Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen ontgiften en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het zelfs darmkankercellen kan doden.
Bij laboratoriumproeven met dikkedarmkankercellen bleek een extract van wasabi de apoptose bij de kankercellen te activeren: de natuurlijke celdood die alle gezonde cellen hebben. Normaal gesproken gaan kankercellen juist niet dood, maar blijven ze groeien en zich vermenigvuldigen.
De onderzoekers van de Chung Shan Medical University in de Taiwanese stad Taichung zeggen dat hun bevindingen het gebruik verdedigen van wasabi als functioneel voedingsmiddel dat kanker bestrijdt.
Echte wasabi wordt gemaakt van de Wasabia japonica, een plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie, waar ook kool, mierikswortel en mosterd toe behoren. Van de wortelstam wordt de groene pasta gemaakt, ook wel Japanse mierikswortelpasta genoemd.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift European Journal of Nutrition.
Ooit nagedacht over acupunctuur en homeopathie voor je huisdier?
Hoe Brussel de coronacrisis direct benut om meer macht en meer geld naar zich toe te trekken
Thierry Baudet fileert regeerakkoord: ‘Blijkbaar is dit wat iedereen wil’
Kritische huisarts bij Hart van Nederland: ‘Hiervoor moeten we al deze maatregelen nemen?’
‘Nog nooit was een medische interventie zo schadelijk, dodelijk’
‘Nederland wordt alsmaar dommer’
Hersentumor slinkt bij 4-jarig kind. Dit bijzonder effectieve antikankermiddel zou overal vrij verkrijgbaar moeten zijn
Brief laat zien: minister Hoekstra (CDA) werkt met World Economic Forum aan Great Reset
Hyundai komt met elektrische vrachtwagens op waterstof. Zo ‘groen’ zijn ze