We eten iedere dag vijf keer meer suiker dan goed voor ons is, tot 45 kilogram suiker per persoon per jaar. Het is één van de redenen waarom de helft van ons te dik is.
Tim Verheyden, presentator van het Belgische tv-programma Koppen, leefde een maand zonder suiker. Na het afkicken en de eerste week stelde hij vast dat leven zonder suiker je veel fitter en energieker maakt. Maar hij merkt ook hoe moeilijk het is om producten te vinden waar absoluut geen suiker aan toegevoegd is.
Presentatrice Annick Ruyts stopte een half jaar geleden met suiker en maakt alles wat ze eet zelf. “Uit groenten, fruit, pasta en aardappelen halen we al genoeg suikers, maar toch gooit de voedingsindustrie overal maar suikers in die we niet nodig hebben,” zei ze. “Daar kan ik me echt over opwinden. We weten niet wat we eten.”
Het gaat eigenlijk al mis in de broodtrommel van de gemiddelde leerling, aldus diëtiste Tanja Callewaert. “Ik zie veel witte boterhammen met chocopasta,” zei ze. “Kinderen die dit blijven eten, worden later mijn patiënten.”
[Een]
Verdeel-en-heerspolitiek verleden tijd: ‘Mensen doorzien het en zijn het zat’
Rechtszaak Viruswaarheid: ‘We hebben al een mondiale macht die boven de landelijke rechtsstaat staat’
De 16-jarige zoon van Ernest stierf na het Pfizer-vaccin: ‘De overheid heeft tegen me gelogen’
Gynaecoloog slaat alarm over enorme daling geboortecijfer en roept op tot prikstop
4000 jaar oud bouwwerk met mysterieuze rotskunst gevonden in Israël
Oude bouwwerken manipuleren zintuigelijke waarneming door geluidseffecten
Diepe staat heeft nu ook Trump in zijn macht. Deze professor toont hoe het zit
Nieuwe wetten in coronadictatuur Australië: tot $70.000 boete en 2 jaar celstraf voor overtreders
Het mysterie van de Duivelsbijbel: Is dit middeleeuwse manuscript door Lucifer geschreven?