Homepagina » Paranormaal » Zes op de tien rouwende mensen ‘zien of horen overleden geliefden’, maar durven er niet over te praten
Zes op de tien rouwende mensen 'zien of horen overleden geliefden', maar durven er niet over te praten

Zes op de tien rouwende mensen ‘zien of horen overleden geliefden’, maar durven er niet over te praten

Zes op de tien mensen hebben wel eens een overleden geliefde ‘gezien’ of ‘gehoord’. Velen durven er niet over te praten omdat ze bang zijn voor gek te worden versleten. Dat schrijft de Britse Daily Telegraph.

Zo’n 30 tot 60 procent van de weduwen en weduwnaars heeft wel eens een overleden geliefde in diens oude stoel zien zitten of hun naam horen roepen, zo zeggen wetenschappers.

Onderzoekers van de Universiteit van Milaan analyseerden alle beschikbare studies over het onderwerp en kwamen tot de conclusie dat het fenomeen zeer vaak voorkomt.

Legitieme fenomenen

“Het bewijs toont aan dat tussen de 30 en 60 procent van de weduwen en weduwnaars hier ervaring mee heeft, wat erop wijst dat dit legitieme fenomenen zijn,” schreven ze in het Journal of Affective Disorders.

Omdat er slechts een kleine hoeveelheid onderzoek beschikbaar is pleiten de wetenschappers voor meer onderzoek om meer te weten te komen over dergelijke fenomenen. Men denkt dat er overeenkomsten zijn tussen deze ervaringen en flashbacks die mensen met posttraumatische stressstoornis hebben.

Aanwezigheid

Jacqueline Hayes van de Universiteit van Roehampton heeft het fenomeen bestudeerd en zei: “Mensen maken melding van visioenen, stemmen, geuren en voelen soms een aanwezigheid die niet noodzakelijkerwijs kan worden gerelateerd aan de vijf zintuigen.”

“Ik merkte dat deze ervaringen soms een transformerende en helende kracht hadden,” voegde ze toe. “Vooral als een geliefde zich verontschuldigde voor iets wat er gebeurd was. Maar bij anderen kwamen het verlies en verdriet juist op een pijnlijke manier bovendrijven.”

Eerder stelden wetenschappers van de Universiteit van Southampton dat er mogelijk leven na de dood is. Ze vonden bewijs dat het bewustzijn tot enkele minuten nadat iemand klinische dood is verklaard kan blijven bestaan.

[Telegraph]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Berenbotje
Berenbotje
5 jaren geleden

Dus doodgaan heeft ook geen zin meer? De overledenen blijven ergens hangen en terugkomen naar hun oude leven?
Misschien moeten de mensen overgaan tot cremeren en/of een betere afscheidsceremonie voor de overledenen verzinnen.
Vooral Oosterse godsdiensten hebben ceremonieen voor de zielerust van de overledenen.

Berjan
Berjan
Reactie op  Berenbotje
5 jaren geleden

Dat denk ik ook Berenbotje, men moet meer doen aan crematie. Dan gaan de atomen van een lichaam sneller over tot de Natuur, en is de aantrekking voor het astrale lichaam er minder. Want deze mensen zien niet de echte mens, maar het astrale lichaam. Denk ik hoor, is maar mijn mening 😀

frans
frans
Reactie op  Berenbotje
5 jaren geleden

Het is de grootste wens van de overledenen om bekend te maken dat het bewustzijn en leven zonder fysiek lichaam een realiteit is.!
Terug naar hun oude leven?
De overledenen willen weer communiceren met hen die op aarde zijn, dus er wordt van ons verwacht ons in verbinding te stellen met de overledenen. Er valt een wereld te winnen.
Het is juist in deze tijd dat er weer verbinding moet worden gezocht met de Hemel om het maar eens zo te zeggen.
Met de geestelijke wereld waaruit onze planeet en mensheid is ontstaan.

