De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Israëlische onderminister: “Aardbevingen Italië zijn vergelding voor Unesco-besluit over Tempelberg”
‘Engel des doods’ Pia Dijkstra (D66) komt met wet om ouderen op te ruimen
Kern Melkweg wordt omringd door mysterieus lint
Op deze 7 manieren beschadigt junkfood je lichaam al in minder dan 9 dagen
Beelden uit Syrië zijn nep, komen uit andere conflictgebieden of zijn bewerkt met Photoshop. Journalist doet boekje open
HCQ (volgens De Jonge ‘kwakzalverij’) zorgt voor 53% minder IC-opnames
Schokkend onderzoek NASA: Verbranding fossiele brandstoffen ‘leidt juist tot afkoeling aarde’
Gideon van Meijeren over ‘dieptepunt’ in parlementaire geschiedenis: ‘Het is krankzinnig, dit kan niet’
Eerlijk logo onthult welke organen worden aangetast als je Coca-Cola drinkt: “Het is vergif”