Paranormaal

Zes op de tien rouwende mensen ‘zien of horen overleden geliefden’, maar durven er niet over te praten

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zes op de tien mensen hebben wel eens een overleden geliefde ‘gezien’ of ‘gehoord’. Velen durven er niet over te praten omdat ze bang zijn voor gek te worden versleten. Dat schrijft de Britse Daily Telegraph.

Zo’n 30 tot 60 procent van de weduwen en weduwnaars heeft wel eens een overleden geliefde in diens oude stoel zien zitten of hun naam horen roepen, zo zeggen wetenschappers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Onderzoekers van de Universiteit van Milaan analyseerden alle beschikbare studies over het onderwerp en kwamen tot de conclusie dat het fenomeen zeer vaak voorkomt.

Legitieme fenomenen

“Het bewijs toont aan dat tussen de 30 en 60 procent van de weduwen en weduwnaars hier ervaring mee heeft, wat erop wijst dat dit legitieme fenomenen zijn,” schreven ze in het Journal of Affective Disorders.

Omdat er slechts een kleine hoeveelheid onderzoek beschikbaar is pleiten de wetenschappers voor meer onderzoek om meer te weten te komen over dergelijke fenomenen. Men denkt dat er overeenkomsten zijn tussen deze ervaringen en flashbacks die mensen met posttraumatische stressstoornis hebben.

Aanwezigheid

Jacqueline Hayes van de Universiteit van Roehampton heeft het fenomeen bestudeerd en zei: “Mensen maken melding van visioenen, stemmen, geuren en voelen soms een aanwezigheid die niet noodzakelijkerwijs kan worden gerelateerd aan de vijf zintuigen.”

“Ik merkte dat deze ervaringen soms een transformerende en helende kracht hadden,” voegde ze toe. “Vooral als een geliefde zich verontschuldigde voor iets wat er gebeurd was. Maar bij anderen kwamen het verlies en verdriet juist op een pijnlijke manier bovendrijven.”

Eerder stelden wetenschappers van de Universiteit van Southampton dat er mogelijk leven na de dood is. Ze vonden bewijs dat het bewustzijn tot enkele minuten nadat iemand klinische dood is verklaard kan blijven bestaan.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Berenbotje
Berenbotje
8 jaren geleden

Dus doodgaan heeft ook geen zin meer? De overledenen blijven ergens hangen en terugkomen naar hun oude leven?
Misschien moeten de mensen overgaan tot cremeren en/of een betere afscheidsceremonie voor de overledenen verzinnen.
Vooral Oosterse godsdiensten hebben ceremonieen voor de zielerust van de overledenen.

WouterV
WouterV
8 jaren geleden

Als ze verder onderzoek gaan doen laat ze dan ook onderzoeken hoe dit zit bij andere culturen. En dan vooral bij culturen waar men niet geloofd in leven naar de dood. Ik vraag me af of het daar ook zoveel voorkomt. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat bijv Maria verschijningen nagenoeg alleen maar voorkomt in culturen waar het christendom een grote rol speelt, dus daarmee kan je stellen dat het toch echt tussen de oren zit van de mensen. Want als Maria echt zou kunnen verschijnen aan mensen dan zou ze net zo vaak verschijnen aan bijv Chinezen, aangezien iedereen een kind van God is volgens de Bijbel. Waarmee ik niet wil zeggen dat dit verschijnsel(het waarnemen van een overledenen) onzin is, echter ben ik wel zeer sceptisch. Maar zou wel willen dat het kon, want zou graag nog een keer contact willen hebben met mijn lieve ouders.

I AM
I AM
8 jaren geleden

Mensen durven er niet over te praten omdat ze bang zijn van wat een ander van hun vind, dit geval is het taboe om dit te geloven want als je dood bent dan ben je er niet meer.
Velen denken zo is mijn ervaring of ze laten het een beetje in het midden want er zijn immers geen bewijzen voor, het is niet wetenschappelijk bewezen, alsof die de waarheid in pacht hebben.
Ja meestal is die wetenschap gemanipuleerd en niet in ons voordeel.