Nietons
Nietons
Reactie op  frans
5 jaren geleden

Het blijft fascinerend te zien hoe mensen zo volledig zeker en met de volste overtuiging iets denken te weten over iets waar ze helemaal totaal geen feitelijke onderbouwing voor hebben. Hoe is vastgesteld dat dat de grootste wens van de overledenen is? Waar haal je dat vandaan? Verbinding met welke hemel? Waar is er in die geestelijke wereld bepaald dat de manier van overleven in deze keiharde natuur afhangt van het doden van iets anders (planten, bomen, dieren enz) om te kunnen overleven? Vonden ze die ziektes, bacteriën, parasieten en virussen dan ook zo’n goed idee? Waar haal je het allemaal vandaan? Het valt mij op dat er collectief onbewezen en onlogische onwaarheden worden verzonnen op hetgeen we vrezen en niet begrijpen. De dood……..

René van Zalk
René van Zalk
Reactie op  Berenbotje
5 jaren geleden

Mijns inziens is het in 80% van de gevallen verbeelding of ligt er een neurologische aandoening aan ten grondslag.

Greetzzzz uut Nunspeet.

René
René
Reactie op  Berenbotje
5 jaren geleden

Volgens sommige religie’s waaronder ook het christendom. Zal de overledene 40 dagen nog in de aardse sferen zijn en degene die achterblijven worden getroost maar de anderen zijn te zeer met hun verdriet bezig wat ook begrijpelijk is en anderen horen het wel vermoedelijk vanwege hun soirituele groei en overtuiging.

Nietons
Nietons
Reactie op  René
5 jaren geleden

Juist diegenen die in dit moment logischerwijs het diepste verlangen hebben en “hier open voor staan” zullen eerder met dit soort “waarnemingen” aankomen. Dit is geen groei maar een vorm van zelfbedrog om de eigen eindigheid en het permanente verlies te ontkennen. Juist in zware traumatische momenten kan de psyche in wanen, desillusie of psychoses slaan.

WouterV
WouterV
5 jaren geleden

Als ze verder onderzoek gaan doen laat ze dan ook onderzoeken hoe dit zit bij andere culturen. En dan vooral bij culturen waar men niet geloofd in leven naar de dood. Ik vraag me af of het daar ook zoveel voorkomt. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat bijv Maria verschijningen nagenoeg alleen maar voorkomt in culturen waar het christendom een grote rol speelt, dus daarmee kan je stellen dat het toch echt tussen de oren zit van de mensen. Want als Maria echt zou kunnen verschijnen aan mensen dan zou ze net zo vaak verschijnen aan bijv Chinezen, aangezien iedereen een kind van God is volgens de Bijbel. Waarmee ik niet wil zeggen dat dit verschijnsel(het waarnemen van een overledenen) onzin is, echter ben ik wel zeer sceptisch. Maar zou wel willen dat het kon, want zou graag nog een keer contact willen hebben met mijn lieve ouders.

frans
frans
Reactie op  WouterV
5 jaren geleden

Wouter V.
Begin met je gedachten te richten op je overleden lieve ouders,
De beste manier is om alle fijne herinneringen in beeldvorm naar hen te denken/sturen.
doe dit regelmatig. In stilte . Steek een kaars aan. Maak een plekje in je huis waarop foto’s van je ouders.
Het is aan de tijd dat je een eigen altaartje hebt met je eigen Heilige dingen.
Heilig betekent gewoon; heilzaam, helend beter worden etc. Het kan helend werken tussen jou en je ouders om aan ze denken en positieve gedachten in beeldvorm, de belevingen die je gehad heb met hen, te sturen maar ook vragen.
Het kan gewoon. Het zit niet tussen de oren. Wat tussen onze oren zit is de eenzijdige rationaliteit, waarmee onmiddellijk een oordeel vormen. Wordt ook maar voor een groot gedeelte oordeelloos! Oordelen zoals we dat nu hanteren over van alles en nog wat, zijn surrogaat, en helpen je niet verder. Het moet stil worden van binnen om je ouders te kunnen horen..

