Bewustzijn

Dalai lama: de wereld behoort toe aan het volk (video)

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zijne Heiligheid de dalai lama zei in een interview met Piers Morgan van CNN dat hij de Arabische Lente in beginsel steunt.

“De wereld behoort toe aan de mensheid,” legde hij uit. “Niet aan één of andere leider, aan koningen, koninginnen of religieuze leiders. Elk land behoort in essentie toe aan haar eigen volk.”

De dalai lama zei dat hij houdt van de Amerikaanse oud-president George W. Bush, ondanks het beleid dat het voormalig staatshoofd van de Verenigde Staten voerde.

Bedenkingen

“Ik houd van president Bush, de jongere van de twee,” zei de boeddhistische monnik in ballingschap. “Als een mens, niet als een president van Amerika. Zijn beleid was niet altijd zeer succesvol, maar als persoon, als een mens, houd ik van hem.”

Na de Amerikaanse inval in Irak zei hij tegen Bush: “Ik hou van je, maar ik heb mijn bedenkingen over je beleid.”

Spiritueel leider

De 76-jarige dalai lama maakte vorig jaar bekend af te treden als politiek leider van de Tibetaanse beweging in ballingschap. Wel blijft hij spiritueel leider van het Tibetaanse boeddhisme.

Sinds de invasie van Tibet van 1950 door het Volksbevrijdingsleger behoort het tot de Volksrepubliek China en is het staatkundig verdeeld over een aantal Chinese provincies, waaronder de gehele Tibetaanse Autonome Regio. In 1959 vluchtte de toenmalige dalai lama, Tenzin Gyatso, naar India waar hij tot de democratische hervormingen van 2000 de regering in ballingschap leidde.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Orlando
Orlando
8 jaren geleden

wel de dalai lama wordt gesteund door de CIA en wat ook niet veel wordt verteld dat er ook tibetanen waren die wouden dat de Chinezen hen zouden bevrijden van hun koning (dictator) die toch veel erger was dan de Chinezen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x