Propaganda

Situatie in Syrie is anders dan de media ons doen geloven

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De verslaggeving door westerse media over Syrië berust niet op waarheid, zo zei een prominente Turkse politica. Ze voegde toe dat het Westen er een spel speelt.

Vice-voorzitter van de grootste Turkse oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij CHP, Birgül Ayman Güler bracht een maand geleden een bezoek aan Syrië en liet weten dat de realiteit er heel anders is dan de westerse media ons doen geloven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze was onderdeel van een delegatie van 38 vrouwen. “Gedurende het bezoek zagen we hoezeer de westerse media liegen over de situatie in Syrië,” onthulde Güler. “De westerse media informeerden ons dat het regime onder leiding van de Syrische president Bashar al-Assad zich schuldig maakte aan bloedvergieten, maar we zagen geen enkele vorm van geweld in Syrië.”

Güler bezocht de steden Aleppo, Damascus en Latakia gedurende haar vierdaagse reis naar het land. Ze zei dat alleen gevechten waren gemeld in Hama en Homs, waar Syrische regeringstroepen slaags raakten met bepaalde groeperingen die het gemunt hadden op ordediensten en burgers.

“Toen we terugkeerden naar Turkije brachten we de Turkse bevolking, de media en de internationale gemeenschap op de hoogte van de werkelijkheid,” legde de oppositieleidster uit.

Güler voegde toe dat buitenlandse inmengingen, zoals de Verenigde Staten en de Europese Unie, samenzweren om het beeld van de situatie in Syrië te verstoren.

Egypte

Ondertussen blijft de Amerikaanse regering tonnen traangas naar Egypte exporteren. Het wordt door de militaire junta gebruikt tegen betogers in het Noord-Afrikaanse land.

Op dinsdag publiceerden Egyptische nieuwssites dat ruim zeven ton traangas was aangekomen in Suez. De inzet van Amerikaans traangas heeft voor een kloof gezorgd tussen Egyptische functionarissen en sommige havenmeesters hebben geweigerd te tekenen voor de lading omdat ze bezorgd waren dat het gas zou worden ingezet tegen de vredige Egyptische demonstranten.

Nieuwe documenten tonen aan dat de lading was bestemd voor het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken. Een tweede lading van 14 ton zou binnenkort moeten aankomen in het land.

Bronnen:

Lees ook: De “opstand” in Syrië en het Libië-scenario

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x