Mens en Dier

Schwabs World Economic Forum presenteert: digitale paspoorten voor je kleren

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mode-industrie is verantwoordelijk voor een tiende van de wereldwijde CO2-uitstoot. Oude kleding wordt niet opnieuw gebruikt, maar weggegooid. Gelukkig heeft het World Economic Forum dé oplossing: een digitaal paspoort voor je kleding.

Het bedrijf Eon wil ieder nieuw kledingstuk van een digitaal geboortecertificaat voorzien waarmee het altijd en overal kan worden gevolgd. Zo’n certificaat is gelinkt aan een virtuele replica van het echte product en een digitaal paspoort. Is dat niet handig?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bijvoorbeeld: een jurk wordt op een avond gedragen door een celebrity, vervolgens verkocht of verhuurd, et cetera. Al deze gegevens verschijnen in het digitale paspoort. De kledingstukken worden voorzien van een QR-code of een RFID-chip. Dit moet onderdeel gaan worden van de ‘circulaire economie’, waar Frans Timmermans het zo vaak over heeft.

Eon wil samen met Microsoft miljarden kledingstukken ‘online’ brengen voor het jaar 2025:


Volgende stap

Vijf jaar geleden kondigde Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum, deze ontwikkeling al aan tijdens een interview met RTS, de Franstalige publieke omroep van Zwitserland.

Hij zei in 2016 dat we draagbare technologie, zogeheten wearables, binnen nu en 10 jaar in onze kleding bij ons dragen. De volgende stap? De technologie wordt vervolgens ook geïmplanteerd in ons brein of onder onze huid, aldus Schwab. Een chip in je hoofd dus.

Schwab zei dat we hierdoor ‘met ons brein kunnen communiceren met de digitale wereld’. Het gaat nu hard.

4.8 35 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Esther
Esther
2 jaren geleden

Over totale controle gesproken?!?!?! Is die mafkees helemaal van de pot gerukt!!!!
Mijn lieve hemel, waaaaaar zijn ze in godsnaam mee bezig?

Gea Breuker
Gea Breuker
2 jaren geleden

Dus na een avondje flink shoarma met knoflook en veel bier en een vette natte scheet, kan dat stuk stof met bruine streep in de geleaste wasmachine voor een flinke was, maar oh oh, het was nog geen tijd volgens de computer, ik mag de was niet doen! Bij de kraan kan ik het ook niet wassen aangezien het water rantsoen zegt dat deze washandeling niet is toegestaan.
En ik heb maar één onderbroek, want ik bezit verder niets en ben supergelukkig! Ik trek het ding maar aan, het stink een beetje en zit raar, maar mijn excuus is dat ik het voor de Aarde doe, dus mevrouw naast mij in de metro niet zeuren over mijn odeur, want ik deug!

Ik doenietmeermee
Ik doenietmeermee
2 jaren geleden

Op zich is mode ook niet duurzaam maar voor de Rich end Famous

Annette
Annette
2 jaren geleden

ALS ik deze ouwe seniele zak met zijn kale kop ooit eens tegen zou komen, dan zou ik met liefde een aantal chips in zijn kop rammen. Sorry, maar dit maakt mij woedend.
Nu wat betreft die kleding: simpel…. vanaf het moment dat zoiets gaat gebeuren, koop ik NOOIT meer kleding. Ik doe sowieso al heel lang met kleren. Ik heb jurken die al rustig 10 jaar oud zijn en er nog goed uitzien. Ik doe dus niet mee met die flauwekul om ieder jaar mijn garderobe te vervangen.
Ik ben nu 72 jaar en ga er, mits ik niet 20 kilo aankom of afval, van uit dat ik geen nieuwe kleren meer nodig heb.
Ziezo! Dit plannetje van Klaus kan dus wat mij betreft gelijk de prullenbak in.
En dan wat betreft die chips: probeer het maar. Voordat die chip bij mij in mijn kop zit, heb ik al veel schade aan de veroorzaker(s) aangericht. Dat is geen dreigement, maar een belofte!

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x