Nietons
Nietons
Reactie op  frans
5 jaren geleden

Wat jij hier opperd is zelfprogrammering en het creëren van een illusie vanuit het diepste verlangen. Dat je dan dergelijke signalen gaat “oppikken” is geen verrassing.
Een schrijnend voorbeeld van het gevaarlijke “eerst geloven, dan zien” Ofwel, maak het jezelf maar flink wijs en je gaat er uiteindelijk vanzelf in geloven. Een immer effectief gereedschap waar religiën ook gebruik (misbruik) van maken. Knielen, bidden,smeken, altaartjes, ritueeltjes enz. Uiteindelijk gaat men na deze “brainwash” het geopperde vanzelf als “waarheid”beschouwen…..

I AM
I AM
5 jaren geleden

Mensen durven er niet over te praten omdat ze bang zijn van wat een ander van hun vind, dit geval is het taboe om dit te geloven want als je dood bent dan ben je er niet meer.
Velen denken zo is mijn ervaring of ze laten het een beetje in het midden want er zijn immers geen bewijzen voor, het is niet wetenschappelijk bewezen, alsof die de waarheid in pacht hebben.
Ja meestal is die wetenschap gemanipuleerd en niet in ons voordeel.

Je hebt een bewustzijn die niet van de materiële wereld afhankelijk is en je komt hier om juist niets te weten vandaar dat het zelf moet ervaren in een wereld waar alles een tegenstelling heeft, licht , donker zwart , wit , verdriet, blijdschap , licht , donker etc om zo met je eigen vrije wil je leven te bepalen.
Dit kan alleen in de derde dimentie want daar heb je deze tegenstellingen om dit te kunnen ervaren.
Genoeg bewijzen dat reïncarnatie bestaat waar al de oude culturen niet eens over twijfelde.
We staan zo ver nu van ons zelf af en van de natuur dat we niet eens weten wie we eigenlijk zijn.
We zijn energetische wezens die hier een ervaring op komen doen om op ziel niveau te kunnen leren over onszelf.
Je kunt ook aan je hogere zelf vragen of iets goed voor jezelf is die weet alles wat goed voor je is, leer daar naar luisteren, ondebuik gevoel dus het is de kunst om jezelf te leren kennen.
Kinesiologie is hier het bewijs van, dmv spriertest kun je erachter komen bv welke beslissingen het beste voor je zijn of wat er uit balans is in je lichaam.

