Het eten van een ei per dag verlaagt het risico op diabetes type 2, zo blijkt uit Fins onderzoek waar de Daily Mail over schrijft.
De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat mannen die dagelijks een ei aten een specifiek lipidenprofiel in hun bloed hadden dat ook werd waargenomen bij mannen die de ziekte nooit kregen.
Een hoge consumptie van eieren wordt vaak afgeraden, vooral omdat ze veel cholesterol bevatten.
Positieve effecten
Eieren zijn echter ook een rijke bron van bioactieve stoffen die positieve effecten hebben op de gezondheid.
Zo zijn ze rijk aan kalium, dat goed is voor het hart, en biotine, dat helpt bij de aanmaak van insuline. Ze bevatten relatief weinig calorieën.
De onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland stellen dat een gematigde consumptie van eieren een beschermende werking heeft.
Verder onderzoek
“Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, hebben we nu aanwijzingen over bestanddelen van eieren die mogelijk een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2,” zei hoofdonderzoeker Stefania Noerman.
“Verder onderzoek is nodig om de mechanismen achter de fysiologische effecten van de consumptie van eieren te begrijpen,” voegde ze toe.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition and Food Research.
Chili neemt voortouw bij UFO-disclosure
De Grote Reset: een zet van de financiële elite
Satanischer kan haast niet. Dit is de doodenge genderneutrale kinderkledinglijn van Céline Dion
Het officiële verhaal over 9/11 klopt niet. Als je dit meemaakt, weet je waarom
Arts: ‘Jullie worden zwaar voor de gek gehouden!’
Vertrouwelijk document GlaxoSmithKline onthult dat vaccins autisme veroorzaken
Bijzondere beelden: Leeuwenfluisteraar knuffelt met wilde leeuwen
Criminele ING-bankiers horen in de gevangenis. Kamerlid legt vinger op de zere plek
Kijk: directielid van De Nederlandsche Bank weet ook niet zo goed waarom de digitale euro er moet komen