Homepagina » Bewustzijn » Wetenschappers bewijzen ‘dat het zesde zintuig echt bestaat’
Wetenschappers bewijzen 'dat het zesde zintuig echt bestaat'

Wetenschappers bewijzen ‘dat het zesde zintuig echt bestaat’

Een zesde zintuig bestaat echt, beweren Amerikaanse wetenschappers. Het heeft alleen niet zoals in de film The Sixth Sense te maken met het zien van geesten.

Onderzoekers hebben een zogeheten intuïtie-gen ontdekt dat boven de vijf bekende zintuigen staat. Het zesde zintuig beïnvloedt volgens de wetenschappers het lichaamsbewustzijn van de mens.

Ze deden onderzoek naar twee jonge patiënten met een zeldzame neurologische aandoening. Op het moment dat de patiënten geblinddoekt waren, konden ze niet lopen zonder te vallen. Ook konden ze de positie van hun armen en benen niet volgen, iets wat de meeste mensen wel kunnen zonder te kijken. De twee proefpersonen waren wel in staat om pijn, jeuk, temperatuur en aanrakingen te voelen.

“Onze studie toont het cruciale belang van het gen PIEZO2 aan bij de controle van onze zintuigen in het dagelijks leven,” zei hoofdonderzoeker Carsten G. Bonnemann van de Amerikaanse gezondheidsinstantie NIH (National Institutes of Health). “De resultaten bewijzen dat PIEZO2 een gen is dat lichaamsbewustzijn creëert bij mensen. Een zesde zintuig dus.”

Het onderzoek is gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

Bekijk ook onderstaand filmpje over de ontdekking:

[Nieuwsblad]
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

9 reacties

 1. Op naar het 7e zintuig.

  5 likes
 2. We hebben er 12!
  Jammer dat de “wetenschap” ze ontdekt ! Of toch niet?!
  Jammer, zolang de wetenschap het zogenaamde gen zou kunnen uitschakelen.
  Er is nog groot belang bij om ons aan de aarde te kluisteren. Aan de materie. En ons tot zombie te maken.
  Gen veranderende oorzaken zijn de chemie, in medicijnen, in voedsel, chemtrails, pesticiden, deo’s , axe bv. enTampons .
  Dit kan allemaal wat somber klinken. Maar in ons voedsel zitten al allerlei stoffen die de smaak beinvloeden waardoor we alleen
  nog bepaald voedsel eten/kopen. En in dat voedsel zit nou juist geen voedingswaarde.
  ETC,, ETC. ETC>

  4 likes
 3. 6e zintuig = 3e oog?

  3 likes
  • Yaya idd het derde oog al weet ik niet of je het als “oog” kan omschrijven ik nijg meer naar intuitie-gevoel-innerlijke stem en die heeft me nog nooit in de steek gelaten

   1 likes
 4. Wij hebben geen 5 maar 12 zintuigen , en het bewegingszintuig is een innerlijk zintuig en niet hetzelfde als h t evenwichtszintuig . Genen creeren niets , het zijn slechts dode afdruksels, men zoekt rommelt maar wat in de genen en vindt maar wat om de kind een naam te kunnen geven.

  3 likes
 5. Het evenwichtsorgaan is ook een zintuig dat houding en beweging van het lichaam registreert:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Evenwichtsorgaan

  1 likes
 6. Het wordt derde oog genoemd omdat de epifyse rudimentaire lichtreceptoren heeft, het is de poort tot de biologische klok en regelt daardoor oa de melatonine spiegel die door diverse factoren verstoord kan worden, waardoor je ernstig ziek kan worden. (oa slaapstoornissen)

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De vreemde link tussen de menselijke geest en de kwantummechanica

De vreemde link tussen de menselijke geest en kwantummechanica

Sommige wetenschappers denken te begrijpen wat bewustzijn is, of dat het slechts een illusie is. Vele anderen hebben geen idee waar bewustzijn precies vandaan komt. Er zijn onderzoekers die bewustzijn ...

Reïncarnatie 'is echt': Bewustzijn wordt na de dood 'bewaard' in het heelal

Reïncarnatie ‘is echt’: Bewustzijn wordt na de dood ‘bewaard’ in het heelal

Volgens een psychiater is reïncarnatie mogelijk omdat bewustzijn eenvoudigweg energie is die na de dood weer in een nieuw lichaam terechtkomt. Dr. Jim Tucker interviewde 15 jaar lang kinderen die ...