Het leven zit prachtig in elkaar en hoe meer je weet hoe meer je erachter komt dat je zo weinig weet, zeker in een wereld waar je opnieuw moet ontdekken wat de echte waarheid is.
Wij worden geprogrammeerd om te doen wat we moeten doen in de orde van de samenleving en vandaar dat we zo ver van onszelf afstaan en de meeste informatie waar we onze beslissingen mee maken in het leven is verkeerd dus je zit zonder het te weten op een verkeerd spoor en je denkt dat je op het goede spoor zit!
We denken niet met ons gevoel en anders zouden we ook niet zo gewillig zijn als iedereen wist dat we in een wereld leven die niet zo is op alle fronten zoals die ons voorgeschoteld wordt.
Je moet door de illusie heen kunnen kijken om het grotere plaatje te kunnen zien anders hang je nog voor de tv en in je i phone en ben je niet bewust in het nu aan het leven.
En de nep wetenschap die ons controleerd zegt ook bewust dat we uit stof zijn ontstaan en dat er geen crierende intelligentie is terwijl de dit met je eigen ogen en verstand overal terug kunt vinden dat een gedachte aan te pas kwam om dit zo geniaal te construeren.
Exact hetzelfde als je om je heen kijkt wat door mensen gemaakt is , alles is een design en er gaat een gedachte aan vooraf om het zo te construeren en je lichaam is daar het beste bewijs voor .
Geniaal in elkaar gezet als je bestudeerd hoe machtig mooi dit ontwerp in elkaar zit.
Meditatie is waar je je gedachte, je ego los kunt maken en dan vind je de echte ware zelf die in je zit en hoe meer je dit doet hoe meer je van jezelf zult ontdekken.
je lichaam komt ook nog eens in echte rust vandaar dat je hartslag afneemt en je samenstelling van je bloed veranderd
Ontzettend mooi zit het leven in elkaar en overal waar je kijkt in de natuur is alles Good Orderly Directed.
Ik heb ervaringen met mijn overleden vader die tekens gegeven heeft die de hele familie heeft kunnen ervaren waar geen twijfel over mogelijk is .
Ook al weet is dat er geen dood is, toch geeft zo,n ervaring een stukje meer innerlijke rust dat we het leven niet voor niets is en dat het doorgaat .
Al weten we daar niets van en dat zal wel de bedoeling zijn.
Energie gaat niet verloren dus dood is eigenlijk een verkeerd woord, als bv een elektrisch apparaat het niet meer doet dan is het dood, je bewustzijn gaat door en daar zijn genoeg bewijzen voor mists je je er voor open wilt stellen.
Als je overleden bent dan kun je nog steeds invloed hebben in deze derde dimentie, electiciteit is het gemakkelijkste dus vandaar dat je daar de meeste ervaringen mee op worden gedaan , lichten of een tv die uit of aan gaan.
Er is zeker meer tussen hemel en aarde, jammer dat je eerst door de leugens heen moet leren kijken voordat je kunt begrijpen hoe het leven echt in elkaar zit want er is een groepje die ons precies de verkeerde werkelijkheid voorschotelt van wat de echte werkelijkheid is.
Vandaar dat als je niet oplet er een grote veldslag bezig is om
Anders zijn we niet zo gedwee want dan zien we dat er alles in overvloed is en dat er eigenlijk helemaal geen schaarste bestaat en dat er eigenlijk helemaal geen problemen zijn met andere landen.

WouterV
WouterV
Reactie op  I AM
5 jaren geleden

Beste I Am,

Je hebt het mooi beschreven van hoe jij bepaalde aspecten van het leven bekijkt, ik ben het met sommige dingen eens sommige dingen niet. Maar wat ik niet zo goed begrijp is dat je de wetenschap zo afkraakt. Dankzij de wetenschap kan jij hier een berichtje plaatsen op deze site, dankzij de wetenschap heb jij stroom in je huis en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat jij doet met het uitzoeken hoe het leven er volgens jou uitziet is ook wetenschap. Wetenschap is onderzoeken van hoe de dingen in elkaar zitten…. that’s all

I AM
I AM
Reactie op  WouterV
5 jaren geleden

Beste Wouter,

Uiteraard is de wetenschap belangrijk om zaken te onderzoeken om een verbetering te bewerkstelligen maar er is veel informatie die gewoon onjuist is en die zogenaamd wetenschappelijk bewezen is.
We worden dan compleet misleid en men doet voor alsof het goed is voor ons welzijn.
Fluoride is een goed voorbeeld dat gewoon puur vergif is en niets met je welzijn van je tanden te maken heeft daar bedoel is de misleiding mee of het schofferen van de wetenschap .
Of chemo therapie en als je dan leest dat 75 %van de artsen die dit uitvoeren op de mensen dit NIET bij zichzelf zouden toepassen of hun familie, hoe kan dit dan een wetenschap zijn om dit toe te passen vraag ik me af?
Uiteraard zijn er veel zaken waar de wetenschap een groot voordeel mee bewerkstellig heeft maar er zijn kanten van de wetenschap waar een duistere schaduw over hangt en dat is wat ik eigenlijk bedoel dus zeker niet alle wetenschap.
Vele mensen zoals mijn eigen broer staren zich teveel blind op de wetenschap en denkt totaal niet meer voor zichzelf als hij bv naar de dokter gaat.
Ik denk zelf meer voor mezelf en probeer de oorzaak te vinden ipv de symptomen te bestrijden door een pil erin te dauwen en maar wachten tot het overgaat.
En ik geef mezelf niet zomaar over aan iemand die het zou moeten weten ik bestudeer het ook zelf en ik vind dat je dan tot een betere beslissing kunt komen in het algemeen waar je zelf er meer achter kunt staan.
Dus je hebt natuurlijk ook gelijk in je standpunt Wouter.

