Binnenland

‘Het is absurd dat kabinet-Rutte IV er komt’

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

VVD, D66, CDA en ChristenUnie hebben de weg vrijgemaakt voor de vorming van het kabinet-Rutte IV. Dat betekent dat de huidige coalitie een doorstart gaat maken. Donderdag debatteert de Kamer over het eindverslag van de informateurs. Tijdens het debat wordt Rutte aangesteld als formateur om een kabinet te vormen. In januari zal het nieuwe kabinet op het bordes verschijnen.

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie zei: “We hebben meer dingen binnengehaald dan vier jaar geleden.” Dat terwijl hij in april nog diverse argumenten gaf om géén steun te geven aan een kabinet-Rutte IV. Hij sprak van ‘een cultuur die niet deugt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Goudvissenpolitiek

Segers zei: “Wij stappen niet in het kabinet-Rutte IV.” Daarvoor is er gewoon te veel gebeurd, aldus de CU-leider in gesprek met het Nederlands Dagblad.

Schrijver en columnist Diederik Smit vindt het ‘absurd’ dat Rutte IV er komt. “Rutte is gebaat bij goudvissenpolitiek: hopen dat de burger blind is voor patronen en alleen kijkt naar momentopnames, alsof het heden geen link heeft met verleden en toekomst,” schrijft hij in een Twitter-draadje. “Een democratie functioneert enkel als burgers die patronen wél zien.”

Smit herinnert ons eraan dat Kamermoties over de Afghanistan-evacuatie werden genegeerd, dat een minister die lobbyist werd, mocht blijven zitten en dat Rutte over de 1115 uithuisplaatsingen zei: ‘Ik ben hier in Brussel’. Om nog maar te zwijgen over de coronaleugens.

Alleen samen krijgen we Rutte 4 onder controle

Er is veel kritiek op de gang van zaken. “Het heeft dus ongeveer negen maanden geduurd voor er een regeerakkoord ligt sinds de verkiezingen. Negen maanden – terwijl het gaat om dezelfde poppetjes én dezelfde partijen. Wat kan er zo lastig zijn aan ‘op dezelfde voet verder’ dat dit negen maanden heeft moeten duren? Schertsvertoning,” zegt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) stelt: “Al dagen doen zich geruchten voor over een gevaarlijkere variant van Rutte. Vandaag manifesteert deze variant zich in Den Haag. Over deze variant weten we nog niet alles, maar we moeten op onze hoede zijn. Alleen samen krijgen we Rutte 4 onder controle.”

4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boink
Boink
2 jaren geleden

Zolang wij alles accepteren gaan zij door. Dit tuig had thuis moeten zitten in afwachting van een mega rechtzaak !!!

Avax
Avax
2 jaren geleden

Ik zou zeggen met zijn allen naar het bordes in januarie met een mandje eieren.Anders stopt dit nooit.

Anneke
Anneke
2 jaren geleden

Lijkt me een klap in het gezicht van de slachtoffers van de toeslagenv affaire.

Corona beuh
Corona beuh
2 jaren geleden

We zijn wederom genaaid, weet het zeker met verkiezings fraude, een puinhoop maken met verdeeldheid zaaien en weer verder mogen om de puinhoop te vergroten, wie zijn of hoe dom zijn die stemmers die dat veroorzaakten als het geen fraude was. Dit wordt een de puinhoop machts coalitie.
En als de vaccinatie plicht komt daarmee het recht op zelfbeschikking over je lichaam verliest kunnen ze je zo doodschieten op straat in opdracht van de regering zonder vervolging ….

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x