Channelings

De illusie van tijd begrijpen, terwijl je in het nu bent – Channeling 05-10-2023

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Mensen doen dingen routinematig, zoals opstaan en tandenpoetsenWelkom, welkom, lief mens, op deze mooie nieuwe dag. We zijn zo blij om weer bij je te zijn en we willen graag een paar woorden spreken over de illusie van tijd en in het nu-moment zijn.

We weten en begrijpen dat je hele leven lijkt te zijn opgebouwd rond de klok. Alles wat je doet heeft een plaats in de tijd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Je staat op een bepaalde tijd op, je eet op bepaalde tijden en als je een heleboel dingen op bepaalde tijden gepland hebt en je doet dat altijd, dan noem je dat een routine.

Wat niets anders is dan dezelfde dingen herhalen, vaak op dezelfde tijd, of binnen een bepaald tijdsbestek.

Aspecten van de illusie van tijd

We horen velen van jullie zeggen dat ‘de tijd vliegt als je plezier hebt’ en dat de tijd traag gaat als je je verveelt of als je wacht op iets leuks of op iets dat moet komen.

Nou, wij zijn hier om je te vertellen dat je de tijd ook kunt ‘vertragen’ als je geniet. Vergeet het idee dat de tijd sneller gaat als je plezier hebt of dat hij langzamer gaat als je geen plezier hebt.

Ook dat is onderdeel van de illusie van tijd, net als het concept van tijd zelf.

Kan tijd voorbij vliegen in de illusie van tijd?Als je in het moment bent en geniet van wat je ook aan het doen bent, dan is er op dat moment geen tijd. Het kan dus niet voorbij vliegen. Je bent er gewoon en doet waar je van houdt.

Het is subjectief, dat gevoel dat de tijd voorbij vliegt. Het is niet waar. En hetzelfde geldt voor het gevoel dat de tijd langzamer gaat. Dat kan niet, dat is onderdeel van de illusie!

Als je in het moment bent, en doet wat je ook doet, of je nu geniet of niet, wees je er dan van bewust, weet dat er geen tijd is. Er is alleen nu.

Opeenvolgende nu-momenten

En als je terugkijkt op herinneringen van misschien maar vijf minuten geleden, of misschien een uur geleden, of een maand of een jaar geleden, en je kijkt naar die tijd tussen je huidige nu-moment en dat voorbije nu-moment van een maand of een jaar geleden, dan ben je geprogrammeerd om het gevoel te krijgen van ‘wow, waar is de tijd gebleven? Het ging zo snel!”.

Laat dat gevoel vallen. Vergeet het. De tijd is niet snel gegaan, tijd is er niet, het is een illusie. Bekijk het eerder als een jaar of een maand, of een uur, gevuld met opeenvolgende nu-momenten.

Het is slechts een reeks van nu-momenten die elkaar opvolgen. Dat zal je perspectief op tijd veranderen, wanneer je in het nu bent.

Het zal je ook ondersteunen in je pogingen om in het nu te zijn, om naar tijd te kijken als losse nu-momenten.

Ouderwetse filmrollen

ouderwetse filmrolHet is alsof je naar een film kijkt, en dan bedoelen we de letterlijke film. Zoals vroeger, voordat alles digitaal werd, toen er analoge camera’s waren met filmrolletjes om te fotograferen.

Er waren ook soortgelijke soorten film voor het maken van films. Je kent de oude film wel, de letterlijke celluloid film waarop films werden opgenomen, die simpelweg op een rij geplaatste foto’s van nu-momenten bevatte.

Foto’s die elkaar opvolgden, waardoor je de illusie van een bewegend beeld kreeg.

Maar elke film, en dat is nog steeds zo, elk bewegend beeld en elke film die je ziet bestaat uit opeenvolgende nu-momenten. Het zijn allemaal plaatjes die snel achter elkaar worden afgespeeld om de illusie van bewegend beeld te geven.

