabel, echtgenote van prins Friso, is zeer waarschijnlijk werkzaam geweest als agent en informateur van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), de voorloper van de AIVD.

Oud-spion Frits Hoekstra schrijft dat in zijn memoires De Dienst. De BVD van binnenuit. Mabel zou in de negentiger jaren voor de BVD hebben gewerkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In 1993 had Witte Smit een relatie met Mohammed Sacirbey, op dat moment VN-ambassadeur van Bosnië en Herzegovina. Volgens het NIOD-rapport over Srebrenica werden Sacirbey en Wisse Smit door ambtenaren aangewezen als de enige twee personen buiten het Nederlandse politieke en ambtelijke circuit die invloed uitoefenden op het Nederlandse beleid ten aanzien van de Balkan.

Stages

In zijn boek suggereert Hoekstra dat Mabel op verzoek van de BVD contact heeft gelegd met Sacirbey. Nederland was militair betrokken bij het conflict op de Balkan en dus was informatie uit het gebied buitengewoon kostbaar in de wereld van de inlichtingendiensten.

Tijdens haar studie politieke wetenschappen kwam ze in beeld bij de BVD. Voordat Mabel afstudeerde zou ze vier stages hebben gedaan. Naast Shell en ABN AMRO liep ze ook stage bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Verenigde Naties.

Geen bezwaar

De connectie die Mabel had met de BVD was volgens Hoekstra ook belangrijk op het moment dat ze zich in 2003 verloofde met Friso. Toen kon de AIVD binnen een week na de aanvraag al een verklaring van geen bezwaar afgeven aan toenmalig minister-president Jan Peter Balkenende. Normaal duurt dat weken, zo niet maanden, weet Hoekstra.

Tussen 1971 en 1989 was Frits Hoekstra leidinggevende bij de BVD. In het jaar 2004 schreef hij In dienst van de BVD, spionage en contraspionage in Nederland. Oud-minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes zou de AIVD laten uitpluizen of Hoekstra strafbaar had gehandeld. Dat bleek kennelijk niet het geval want het kwam niet tot een rechtszaak.

Drugsbaron

Nadat in juni 2003 haar verloving met prins Johan Friso was aangekondigd, kwam in de openbaarheid dat Wisse Smit in de periode 1989-1990 bevriend was geweest met drugsbaron Klaas Bruinsma. Het zou gaan om een liefdesrelatie. Hoewel het contact bevestigd werd is een relatie altijd ontkend en had zij volgens de Rijksvoorlichtingsdienst tijdens het contact geen kennis van Bruinsma’s criminele bezigheden.

Bron: Hpdetijd.nl

Gerelateerd: De Committee of 300, Tavistock en de Europese geschiedenis

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x