Het Complot

We halen de Rothschilds onderuit, onze onderdrukkers, onze dictators. We zijn hier alleen als slaven. Gele hesjes laten van zich horen in Amsterdam

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Franse regering heeft de gele hesjes opgeroepen hun wekelijkse betogingen op zaterdag stop te zetten.

“Hun boodschap is gehoord, we zijn bezig er iets constructiefs mee te doen,” zei de Franse minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

President Macron pakte uit met een ‘brief aan de Fransen’, waarmee hij een nationaal debat op gang wil brengen.

Bijna 100.000 mensen

“Ik wil samen met jullie de boosheid omzetten in oplossingen,” schreef hij.

“Jullie voorstellen zullen ervoor zorgen dat we een nieuw contract kunnen opstellen voor de natie en dat we de acties van de overheid en het parlement kunnen structureren. Ook de positie van Frankrijk op Europees en internationaal niveau moet besproken worden,” aldus Macron, die de Fransen eerder nog ‘koppige Galliërs’ noemde.

Afgelopen zaterdag gingen er in Frankrijk bijna 100.000 mensen de straat op om te protesteren tegen het hervormingsbeleid van Macron.

Het was al de negende zaterdag op rij dat er gedemonstreerd werd.

Onze dictators

De gele hesjes-beweging is ook overgewaaid naar Nederland. De mainstream media richten zich niet zozeer op de protesten an sich, maar meer op vernielingen, geweld en de ‘antisemitische ondertoon’.

Afgelopen zaterdag was bij de demonstratie van de gele hesjes in Amsterdam een spandoek te zien met de tekst ‘Stop Rothschilds koop zilver’.

Voor De Nederlandsche Bank zei een betoger: “We halen de Rothschilds onderuit, onze onderdrukkers, onze dictators, de mensen die de wereld in bedwang houden. […] We zijn hier alleen als slaven.”

Eenieder die in het openbaar alleen al het woord ‘Rothschild’ in de mond neemt, wordt neergezet als een antisemiet.

Positief daglicht

Zelfs NUcheckt vond het nodig om een feitencheck uit te voeren op theorieën over de Rothschilds.

Volgens NUcheckt bedragen de totale bezittingen van de bankiersfamilie ongeveer 4,2 miljard euro.

In de media wordt de familie bijna altijd in een positief daglicht gesteld. Dat is niet vreemd, aangezien ze zelf een aantal grote mediabedrijven in handen hebben.

Zo is de familie Rothschild eigenaar van The Economist Group, een Brits mediabedrijf dat onder meer The Economist publiceert.

Zonder twijfel

Ook de Franse kwaliteitskrant Libération, waar het blad Charlie Hebdo na de aanslag in 2011 werd ondergebracht, is in handen van de Rothschilds.

De website Celebrity Net Worth, die een top 25 samenstelde van rijkste mensen aller tijden, schat het fortuin van de familie Rothschild op 350 miljard dollar.

De site merkte na onderzoek op dat het vermogen van de familie Rothschild lastig is te bepalen omdat haar imperium zo omvangrijk is.

Zonder twijfel is het de machtigste familie ter wereld. Velen geloven dat ze alleen al ruim één biljoen dollar aan vastgoed en banktegoeden hebben, schrijft Celebrity Net Worth.

Antisemitische ondertoon?

De familie is vandaag de dag onvoorstelbaar rijk, maar toch worden de Rothschilds vrijwel nooit genoemd als de rijkste en invloedrijkste familie ter wereld, schrijft de website Investopedia.

Het fortuin van de Rothschilds wordt namelijk traditiegetrouw geïnvesteerd in private bedrijven. De meeste familieleden werken voor deze bedrijven, aldus de site.

Investopedia schat het fortuin van de familie op ruim twee biljoen dollar.

Het CIDI schreef naar aanleiding van het spandoek in Amsterdam: “Het gebruik van de naam van de oude bankiersfamilie als symbool voor onderdrukking en machtsuitoefening achter de schermen heeft een antisemitische ondertoon. Na de Slag bij Waterloo in 1815 ontstond de wijdverspreide theorie dat de Rothschilds bij wijze van samenzwering de uitkomst van tevoren wisten, en winst behaalden uit de oorlog tegen Napoleon. Het idee past naadloos bij het stereotype dat Joodse bankiers met hun rijkdom de politiek ondergeschikt zouden houden.”