Keesoe
Keesoe
Reactie op  I AM
5 jaren geleden

Sorry maar hier slaat u de plank volledig mis. Verschillende fluorides zijn inderdaad giftig. Hartstikke giftig zelfs maar laat dat nou net de fluoride zijn die niet in tandpasta zit. Mochtende de giftige soorten fluoride er wel inzitten dan moet u ongeveer een week lang elke dag 3tubes naar binnen werken. Vraag me af of je dan al genoeg binnen krijgt. Chemo is ook zoiets… Natuurlijk is chemo niet goed maar nog wel het enigste waarmee je een kans hebt tegen vele soorten kanker.

Ik ben trouwens wel heilig van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde maar dat mijn ‘Ik” doorleeft als ik dood ben geloof ik niet nee. Mijn ziel misschien maar daar zit niks van mij huidige ik Kees bij. Als IK dood ga dan leeft mijn ziel wellicht door maar niet mijn IK. Van Kees blijft nisk voer.

Nietons
Nietons
Reactie op  I AM
5 jaren geleden

Oh jee, wat heb jij jezelf allemaal wijsgemaakt?!
Het is een opeenstapeling van diverse invloeden waar een zekere wanhoop vanuit gaat.
Je hebt geruststelling “verzonnen” op de meest prangende vragen die vooralsnog voor iedereen onbeantwoord zijn en zullen blijven.
Geen van jouw “bevindingen” hebben een fundament of zijn onderbouwd.
Een mooi voorbeeld hoe psychisch beschermingsmechanisme werkt.
Er moet een voortbestaan zijn na dit leven (ook al is niemand ooit teruggekeerd, behalve in oude beschavingen dan :)….)
Al het leed, lijden en verdriet heeft een functie en er is een prijs/beloning te behalen.
Er moet een schepper,god, designer zijn, iemand moet in control zijn….
Het leven zit prachtig in elkaar?
Vertel dat de miljoenen zieken maar die aan het wegrotten zijn aan ziektes, parasieten en tekort aan voedsel, of is dat ook ook god’s orderly directed? En heeft dat vast een valide reden?

Het is een keiharde natuur die ons letterlijk in de positie dwingt iets anders te eindigen voor de noodzaak van zelfbehoud. Zonder enige kennis van zaken zijn we in dit leven gegooid en met niet gek veel meer houden we op met bestaan. Wat hierna komt of zou zijn is enkel een wens, een verlangen, een angst en niemand die dit weet.

Porter
Porter
Reactie op  Nietons
5 jaren geleden

Je eindigt je verhaal met de zin ‘ Wat hierna komt of zou zijn is enkel een wens, een verlangen, een angst en niemand die dit weet. Dus eerst een stelling, een overtuiging, een geloof en dan weer de ultieme ontkenning van je eigen woorden !
Lijkt ene beetje op baron van Munchhausen….Doet me ook denke aan het verhaal van de jongen die van school komt en tegen zijn vader zegt: we stammen van de apen af !Waarop de vader antwoordt: jij misschien maar ik niet!

Nietons
Nietons
Reactie op  Porter
5 jaren geleden

Lees erin wat je wilt, als je mijn punt wenst te missen is dat jouw zaak.

Demon Noord
Demon Noord
Reactie op  I AM
5 jaren geleden

Hoi I.AM,
Kun je beschrijven wat voor tekens je vader zoal gaf?

