Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Zeldzaam zeedier bestaat uit duizenden klonen (video)
‘Schrikbarend veel’ extra kinderen uit huis geplaatst door toedoen van overheid
Advocaat: ik reisde fysiek terug in de tijd
Dit is ECHT gebeurd in ons nationale parlement, waar kijken we hier naar?
Huisarts uit Leeuwarden weigert prikken te zetten: ‘Zinloos en gevaarlijk’
Feitencheckers NUcheckt faliekant de mist in met analyse over HPV-vaccin. Hoe de feitenvrije journalistiek zichzelf te kijk zet
Ons voedsel wordt gemanipuleerd en Frans Timmermans speelt daar een belangrijke rol bij
KLM mag van rechter nieuwe vliegers niet naar vaccinatiestatus vragen: ‘Dit is een grote overwinning, mensen’
Er blijven maar raadselachtige graancirkels opduiken in Frankrijk. Dit keer is het hier raak