Homepagina » UFO » Vliegende spinnen of schotels? Het mysterie rond engelenhaar
Vliegende spinnen of schotels? Het mysterie rond engelenhaar

Vliegende spinnen of schotels? Het mysterie rond engelenhaar

In 1999 kreeg het Australian UFO Registry een telefoontje van ene Peter, die ‘een hele berg witte slierten’ in de lucht zag zweven. De draden bedekten bomen, elektriciteitslijnen en weilanden.

Toen Peter wat van het materiaal wilde verzamelen, ontdekte hij dat het geen katoen of spinrag was. Het bleek te gaan om ‘engelenhaar’.

In 1969 liet de Amerikaanse luchtmacht onderzoek doen naar het vermeende verband tussen engelenhaar en UFO’s. Volgens de onderzoekers ‘valt het materiaal in grote hoeveelheden uit de lucht, is het instabiel en valt het snel uit elkaar’.

Onzeker

Het Condon Report concludeerde dat de samenstelling of herkomst van het engelenhaar in een aantal gevallen onzeker is.

In het geval van Peter kon het mysterie al snel worden opgelost. Enkele dagen later meldde een lokale krant dat de auto van een entomoloog bedekt was met honderden babyspinnen. Hij legde uit dat de witte draden het gevolg waren van spinnen die door de lucht vlogen.

Volgens ufologen en complot-experts hebben de draden een buitenaardse oorsprong. In 1561 zou in Neurenberg engelenhaar uit de lucht zijn gevallen. Vaak wordt het waargenomen na een UFO-melding.

Buitenaardsen

UFO-onderzoeker en piloot Brian Boldman deed in 2001 uitgebreid onderzoek naar engelenhaar. Hij bestudeerde 225 gevallen van engelenhaar tussen 679 na Christus en 2001.

Boldman kwam tot de conclusie dat de slierten in sommige gevallen kunnen worden toegeschreven aan spinnen, maar dat andere gelinkt kunnen worden aan buitenaardse activiteit.

De piloot stelde dat in 75 procent van de gevallen ook een UFO-melding was gedaan. Volgens hem is er sprake van een sterke link tussen beide fenomenen.

Chemtrails

Er zijn ook ufologen die zeggen dat engelenhaar geïoniseerde lucht is, voortgebracht door een elektromagnetisch veld van een UFO.

Omdat de draadachtige slierten snel verdwijnen is het moeilijk om ze te onderzoeken. Voor sommigen is engelenhaar bewijs voor chemtrails. Uit tests is namelijk gebleken dat ze soms metalen bevatten.

[Atlas Obscura]


Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

 1. Misschien is het een middel om andere insecten/schimmels op te laten eten.(gooit men het uit vliegtuigen) Bv. is het rag van een Phytoseiulus persimilis.(roofmijt).
  Maar het kan ook een insect zijn, die ons ergens mee moet besmetten. Zika virus. Zika is sica, haakpoot/spinnetje/insect.
  Onlangs op de hondsheuvelrug 2016, een mens doodgegaan aan teken encefalitis. Hersenontsteking, binnen enkele uren ben je dood. Ook honden. Ziekte komt uit Rusland volgens wiki.
  Het kan dus een middel zijn dat gebruikt wordt voor biologische oorlogsvoering tegen de mensheid.

  5 likes
  • Het is een etherisch fenomeen net als het ufofenomeen dat uit de levensether ontstaat doordat de gedachtekracht steeds maar meer en meer materialistisch wordt door het hersendenken , onze gedachten zijn in de astrale wereld dierwezens . Eigenlijk mag dit terecht onder het ufofenomeen gerangschikt worden maar dan als onderaads fenomeen , vandaar geen engelenhaar maar als gevallenengelenhaar . Het is de reusachtige aardespin ( dode aarde) die de cabal wil maken van de aarde . Ze ontstaan ineens en zijn plots daar en er komen miljoenen spinnen uit .

   http://www.ibtimes.co.uk/angel-hair-phenomenon-when-spiders-rain-down-australia-town-1501267

   1 likes
 2. Harald Kautz Vella legt alles uit

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ruimtesignaal

Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...

straaljagerpiloot

Het gedroeg zich niet volgens de normale natuurwetten. Straaljagerpiloot verbreekt na 15 jaar stilte over UFO

Straaljagerpiloot Chad Underwood legde in 2004 een ...