CoronaBinnenland

Wob-bommetje: wetten werden overtreden met voorkennis van zwakke juridische basis en nadien aangepast

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Het Nederlandse coronabeleid werd grotendeels bepaald door terreurbestrijder NCTV, die de marsorders op zijn beurt kreeg van de IPCR (integrated political crisis response).

Zo kwam de verplichte negatieve PCR-test voor inreizigers van de IPCR. Het beleid werd eind 2020 overeengekomen en Nederland had dit maar te volgen, ontdekte data-analist Cees van den Bos. De politieke druk was groot binnen de IPCR.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Viruswaarheid spande vervolgens een kort geding aan. Jurist Jeroen Pols eiste dat Nederland niet mag vragen dat zijn vrouw en kinderen voor een terugreis naar Nederland eerst een PCR-test ondergaan en een negatief testresultaat tonen. “Wat wordt de lijn?” vroeg het ministerie van VWS op 28 december 2020.

De juridische basis is wankel

Een ambtenaar van het ministerie schreef diezelfde dag: “We hebben vanmiddag een vervolgoverleg over het kort geding. De juridische basis is wankel, dat weten we.”

Van den Bos: “Nederland voerde dus beleid waarvan ze wisten dat de juridische basis wankel was.”

wet

Pols won deze zaak van de Staat. Wat gebeurde er vervolgens? Met grote haast knutselden de ambtenaren wetgeving in elkaar waardoor men toch aan de afspraken binnen de IPCR kon voldoen. Via drie lijnen werd ingezet op het veranderen van de wettelijke grondslag om inreizigers te kunnen verplichten een PCR-test te ondergaan.

Overtreden

Meerdere keren per week werd er vergaderd binnen de IPCR. De wetten moesten snel aangepast worden zodat onze inlichtingendienst een goed verhaal had, aldus Van den Bos.

“Wetten werden overtreden met voorkennis van de zwakke juridische basis en nadien aangepast voor EU-beleid dat via de IPCR bij de NCTV kwam,” stelt hij vast.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ier
Ier
1 dag geleden

Democratie dus deels overleden.Alles in het kader van de valse barmhartigheid. Dat iedereen zich voorbereidt op de waarschuwing.

Hugo
Hugo
1 dag geleden

CRIMINELEN zijn het bij de NCTV, deze club moet snel ontbonden worden. En de verantwoordelijke voor het gerecht…Wat een misselijk TUIG.

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
1 dag geleden

Likt me nu niet anders dan normaal om het NCTV, zoals dat nu is ,te ontmantelen en de hoogste ambtenaren hiervan verantwoordelijk te stellen en uit hun functie te zetten !

Brioche
Brioche
1 dag geleden

Het wordt toch wel eens tijd dat er gerechtigheid komt, waar dat soort criminelen worden veroordeeld.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x