Channelings

Wat te doen als schuldgevoel een echte strijd is? – Channeling 08-06-2023

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Welkom, welkom, lief mens, op deze mooie, nieuwe dag. We zijn zo blij om weer met je te spreken en we willen het graag hebben over schuldgevoel.

Kun jij ‘nee’ zeggen?

Kun jij 'nee' zeggen?Veel mensen leven op een manier waarbij ze de neiging hebben om voor iedereen te zorgen, behalve voor zichzelf.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

We weten dat je misschien denkt dat het andersom is, dat mensen egoïstischer zijn dan ooit tevoren, maar in werkelijkheid zijn er zoveel mensen die voor anderen zorgen, zaken voor anderen regelen, en hun eigen behoeften en zelfs hun eigen gezondheid verwaarlozen.

Vandaag zullen we het daar wat meer over hebben, omdat we denken dat het belangrijk voor je is om naar je eigen gedrag te kijken, om na te gaan of je wel of niet in de valkuil van schuldgevoel trapt.

Want als je dat doet, is de kans groot dat je dingen voor andere mensen doet, ‘ja’ zegt op vragen of verzoeken om hulp en tegen je eigen gevoel in gaat.

Alleen omdat je niet veroordeeld wilt worden door iemand anders. Je wilt geen ‘nee’ zeggen en iemand teleurstellen. Of ‘nee’ zeggen en voor egoïstisch doorgaan.

Of ‘nee’ zeggen zou je het gevoel kunnen geven dat je niet aardig bent, niet behulpzaam. Of je hebt gewoon een probleem met ‘nee’ zeggen. En dat is iets waar je zeker niet alleen in staat.

Wanneer je beter voor anderen zorgt dan voor jezelf

Hoe dan ook, als je meer voor anderen zorgt dan voor jezelf, is er een onderliggend probleem.

En dat probleem kan per persoon verschillen, maar meestal is het iets vergelijkbaars. Meestal komt het voort uit schuldgevoel.

Als je je schuldig voelt, heb je het knagende gevoel dat je iets verkeerd doet door jezelf boven iemand anders te verkiezen. Je hebt een probleem met eigenwaarde.

We hebben het daar al vaker over gehad en het is nauw verbonden met schaamte en schuldgevoel.

Want als je een laag gevoel van eigenwaarde hebt, als je je eigen waarde naar beneden haalt, heb je de neiging om je schuldig te voelen als je niet doet wat andere mensen van je vragen.

Je realiseert het je misschien niet, maar je bent geneigd om iemands ‘voetveeg’ te worden. Je loopt het risico iemand te worden over wie men gemakkelijk heen loopt en die men negeert, geen rekening houdend met jouw behoeften.

Wat kun je hieraan doen als je iemand bent die zich vaak schuldig voelt? Wat als je dingen doet uit schuldgevoel, in plaats van het te doen omdat je het echt wilt en graag doet?

Ontdek jouw waarde

Ken je eigen waardeDe oplossing is eigenlijk heel eenvoudig. Begin jezelf meer te waarderen. Zie hoeveel je al voor andere mensen hebt gedaan, zie hoe mooi dat is en zie de waarde daarvan.

De waarde die je al hebt gegeven door de dingen die je voor anderen hebt gedaan.

Maar hier is de valkuil: als je niet veel hebt gedaan, of je denkt nog steeds dat je niet genoeg hebt gedaan, willen we dat je je ervan bewust bent dat je waarde, of hoe waardevol je bent, nooit afhangt van de dingen die je doet of hoe je je gedraagt!

Nee, absoluut niet!

Want je bent een sprankeling van de Bron, je bent een multidimensionaal, goddelijk wezen, een Lichtwezen, dat een menselijke ervaring beleeft, en dat alleen is al genoeg om van oneindige waarde te zijn!

Je hoeft niets te doen, je hoeft niets te bereiken om een bepaalde waarde te krijgen, of om waardevoller te worden voor jezelf of anderen.

Je bent al oneindig waardevol, vanwege wie je bent. Punt.

Geven vanuit liefde, niet vanuit schuldgevoel

Welnu, dat moet misschien nog even bezinken om je waarde en belangrijkheid te begrijpen, maar wanneer het bezinkt, zul je eindelijk begrijpen dat het niet nodig is om je schuldig te voelen als je ‘nee’ zegt tegen iemand.

Je bent hier niet om andere mensen van alles te voorzien.

Vrijelijk geven zonder schuldgevoelJa, je kunt en zult anderen helpen, maar alleen als het vanuit vrije keuze is en alleen als je zeker weet dat dit is wat je wilt doen. Vanuit je hart, niet vanuit een schuldgevoel!

We hopen dat dit je wat hulp geeft om schuldgevoelens los te laten als je denkt, of zelfs weet, dat mensen op je rekenen, maar je geen zin hebt om te doen wat ze vragen.

Als dat het geval is, mag je het verzoek beleefd afwijzen en je eigen ding doen.

Onthoud dat je altijd eerst voor jezelf moet zorgen. Daarna is er tijd en ruimte genoeg om voor anderen te gaan zorgen als je dat wilt!

We houden heel veel van je en we zullen heel snel weer met je spreken.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

4.7 26 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
1 jaar geleden

Beleefd zijn als iemand je iets vraagt is al een hulp en soms een begin van positiviteit voor iemand, iedereen mag van zichzelf houden, dank U ❤💞 👍👌

Gerrie Reintjens
Gerrie Reintjens
1 jaar geleden

Kan me helemaal hierin vinden.

Dwarsje
Dwarsje
1 jaar geleden

Ik begrijp volkomen dit betoog, waarmee ik kan invoelen. Nu ben ik uit nieuwsgierig lid van een app die dagelijks met bijbelspreuken komt. Dus voor alle bijbelliefhebbers/kenners misschien leuk om te hebben. Vandaag kwam “toevallig” de volgende uitspraak binnen. “Laten wij nooit ophouden met goed doen, want na verloop van tijd zullen wij de zegen ervan oogsten, als wij het tenminste niet opgeven” (Galaten 6: HTB).

Ik weet niet wie of wat de Galaten zijn maar het is bijbels in ieder geval. Wat nu?
Fijne dag allemaal.

Back to top button