Je hebt een bewustzijn die niet van de materiële wereld afhankelijk is en je komt hier om juist niets te weten vandaar dat het zelf moet ervaren in een wereld waar alles een tegenstelling heeft, licht , donker zwart , wit , verdriet, blijdschap , licht , donker etc om zo met je eigen vrije wil je leven te bepalen.
Dit kan alleen in de derde dimentie want daar heb je deze tegenstellingen om dit te kunnen ervaren.
Genoeg bewijzen dat reïncarnatie bestaat waar al de oude culturen niet eens over twijfelde.
We staan zo ver nu van ons zelf af en van de natuur dat we niet eens weten wie we eigenlijk zijn.
We zijn energetische wezens die hier een ervaring op komen doen om op ziel niveau te kunnen leren over onszelf.
Je kunt ook aan je hogere zelf vragen of iets goed voor jezelf is die weet alles wat goed voor je is, leer daar naar luisteren, ondebuik gevoel dus het is de kunst om jezelf te leren kennen.
Kinesiologie is hier het bewijs van, dmv spriertest kun je erachter komen bv welke beslissingen het beste voor je zijn of wat er uit balans is in je lichaam.

Het leven zit prachtig in elkaar en hoe meer je weet hoe meer je erachter komt dat je zo weinig weet, zeker in een wereld waar je opnieuw moet ontdekken wat de echte waarheid is.
Wij worden geprogrammeerd om te doen wat we moeten doen in de orde van de samenleving en vandaar dat we zo ver van onszelf afstaan en de meeste informatie waar we onze beslissingen mee maken in het leven is verkeerd dus je zit zonder het te weten op een verkeerd spoor en je denkt dat je op het goede spoor zit!
We denken niet met ons gevoel en anders zouden we ook niet zo gewillig zijn als iedereen wist dat we in een wereld leven die niet zo is op alle fronten zoals die ons voorgeschoteld wordt.
Je moet door de illusie heen kunnen kijken om het grotere plaatje te kunnen zien anders hang je nog voor de tv en in je i phone en ben je niet bewust in het nu aan het leven.
En de nep wetenschap die ons controleerd zegt ook bewust dat we uit stof zijn ontstaan en dat er geen crierende intelligentie is terwijl de dit met je eigen ogen en verstand overal terug kunt vinden dat een gedachte aan te pas kwam om dit zo geniaal te construeren.
Exact hetzelfde als je om je heen kijkt wat door mensen gemaakt is , alles is een design en er gaat een gedachte aan vooraf om het zo te construeren en je lichaam is daar het beste bewijs voor .
Geniaal in elkaar gezet als je bestudeerd hoe machtig mooi dit ontwerp in elkaar zit.
Meditatie is waar je je gedachte, je ego los kunt maken en dan vind je de echte ware zelf die in je zit en hoe meer je dit doet hoe meer je van jezelf zult ontdekken.
je lichaam komt ook nog eens in echte rust vandaar dat je hartslag afneemt en je samenstelling van je bloed veranderd
Ontzettend mooi zit het leven in elkaar en overal waar je kijkt in de natuur is alles Good Orderly Directed.
Ik heb ervaringen met mijn overleden vader die tekens gegeven heeft die de hele familie heeft kunnen ervaren waar geen twijfel over mogelijk is .
Ook al weet is dat er geen dood is, toch geeft zo,n ervaring een stukje meer innerlijke rust dat we het leven niet voor niets is en dat het doorgaat .
Al weten we daar niets van en dat zal wel de bedoeling zijn.
Energie gaat niet verloren dus dood is eigenlijk een verkeerd woord, als bv een elektrisch apparaat het niet meer doet dan is het dood, je bewustzijn gaat door en daar zijn genoeg bewijzen voor mists je je er voor open wilt stellen.
Als je overleden bent dan kun je nog steeds invloed hebben in deze derde dimentie, electiciteit is het gemakkelijkste dus vandaar dat je daar de meeste ervaringen mee op worden gedaan , lichten of een tv die uit of aan gaan.
Er is zeker meer tussen hemel en aarde, jammer dat je eerst door de leugens heen moet leren kijken voordat je kunt begrijpen hoe het leven echt in elkaar zit want er is een groepje die ons precies de verkeerde werkelijkheid voorschotelt van wat de echte werkelijkheid is.
Vandaar dat als je niet oplet er een grote veldslag bezig is om
Anders zijn we niet zo gedwee want dan zien we dat er alles in overvloed is en dat er eigenlijk helemaal geen schaarste bestaat en dat er eigenlijk helemaal geen problemen zijn met andere landen.

Paul
Paul
8 jaren geleden

Ik snap de vermeende correlatie tussen PTSS en dit fenomeen niet, ik heb zelf PTSS en heb soms last van flashbacks. Dit zijn herinneringen die (soms) door externe gebeurtenissen of bepaalde gedachtes plotseling naar boven komen en gepaard kan gaan met een schrikreactie.

Ik heb wel meerdere keren (deels met getuigen) een poltergeist meegemaakt, maar dat staat er helemaal los van.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x