Hulpeloos
Hulpeloos
Reactie op  Demon Noord
4 jaren geleden

Ja, dat zou ik ook wel willen weten. Als er een klok stil staat en het batterijtje is niet leeg. Ik weet niet wat ik heb, maar laatste tijd heb ik rare, vreemde dingen die niet te verklaren vallen of die heel moeilijk tot niet op te lossen zijn voor een simpele man. Veel gaat er kapot. Ik huil ook veel. Ik heb ook veel schade, die niet te verklaren valt. Niemand is bij mij thuis. Alleen ik. Niemand kan me helpen. Ik wou dat ik je kon helpen. We wonen dichtbij een begraafplaats. Ik blijf maar het idee houden dat ik naar de hel ga en nooit gelukkig zal worden.

Paul
Paul
5 jaren geleden

Ik snap de vermeende correlatie tussen PTSS en dit fenomeen niet, ik heb zelf PTSS en heb soms last van flashbacks. Dit zijn herinneringen die (soms) door externe gebeurtenissen of bepaalde gedachtes plotseling naar boven komen en gepaard kan gaan met een schrikreactie.

Ik heb wel meerdere keren (deels met getuigen) een poltergeist meegemaakt, maar dat staat er helemaal los van.

Enkidoe
Enkidoe
5 jaren geleden

of dit verhaal kopt, weet ik niet. wat ik wel weet, is dat ik een keer in mijn slaap mijn iverleden moeder tegenkwam. de emotie toen in mijn slaap, blijdschap, en de pijn daarna was typerend.

de dood is moeilijk te accepteren doordat we niet weten of er iets is na de dood. sommige mensen geloven hierin, maar geloven is niet gebaseerd op feiten, daarom heet het ook geloof.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Enkidoe
5 jaren geleden

Had ik ook. Mijn moeder is kortgeleden overleden (88), en enkele dagen na haar overlijden droomde ik over haar, waarbij zij in haar laatste woning was, alleen 20-30 jaar jonger. Dat terwijl zij maar enkele jaren, tot aan haar dood, in die woning heeft gewoond.
Dat jonger vond ik typerend, waarom jonger.
Wel was er de sfeer dat alles goed was…

pietje
pietje
5 jaren geleden

nee ik sprak met mijn vader toen ik onder de bruinbank lag op mijn verjaardag en hij vertelde mij dingen die ik nooit had kunnen weten ! Het was geweldig !!! Ik werd wel wakker met een huilbui ! Maar het was het waard ! Ben er van overtuigd dat het mijn vader was verdere details ga ik niet vertellen ! Maar het was hem !! Want niemand wist deze dingen ! DUS…. Ja afterlife is er !!!

pietje
pietje
5 jaren geleden

Nee want er is een leven na dit leven en als je het kan , kan je communiceren ! Het hoeft niet maar het zou kunnen! Onze ziel gaat nooit dood ons lichaam wel ! Maar ja we hebben al zoveel lichamen gehad ! Eentje meer of minder maakt niet uit ! Toch !!! Wij zijn eeuwig !! Onze zielen !!

wolfje
wolfje
Reactie op  pietje
5 jaren geleden

je proclameert het op een wijze als moeten we er vrolijk van worden pietje

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

ik denk zelf, dat ons aardse bestaan een tussenstation is. Denk dat cremeren er niets mee van doen heeft en kan me erg vinden in de woorden van Enkidoe, daar ik een soortgelijke ervaring had. Ja, en bang zijn voor wat men vindt … is een maatschappelijk iets. Heb ik niets mee; als men mij voor gek verslijt, fijn voor ze. Voor gevangenschap kan je kiezen.

Lichtwezen
Lichtwezen
5 jaren geleden

ik lees hier in de commentaren dat men meer aan crematie dient te doen.
Dit is dan ook iets dat men nooit moet doen omdat dit proces zo heftig zo onnatuurlijk, zo verschrikkelijk is dat men er ongelofelijke problemen van ondervind. Men dient het lichaam te begraven waardoor de aura de kans krijgt om natuurlijk los te komen van het lichaam en dit heeft soms heel veel tijd nodig.
Er zijn zelfs zielen die ook nog niet los zijn van het lichaam en de crematie mee ondergaan…
Jozef Rulof heeft de mensheid een schat aan informatie nagelaten over geestelijke-, kosmische- en Goddelijke kennis. Zie hiervoor op: rulof.org voor meer informatie

