Het eten van een ei per dag verlaagt het risico op diabetes type 2, zo blijkt uit Fins onderzoek waar de Daily Mail over schrijft.
De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat mannen die dagelijks een ei aten een specifiek lipidenprofiel in hun bloed hadden dat ook werd waargenomen bij mannen die de ziekte nooit kregen.
Een hoge consumptie van eieren wordt vaak afgeraden, vooral omdat ze veel cholesterol bevatten.
Positieve effecten
Eieren zijn echter ook een rijke bron van bioactieve stoffen die positieve effecten hebben op de gezondheid.
Zo zijn ze rijk aan kalium, dat goed is voor het hart, en biotine, dat helpt bij de aanmaak van insuline. Ze bevatten relatief weinig calorieën.
De onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland stellen dat een gematigde consumptie van eieren een beschermende werking heeft.
Verder onderzoek
“Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, hebben we nu aanwijzingen over bestanddelen van eieren die mogelijk een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2,” zei hoofdonderzoeker Stefania Noerman.
“Verder onderzoek is nodig om de mechanismen achter de fysiologische effecten van de consumptie van eieren te begrijpen,” voegde ze toe.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition and Food Research.
Beelden van actrice Anne Heche op brancard ambulance doen vragen rijzen: ‘Dit is heel erg raar’
Pepijn van Houwelingen confronteert Kuipers: ‘Waarom bellen mensen ineens massaal de ambulance?’
Nepnieuws van NPO: hoe EenVandaag en Universiteit Twente de burger misleidden over mondkapjes
Op1-optreden Marion Koopmans wekt wrevel: ‘Smakeloos dit’
Deskundige waarschuwt tegen griepvaccin (video)
VIDEO: “Stonehenge ontdekt op Mars”
Eén van de meest gebruikte vaccins ter wereld verhoogt het risico op sterfte. Nieuw onderzoek wijst op gevaren
Nederland geeft miljoenen aan terroristen. Lees hier hoe dit in godsnaam mogelijk is
‘Moderne mond is altijd ziek’