Mens en Dier

PVV-senator somt grondwetschendingen op: ‘De constitutie is onder dit kabinet een vod geworden’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Hugo de Jonge is bij de coronamaatregelen meer bezig met het administreren dan met het regeren, zei PVV-senator Alexander van Hattem afgelopen week in de Eerste Kamer tijdens het debat over de derde verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen (Twm) covid-19.

“De hele bevolking een administratieve QR-code opdringen en ad hoc ondoordachte maatregelen nemen als de administrateurs van het RIVM becijferen dat de aanpak van deze minister telkens weer compleet faalt. En daarbij gaat deze regering ook in het administreren verder met het recht overeen zou kunnen worden gebracht, en regeert ook niet overeenkomstig de constitutie, maar vertrapt in haar QR-administratiezucht de grondrechten van onze burgers,” zei Van Hattem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De senator zei dat deze regering inbreuken op de Grondwet veel te lichtvaardig opneemt. “Met name artikel 11: ‘Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam’. Zulke beperkingen op dit grondrecht worden met de vandaag voorliggende verlengingswet opnieuw door de regering doorgezet. Met de QR-administratiedwang wordt het recht op de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam steeds verder bedreigd. En dat terwijl die QR-codes slechts schijnveiligheid bieden en zelf zorgen voor een averechts effect. Daarmee is deze inperking van dit grondrecht disproportioneel en onacceptabel.”

Ernstige inbreuken

Bovendien zorgt het gebruik van het coronatoegangsbewijs en het steeds breder toepassen daarvan voor het effect van een indirecte vaccinatieplicht door middel van drang en dwang. Dit is in strijd met de in de Tweede Kamer aangenomen motie-Wilders, die duidelijk stelt dat directe of indirecte vaccinatiedwang of -drang niet toegelaten is, aldus Van Hattem.

“Ook op andere grondrechten vinden op basis van de Twm disproportionele inbreuken plaats. De bestaanszekerheid voor veel burgers en bedrijven wordt door deze regering ondermijnd. Met lockdowns, het sluiten van de horeca en andere sectoren, het buitensluiten van burgers die geen QR-code willen of kunnen gebruiken bij zogenaamde niet-essentiële winkels, horeca of andere voorzieningen en met de komende voorstellen tot het uitbreiden van coronatoegangsbewijzen tot de werkvloer komt voor een grote groep mensen ook hun baan en daarmee hun broodwinning in het geding,” zei hij.

Van Hattem: “Kortom, dit zijn ernstige inbreuken op artikel 20 van de Grondwet – ik citeer: ‘de bestaanszekerheid der bevolking en verspreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid’ – artikel 19, lid 1 van de Grondwet – ‘bevordering van voldoende werkgelegenheid is het voorwerp van zorg der overheid’ en artikel 19, lid 3: ‘het recht van iedere Nederlander op vrije keuze van arbeid wordt erkend, behoudens de beperkingen bij of krachtens de wet gesteld’. Het voorgenomen verplicht gebruik van de coronatoegangsbewijzen op de werkvloer wordt weliswaar formeel bij wet gesteld, maar is dusdanig disproportioneel en onbewezen effectief dat schending van dit grondrecht absoluut niet aan de orde mag zijn.”

Medische apartheid

Eerder hebben we al gezien dat met name door de avondklok artikel 9 van de Grondwet, het recht tot vergadering en betoging, en artikel 10, het recht op persoonlijke levenssfeer, in het kader van de coronamaatregelen ernstig werden beperkt. En dat zonder enig effect, zonder enige effectiviteit en daarmee zwaar disproportioneel, benadrukte de senator.

“En nu wil het demissionaire kabinet zelfs artikel 1 van de Grondwet met de voeten gaan treden door met 2G-maatregelen medische apartheid te creëren door ongevaccineerden en andere burgers die principieel geen QR-toegangsbewijs willen gebruiken, openlijk te discrimineren. Evengoed kunnen gevaccineerden nog altijd elkaar en anderen aansteken met corona en dus evengoed de druk op de zorg in totaal in stand houden, waarmee de veiligheidsstatus die met QR-codes en 2G via vaccinatie verkregen wordt, louter schijnveiligheid is. De constitutie is onder dit demissionaire kabinet een vod geworden,” zei de PVV-senator.

4.9 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jolanda
Jolanda
2 jaren geleden

Een directe vaccinatieplicht gaat binnenkort volgen

Joop
Joop
2 jaren geleden

NOOIT doe ik mee aan QR – RUTTLER EN MENGELE HOOR DIT – NOOIT !!!

Aftreden en 10 jaar cel – loop jongetjes van Klaus WEF Shwabstein – KREET RIEZET en de NWO dictatuur.

Anti vrijheid – Anti menselijkheid en uitvoerders van terrorisme met hun lockdowns, noodwetjes en QR discriminatie!

NOOIT stel verraders !

robert
robert
2 jaren geleden

leuk .. en nu?

het probleem is dat deze mensen wat roepen maar niemand die een Rutten of die andere knurft dwingt hierop te reflecteren.. ze zwijgen het gewon weg .. gaan met hun rug naar kamerleden toe ziten .. zitten met hun telefoon te kl*ten en komen zodoende overal mee weg.

Tygostein
Tygostein
2 jaren geleden

Tuig

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x