Binnenland

VVD-minister: u moet wijken en 20 procent minder water gebruiken

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Op dit moment hebben we 1,3 miljard kuub drinkwater per jaar nodig. Naar verwachting zal er in 2030 ruim 100 miljoen kuub drinkwater per jaar extra nodig zijn, zei VVD-minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat in de Tweede Kamer. “Dat probleem is een urgent probleem. Daar zijn we volop mee bezig.”

De overheid is bezig met het actieplan drinkwaterbesparing. Het kabinet wil dat wij in 2035 20 procent minder drinkwater gebruiken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ongelofelijk triest

“Het is natuurlijk ongelofelijk triest dat wij het in een land als Nederland moeten hebben over een drinkwatertekort. Hoe bestaat het?” reageerde PVV-Kamerlid Hidde Heutink.

“Dit probleem staat niet op zichzelf. We hebben de afgelopen jaren te maken met een enorme bevolkingsgroei. Daarom hebben wij de volgende vraag aan de minister. Zou het heel misschien, heel misschien, kunnen dat doordat er de afgelopen acht jaar maar liefst 1 miljoen mensen in Nederland bij zijn gekomen, we een tekort hebben aan drinkwater?” vroeg hij.

U moet wijken

“Iedereen in Nederland heeft drinkwater nodig, dus ook de mensen die erbij zijn gekomen. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat op termijn iedereen in Nederland met minder drinkwater toekan. Dat kan door verstandige keuzes te maken en goed te kijken waar je drinkwater van drinkwaterkwaliteit nodig hebt en waar je met andere kwaliteit kunt volstaan. Precies dat is wat we aan het voorbereiden zijn, zodat straks iedereen in Nederland met 20 procent minder drinkwater toekan,” antwoordde de minister.

De oplossing volgens Harbers: u moet wijken en 20 procent minder water gebruiken.

Op de klimaattop in Dubai beweerde hij dat zoetwatersystemen worden bedreigd door ‘klimaatverandering’. Hij zei dat water ook in Nederland voor uitdagingen zorgt. “Nederland is een prachtige delta. De miljoenen mensen die onder de zeespiegel leven zijn voor nu veilig, maar klimaatverandering klopt op onze deur en maakt ons kwetsbaar.”

Op het World Economic Forum werd recentelijk een groot initiatief gelanceerd om ‘de economische aspecten van water te transformeren’. Dit actieplan zal ‘de manier waarop we water beheren en praten over water in de rest van de 21e eeuw veranderen’, aldus het WEF.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

175 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mell
Mell
2 maanden geleden

Wij zijn 1 van de weinige landen die onze plee nog met drinkwatrer spoelen, als je dat anders doet dan is het probleem ruim opgelost !!

Dikke middelvinger naar de WEF
Dikke middelvinger naar de WEF
2 maanden geleden

Ik denk niet dat we tekorten hebben, we hebben eerder een overschot aan WEF idioten. Als we die nou eens terugbrengen tot 0 gaat de wereld er probleemloos op vooruit.

Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
2 maanden geleden

Voor elk van deze angstzaaiberichten zet ik de kraan een kwartiertje vol open! Water te kort….. Gaat ’t niet met je? We hebben de afgelopen 5 maanden geen zonnestraal gezien en het kwam met bakken uit de hemel! De plaatjes van Volendam (oa) gezien met zandzakken?! Laat jullie nakijken angstzaaiers! WIJ trappen niet meer in jullie globalistische WEF leugens!

Ina
Ina
2 maanden geleden

Begin dan bij de datacenters die gemiddeld 1 miljoen kuub water gebruiken.

Back to top button
175
0
We lezen graag je reactie!x