Nietons
Nietons
Reactie op  Lichtwezen
5 jaren geleden

Sinds wanneer is vuur of verbranding niet natuurlijk? We doen het iedere dag om onze huizen te warmen, bosbranden waarbij flora en fauna levend in vlammen op gaat. Zover ik weet is dit geen onnatuurlijk of paranormaal fenomeen….. Verder moet je niet alles geloven wat je krijgt te lezen…

Nietons
Nietons
5 jaren geleden

Deze hallucinaties/waanbeelden komen allemaal voort uit een intens verlangen en wens diegenen die ze hebben verloren weer te kunnen zien. Dat hun voorbestaan blijkt bewezen zodat hun eigen eindigheid vervalt. Onderschat de overlevingsmechanismen van de psyche niet in deze. We kunnen onszelf van alles wijs maken, als we er maar in geloven, zie religie, het grootse collectieve zelfbedrog.

Paul
Paul
Reactie op  Nietons
5 jaren geleden

Uitgesproken als een ware atheïst die in zijn 3D-wereldje vastgeroest zit. Je refereert naar overlevingsmechanismes van de psyche die ook de oorzaak van bijna-doodervaringen zouden zijn. Hier is echter geen enkel bewijs voor en lijken me bij een contactmoment met een overleden dierbare of andere ervaringen zoals een poltergeist dan ook absoluut niet aan de orde, vaak zijn komen zulke momenten volledig onverwacht.

Het is net als met ufo’s, seeing is believing.

Nietons
Nietons
Reactie op  Paul
5 jaren geleden

Iedereen zit zonder enige uitzondering in deze 3D wereld. Of ga jij ons verrijken met ervaringen en boodschappen die buiten deze dimensies hebben plaatsgevonden?
Eerst geloven, dan zien is ook zo’n mooie. Maak het eerst jezelf wijs en je gaat het vanzelf als werkelijkheid beschouwen en zien. Zie religieuze indoctrinatie en programmering. Dit sluit ook aan bij hetgeen jij oppert wat naar mijn mening voortkomt uit intens verlangen, intens verdriet of intense angst. Allemaal mentale gesteldheden die een psychotische situatie kunnen veroorzaken of bij een verwerkingsproces horen.
Wat betreft UFO’s, heb met een paar mensen zeer onverklaarbare vliegende objecten gezien die zeer vreemde bewegingen maakten en vervolgens laag in formatie over de stad wegvlogen. Ik geloof daar verder helemaal niets bij. Ga het ook zeker niet met suggesties invullen omdat het gewoonweg niet te achterhalen of te definiëren is. Kan er verder niets mee dus leg mij maar uit wat ik dan zou moeten gaan geloven. Buitenaards leven? Goed mogelijk. Geheime menselijke technologie? Zou kunnen. In tegenstelling tot velen ga ik niet beweren het nu allemaal te weten en bewijs voor van alles en nog wat te hebben gezien. Wij allen zijn beperkt tot deze 3 (eigenlijk 4) dimensies. Ik leef precies in deze wereld en het nu. Niemand die hier buiten heeft kunnen treden. Aan allen die contact met zelfs wel de 5de of andere dimensies hebben, de groeten aan je wanen! Succes!

Paul
Paul
Reactie op  Nietons
5 jaren geleden

Als je andermans woorden verdraait en vervolgens daarop conclusies baseert, die je dan in diegene zijn mond probeert te leggen bewijst je ongelijk.

Maar daar zul je uiteindelijk zelf wel achter komen en mag je het nog een keer opnieuw proberen.

Nietons
Nietons
Reactie op  Paul
5 jaren geleden

Iets dergelijks gaat niet eens voor jou op. Wederom tracht je iets hard te maken dat totaal los staat van de realiteit. Het typerende hoogmoedige vingertje mag je verder voor je houden. Conclusies trekken had je het over? Die hebben bestaande feiten nodig. Niet enkel ideeën, verlangens, angsten of trauma. Realiteit blijkt voor sommigen relatief…..

