Een belangrijk ingrediënt in knoflook is 100 keer effectiever als bestrijder van een darmbacterie dan antibiotica, zo blijkt uit recent onderzoek van de Amerikaanse Washington State University.
Uit tests bleek dat het stofje diallylsulfide uitstekend in staat is om bacteriën te doden, ook wanneer deze worden beschermd door een slijmlaag (biofilm). Deze slijmlaag maakt de bacteriën zeer resistent tegen antibiotica. Niet alleen is de stof uit knoflook krachtiger dan antibiotica, hij werkt volgens de wetenschappers ook een stuk sneller.
De bacterie Campylobacter is één van de belangrijkste oorzaken van voedselinfecties. Besmetting vindt vooral plaats door rauw voedsel. De symptomen van de infectie zijn diarree, krampen, buikpijn en koorts. De bacterie veroorzaakt ook bijna een derde van de gevallen van een zeldzame verlammende aandoening genaamd syndroom van Guillain-Barré.
Eerder onderzoek toonde al aan dat diallylsulfide ook andere bacteriën kan bestrijden die voedselinfecties veroorzaken, waaronder Listeria en E.coli. De wetenschappers benadrukken dat het onderzoek zich nog in een eerste fase bevindt.
Aan knoflook worden verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen toegeschreven. Het heeft onder meer een cholesterol- en bloeddrukverlagende werking. In Rusland wordt knoflook ook wel penicilline voor de armen genoemd.
Farmawaakhond oordeelt dat Pfizer de kluit heeft belazerd
Kijk en huiver: ‘De minachting die Rutte hier uitspreekt naar de Nederlandse bevolking is een totale gotspe’
‘Geef dwarse denkers de ruimte’
Ruim 1200 Australiërs vragen om advies na buitenaards contact
Mysterieuze signalen uit de ruimte komen van ver, heel ver
Historicus legt uit waarom ideologie van Duitse nazipartij ‘links was eerder dan rechts’
Foto uit crisisjaren leidt tot geruchten over tijdreizen
Koning oogst fikse kritiek: ‘Globalistische Build Back Better-troonrede’
De ‘woest aantrekkelijke’ uitkoopregeling voor boeren in de praktijk: ‘Kan de taxi nog niet betalen’