Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.
Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.
Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.
De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.
Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.
[BMJ]
Australische fotograaf legt ‘peervormig object’ vast (video)
Mayakalender spreekt van ‘nieuwe periode van hoop en vrede’
Online shoppen voor verzorgingsproducten doe je bij Plein.nl
Waarom krijgen gevaccineerde kinderen ziektes waartegen ze gevaccineerd zijn? Deze arts geeft uitleg
Ex-medewerkster NOS Journaal komt met boek over de kruistocht tegen Trump. Ontdek hier welke rol de Illuminati en neocons spelen
Minister Dijkgraaf krijgt bakken kritiek nadat hij Ongehoord Nederland beschuldigt van ‘desinformatie’
Oud-vicepresident Pfizer: pleitbezorgers coronavaccin ‘schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid’
Giftige dampen aan boord van vliegtuigen. Deze KLM-piloot wordt de mond gesnoerd
Internationale media, inclusief Telegraaf en AD, brengen 20 jaar oud bericht als nieuws