Samenzweringstheorie

Volgens het CIDI is dit een samenzweringstheorie.

De Wall Street Journal vermeldt echter dat Nathan Rothschild wel degelijk de markt heeft gemanipuleerd en als eerste bankier het nieuws over Waterloo hoorde.

“Rothschild verkocht gelijk grote hoeveelheden aandelen en overtuigde andere investeerders ten onrechte dat de Britten hadden verloren.”

“Toen de koersen kelderden kochten zijn kompanen de aandelen weer op tegen bodemprijzen.”

Ruim voldoende bronnen

De New York Times schreef daarnaast een stuk over het boek ‘The Romance of the Rothschilds’, waarin onder meer staat dat Nathan Rothschild na de Slag bij Waterloo grote sommen geld had verdiend.

De Rothschilds probeerden via de rechter te voorkomen dat het boek werd gepubliceerd, maar die had geen oren naar de argumenten van de advocaten van de familie.

Er zijn dus ruim voldoende bronnen beschikbaar over de manier waarop Nathan de markt heeft gemanipuleerd ten tijde van de Napoleontische Oorlogen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

Hahaha ja als je Eikelboom heet snap je het ook niet….
Kennelijk durven toch steeds meer mensen hun mond open te doen en dat is een goed teken, afwachten welke kant het op gaat….. Hoop dat ze het licht gaan zien….. Macron wil een debat met het volk.
Maar ja wij hebben een minister president die als een grammofoon plaat door kletst en alles weg lacht, wat moet je daar dan mee…..

Equinox
Equinox
5 jaren geleden

Typisch dat ineens het geluid weg valt op twitter zodat Mr zijn verhaal niet kan doen.
Maja, is gewoon technisch manko dus daar hoef je niets achter te zoeken.
Ben je mal!!!

marcel Koningen
marcel Koningen
5 jaren geleden

Rothshild zit pas een paar eeuwen in bankzaken en heeft een aanstelling gehad van……Het Vatikaan die zich al een paar millennia bezig houd met bank zaken.De arabieren zitten sinds de olie in bankzaken.Dus wordt het toch weer op nummer een het jezuïeten kapitaal , op twee joods kapitaal,op drie islamitisch kapitaal .Ze zijn alle drie meedogenloos en werken al jaren,eeuwen ,millennia samen.
Noem ze in een adem religieuze fundamentalisten dan heb je een vlag die de lading dekt waar iedereen mee uit de voeten kan en meteen weet waar over het gaat.Als men een groep steeds noemt die niet eens de belangrijkste is en de andere vergeet dan……………..lijkt het een klein beetje alsof er een klein vooroordeel meespeelt.Maar gelukkig gaat het hier natuurlijk om slecht geïnformeerdheid natuurlijk.
Mvrg,Marcel

Only TRUTH
Only TRUTH
5 jaren geleden

Tabernanthe Iboga, een Natuurlijk medicijn.

Please Help us Free Sara Glatt.
Help een vriend en je helpt de wereld een beetje beter worden.

https://www.change.org/p/people-with-traumas-sadness-frustrations-and-addictions-help-us-free-sara-glatt-who-has-been-held-in-prison-for-more-than-2-years-without-trial-6088e3c6-56bb-4ee7-89d1-9fecc19b0898

https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/iboga-een-wonderplant/

Het is mijn mening, dat de Tabernanthe Iboga, zoals Schoon Water, Schone Aarde, Schone Lucht, Cannabis, Papaver en Coca ultiem veel waardevoller zijn voor een Gezonde Mensheid, dan bijv. goud, wat je niet kunt consumeren of inhaleren. Je wordt ermee genept. Het kan niet fungeren als brandstof.

Niets staat los van iets. We kunnen alleen met elkaar de Wereld beter maken.

Met de gele vestjes aan: Stop de Chemtrails, Sluit Monsanto/Bayer, Expose Big Pharma, Boycot Foute E nummers, Accepteer nooit 5G, Weiger schiet fodder te zijn.

Met Dank voor jullie aandacht en tijd om de Petitie te lezen (de Nederlandse versie staat onder de Engelse), en misschien tekenen, een comment plaatsen en delen?

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x