Precies hetzelfde is aan de hand met de illusie van tijd die verstrijkt. Tijd bestaat eenvoudigweg uit opeenvolgende nu-momenten achter elkaar, dat is alles.

Dus als je het gevoel hebt dat de tijd voorbij is gevlogen, zie het dan als die film, opgebouwd uit al die kleine beelden, al die losse plaatjes. En je zult de magie daarin zien en ervaren.

Nu is de tijd

Je zult beginnen te begrijpen hoe belangrijk het is om in het nu-moment te zijn. Dat is de staat waarin je zo vaak mogelijk moet zijn, totdat het je natuurlijke staat van zijn wordt.

in het nu-moment zijnEn geniet van de illusie van tijd. Geniet van de dingen die je doet in de illusie van tijd, wetende dat er alleen nu is. Nu is de tijd. En dat bedoelen we op elke manier waarop je dat kunt ervaren.

Nu is de tijd. Er is geen tijd, er is alleen nu. Nu is de tijd. Wat je ook wilt in je leven, wat je ook nodig hebt, nu is de tijd.

We vinden het heerlijk om dit soort gesprekken met je te hebben. We vinden het altijd geweldig om je begrip van bepaalde onderwerpen en illusies uit te breiden en we kijken uit naar de volgende.

We houden van je, we houden van je, we houden van je.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

————–

Helaas voor de lezers van NineForNews is met deze channeling ook de tijd van afscheid nemen aangebroken. Dit is de laatste channeling die hier werd geplaatst.

Met veel plezier heb ik sinds November ’21 getracht wat licht te brengen door de boodschappen die ik doorkrijg ook hier te delen en heeft het Collectief Bewustzijn van Al dat Is zelfs vragen beantwoord van lezers hier. Mijn focus ligt echter op het Engelstalige vlak. Al mijn channelings gaan in het Engels, zowel geschreven als verbaal, en persoonlijke sessies met cliënten doe ik ook alleen in het Engels.

Vandaar dat ik stop met het vertalen naar het Nederlands. Mijn cliënten bevinden zich overal ter wereld en ik heb gekozen voor het Engels als voertaal voor mijn website, en wil alleen daar mijn aandacht nog op richten.

Ik wil bij dezen iedere lezer die de channelings heeft gewaardeerd ten eerste bedanken en ten tweede uitnodigen, indien je de Engelse taal machtig bent, om mijn website te bezoeken. Daar blijven wekelijks channelings gepost worden, en kun je lid worden van mijn (gratis) online community en je aanmelden voor mijn nieuwsbrief.

Bedankt en wellicht tot ziens.

Much love,
Lady Tabitha Daniëlle
tabithadanielle.com

4.6 22 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
7 maanden geleden

Hartelijk dank lieve lichtwerker voor al je inzet, we zijn met elkaar verbonden in de weg van liefde, licht ,vrede en zeer vele goede nu-momenten gewenst voor jou🙋🙏💪❤💕💙💚💛💜💓💗👍👌✌👋👏

Sophie
Sophie
7 maanden geleden

Jammer!
Het waren positieve bijdragen in een chaotische wereld en brachten wat licht in het duister van deze tijd.

Van X
Van X
7 maanden geleden

Wel lief dat je niet de tijd hebt genomen ( zo te lezen) maar wel de moeite om te vertalen hebt gedaan..