ET contactee
ET contactee
Reactie op  Nietons
5 jaren geleden

Hou alsjeblieft op.
Wat je beweerd is niet alleen onwaar, het is ook nog eens volkomen onmogelijk.
Atheisten weten elke keer weer hoe ze zichzelf volkomen belachelijk kunnen maken. Namelijk door met sociaal Darwinistische onzin aan te komen. Laat ik maar niet over et’s beginnen, want dan klap je waarschijnlijk helemaal dicht.

Nietons
Nietons
Reactie op  ET contactee
5 jaren geleden

In deze maak jij jezelf volkomen belachelijk door aan te geven dat hallucinaties gerelateerd aan traumatische gebeurtenissen onmogelijk zijn. Wat is daar onwaar aan dan? Heb je wel eens van psychoses gehoord?! Verder ben ik heel erg benieuwd waar jij mij sociaal Darwinisme hebt zien benoemen. Je geeft feitelijk openlijk aan dat je dus dingen ziet die er niet zijn met dit gegeven. Dat ik mijzelf volkomen belachelijk maak zal ik je dan maar vergeven. Wat betreft ET’s, deze kunnen zonder enige twijfel bestaan. Sterker nog, gezien de onvoorstelbare grootte van het universum is het meer een feit dat er veel meer leven elders is dan niet. Dat sommigen ons bezoeken of in de gaten houden, zou zomaar kunnen. Als iemand mij gaat vertellen dat ze belangrijke boodschappen doorkrijgen om de mensheid te “redden” rijzen er vragen bij mij op. In dit geval hebben we het dan toch weer over die vervelende waanbeelden, trauma’s en waanideeën waar wij als arme mensen zo vaak (bewezen) last van hebben…… Waarom nemen ze contact met jou op, omdat je zo speciaal bent? Waarom niet met veel meer mensen, of beter nog de velen politici om echt hogerop de boodschap door te geven? Dat zou toch pas slim zijn?

Rikk
Rikk
Reactie op  Nietons
5 jaren geleden

Ach joh, het interesseert me werkelijk niets of er hierna “niets” is of toch nog “iets”, zolang ik maar niet terug op deze aarde hoef te komen. En ondanks deze gedachte kan ik je toch veel (voor mij feiten) vertellen van een vorm van contact met overledenen en andere vormen van telepathie.

M.a.w. je verhaal gaat niet op, je bent zelf gewoon bang voor het onbekende en hangt daarom zo´n redenatie op. Niet erg hoor, als dat voor jouw het beste werkt.

Nietons
Nietons
Reactie op  Rikk
5 jaren geleden

Het onbekende is ook voor jou onbekend. In tegenstelling tot wat jij beweerd ben ik helemaal niet bang. Dus dat heb je telepathisch even verkeerd opgepikt….. Jij hebt die feiten voor jezelf gemaakt en verzonnen omdat je ze kennelijk heel erg hard nodig hebt. Dat is verder helemaal niet erg als het voor jou werkt. Wat sommigen van jullie niet begrijpen is dat ik mogelijkheden open laat maar dat het feitelijke antwoord echt helemaal nergens is bevestigd. Is er een voortgang na de dood? Misschien wel, misschien niet en ik ga me dit niet door mensen met stemmen of beelden in hun hoofd wijs laten maken als je het niet heel erg vind. Zelfde geldt voor de valse beloftes en de daaruit komende machtsmisbruik van religiën. Denk ook eens na wat je echt zou willen en wat de gevolgen van de voorkeuren zijn. Voor een oneindigheid bestaan heeft bepaalde punten van aandacht nodig versus een definitief einde.

x

Check Also

onderbewustzijn

Is jouw onderbewustzijn mateloos veel slimmer dan jij?

Wist je dat jouw onderbewustzijn ontelbaar veel ...

Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

De Amerikaanse professor Nancy Murphy heeft in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x