Het eten van een ei per dag verlaagt het risico op diabetes type 2, zo blijkt uit Fins onderzoek waar de Daily Mail over schrijft.
De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat mannen die dagelijks een ei aten een specifiek lipidenprofiel in hun bloed hadden dat ook werd waargenomen bij mannen die de ziekte nooit kregen.
Een hoge consumptie van eieren wordt vaak afgeraden, vooral omdat ze veel cholesterol bevatten.
Positieve effecten
Eieren zijn echter ook een rijke bron van bioactieve stoffen die positieve effecten hebben op de gezondheid.
Zo zijn ze rijk aan kalium, dat goed is voor het hart, en biotine, dat helpt bij de aanmaak van insuline. Ze bevatten relatief weinig calorieën.
De onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland stellen dat een gematigde consumptie van eieren een beschermende werking heeft.
Verder onderzoek
“Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, hebben we nu aanwijzingen over bestanddelen van eieren die mogelijk een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2,” zei hoofdonderzoeker Stefania Noerman.
“Verder onderzoek is nodig om de mechanismen achter de fysiologische effecten van de consumptie van eieren te begrijpen,” voegde ze toe.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition and Food Research.
IJstijd blootgelegd in de Afrikaanse woestijn. Onderzoekers doen onverwachte ontdekking
‘UFO’ Oostzee is mogelijk anti-onderzeeërsysteem
UFO leegde watertank bij boerderij in Australië
Kliniek in Zweden gaat regelrecht in tegen Big Pharma. Zie hier hoe de autoriteiten meteen over hun nek gaan
Deze fenomenale techniek geeft antwoord op al je (levens)vragen
Urker visserskotter ‘geramd’ door 2 politieboten: ‘We zijn als zware criminelen afgevoerd, dit is een politiestaat’
Terrasbezoeker mag van De Jonge niet naar de wc zonder coronapas: ‘Van de pot gerukt’
Opnieuw loopt een global warming-expeditie vast in het ijs. Wanneer gaat er een lampje branden?
Bultruggen van over de hele wereld redden andere dieren en niemand weet waarom