Als je verder over de oude analoge filmrollen nadenkt dan is het eigenlijk ook digitaal. De foto is analoog gemaakt en ontwikkeld maar de manier hoe ze vertoond worden is eigenlijk digitaal.waarbij er gemiddeld 50 keer per seconde een foto aan ofwel een 1 en uit gaat, een 0.. Wij kunnen als mens snelle bewegingen niet in detail waarnemen een goochelaar maakt daar handig gebruik van. Een slow motion fotofinish of het vliegen van een insect in vertraging helpt ons dan te laten zien wat er werkelijk gebeurde. We hebben dus een periode nodig om dingen die in het NU ‘buiten ons’ gebeuren waar te nemen en te verwerken.. Kort gezegd we missen een hoop data in hetgeen wat we via onze sensoren binnenkrijgen en de verwerking ervan. Misschien dat we onbewust wel alle data hebben maar dat het niet zo van belang is maar meer hetgeen wat we ermee doen van waarde is. Om dus echt in het NU te zijn kom ik tot de conclusie dat onze waarnemingen niet compleet of en synchroon hoeven te zijn met hetgeen actueel plaatsvindt. Het gaat dan erom hoe we het persoonlijk ervaren in het enige absolute/overkoepelende . NU . Was het doel van het leven niet om ervaringen op te doen vogens het Collectief,? Deze conclusie is in lijn daarmee.
Er kan maar één echt Absoluut NU zijn waar tijd inderdaad geen vat op heeft of kan hebben omdat het Absoluut IS. Een andere conclusie is dat als je honderd keer meer data per seconde zou kunnen verwerken je ten opzichte van je langzanere uitgave de boel als in slow motion ziet. Arme diegene/datgene welke de snelste en nauwkeurigste theoretische data waarnemer en verwerker is. Je ziet dan zelfs de electronen (energie wervelingen) in bijna stilstand/slow motion ronddraaien en de illusie van materie geven Een andere conclusie kan zijn waar maak.ik me druk over als geen toekomst is maar alleen Nu dan ben ik overal tegelijk heb alles al.achter de rug of heeft het verleden niet eens bestaan en gebeurt alles in de gehele kosmos op hetzelfde moment als er überhaupt iets gebeurt. In dat geval is alles een Illusie iets wat de Hindoes ook inzien. Als er maar één absoluut NU is dan kunnen er geen meerdere Nu momenten elkaar opvolgen en is er ook geen ruimte wat is dan werkelijk of realiteit?

Het is wel grappig en ik vind het wel een leuke hobby dat leven op aarde als ik perfect zou zijn dan schoppen ze me waarschijnlijk van de planeet af richting het eerste de beste “zwarte gat”of andere quantum kronkel van de “wetenschap”. Dus beter om ons tijdelijk, sorry momenteel te vermommen als niet alwetende acteurs.wat een verbindende factor is. Dit geeft het Collectief dan ook bestaansrecht om ons te informeren over zaken wat ze van belang vinden om ons te laten weten wanneer er ook maar iets van belang moet wezen als alles goed is als het IS, buiten het Spel te Spelen.

We worden nu eenmaal niet op de aarde gedropt met een rugzak met erin een smartphone en veel geld om alle speelgoed, opleidingen, merkkleding en trendy eten mee te kunnen betalen. Ook geen boek erin met antwoorden en shortcuts en of een persoonlijke gebruiksaanwijzing voor de ouders.
.Ik denk wel dat we zo kunnen evolueren dat de kinderen dunnere wijsvingers kunnen krijgen zodat we niet zo snel naast de toetsen tikken op de smartphones. Zou mooi wezen als erbij de geboorte ook een smartphone gedropt wordt of gaan we straks meer mentaal communiceren en is ook dat bellen straks verleden (sorry komt ie weer) tijd?
Relativeren heeft ook een humoristische kant en dat trekt mij aan. Dus mensen geniet van het NU. Probeer ook niets te worden of na te doen je bent nu eenmaal, spontaniteit is een belangrijke factor om onze eigen Unieke kern te tonen tussen alle verschillende mogelijkheden/acteurs.
Alles is relatief behalve het Absolute wat onkenbaar is het is niet dit en niet dat.
Groetjes en bedankt ook aan de site mensen. .

yvonjana
yvonjana
7 maanden geleden

Inderdaad, er bestaat geen tijd, één van de grootste illusies ooit. Wij Leven Altijd In Het Nu!

Back to top button