Gezondheid

Word wakker! Dit moet stoppen. Arts (87) die het licht zag begint kruistocht tegen Big Pharma en misstanden in de zorg

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Matthijs Schoemacher wil de mensen wakker schudden. Hen waarschuwen voor de farmaceutische industrie, de ‘Big Pharma’, die volgens hem samen met de voedingsindustrie het hele leven regisseert, en dat alles gedoogd door de politiek. Tegelijk wil hij een lans breken voor wat er volgens hem wél toe doet: preventieve gezondheidszorg en natuurlijke medicatie.

De man die in 1978 opzien baarde door als eerste een privékliniek te starten, de Dokter Schoemacher Klinieken, trekt in de herfst van zijn bestaan ten strijde tegen het systeem waarin hij zelf ook een tijdje meedraaide. Hij pakt het grondig aan. Om te beginnen is er een boek, ‘Dood op recept – Gezondheidsinfusen, een natuurlijk alternatief’. En omdat hij nog zo veel meer te vertellen heeft, is hij aan het bloggen geslagen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Hoogste prioriteit

“Waar ik nu mee bezig ben, heb ik pas vijf jaar geleden ontdekt. Ik zit elke dag meer dan acht uur te studeren. Waarom ik dit doe? De belangrijkste taak van de overheid is toch de zorg voor de mensen. Die hebben deze bestuurders in goed vertrouwen gekozen. De overheid is er toch voor de mensen en niet omgekeerd? De gezondheidszorg moet daarom de hoogste prioriteit hebben en zou daarom voor eenieder gratis moeten zijn, zoals in landen als Engeland, Denemarken, Italië en Spanje. Frankrijk heeft volgens de WHO de beste gezondheidszorg ter wereld en kent bijvoorbeeld nauwelijks wachttijden. De kosten voor de zorg in Nederland bedragen jaarlijks bijna 100 miljard euro. Evengoed moet iedere Nederlander zichzelf tegen ziektekosten verzekeren tegen een premie, die voor veel mensen nauwelijks is op te brengen. Ondertussen maken de verzekeraars winsten en reserveren daarvan gezamenlijk jaarlijks twee miljard en betalen hun bestuurders hoge vergoedingen. Daarbij bezuinigt de overheid ook nog eens een keer: onlangs verloren 70.000 medewerkers in de ouderenzorg hun baan. Mensen moeten mijn verhalen lezen en dan kunnen ze zelf oordelen. Ik roep naar hen: word wakker! Dit moet stoppen.”

Wereld ging open

Matthijs Schoemacher heeft haast. Niet vreemd, hij is in zijn 87ste levensjaar. Natuurlijk had hij zijn dagen kunnen vullen met lezen, piano spelen en reizen, maar het liep anders. “Via mijn zoon Robert maakte ik vijf jaar geleden kennis met iemand die infusen maakte voor mensen die te kampen hadden met alcoholmisbruik. Nu vond ik dat een zot idee, maar het zette me wel aan het denken over de wijze waarop geneesmiddelen worden ingezet. Ik wilde meer weten over de macht van de Big Pharma en werd, bijzonder voor iemand op mijn leeftijd, bekend met internet. Er ging een wereld voor me open. In Nederland nemen 65-plussers 45 procent van het medicijngebruik voor hun rekening en slikken drie keer zo veel als de gemiddelde Nederlander. Mensen ouder dan 75 slikken vijf keer zo veel. Het gaat maar door en wordt steeds duurder, wat heet, het wordt onbetaalbaar.”

Geen tijd

Hij erkent dat er een periode is geweest dat hij ook met medicatie strooide. “Als huisarts heb ik het nodige voorgeschreven. Wat wil je, ik had begin jaren 70 een praktijk in Rotterdam Delfshaven en was zo’n beetje 24 uur aan het werk. Dan heb je geen tijd om je echt in de materie te verdiepen en ga je pragmatisch te werk. Je wordt argeloos in de val van de farmaceutische industrie gelokt. Na mijn tijd als huisarts ging mijn carrière een andere richting op en had ik er niet meer mee te maken.”

Lange termijn

Voor Schoemacher is het inmiddels zonneklaar: “Kunstmatige medicijnen van de laatste vijftig jaar, de zogeheten chemotherapeutica tegen onder andere kanker, hart- en vaatziekten, psychofarmaca en nog vele andere ziekten mogen alleen nog toegepast worden na gebleken veiligheid op lange termijn. En zo kort mogelijk, dus niet ter preventie. Het menselijke immuunsysteem is het meest geniale biochemische laboratorium denkbaar en maakt tegen ieder schadelijk product specifieke antistoffen. De natuur verschaft ons alle voedingsstoffen die nodig zijn om te overleven en daarnaast zijn er nog eens duizenden fytonutriënten met geneeskrachtige werking, afkomstig uit groenten, fruit, planten, zaden, algen en meer.”

Hoogleraren

Hij is zich ervan bewust dat zijn kruistocht niet door iedereen in dank zal worden afgenomen. “Daartegenover staat dat ik een toenemend aantal volgers krijg bij mijn blog. Daar zitten al tientallen hoogleraren en gespecialiseerde artsen bij.”

Het boek ‘Dood op recept – Gezondheidsinfusen, een natuurlijk alternatief’ is hier te koop.

Het blog van Matthijs Schoemacher is te vinden op https://matthijsschoemacher.com/

[Nieuwsbank]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
6 jaren geleden

Het menselijke immuunsysteem is het meest geniale biochemische laboratorium denkbaar en maakt tegen ieder schadelijk product specifieke antistoffen. De natuur verschaft ons alle voedingsstoffen die nodig zijn om te overleven en daarnaast zijn er nog eens duizenden fytonutriënten met geneeskrachtige werking, afkomstig uit groenten, fruit, planten, zaden, algen en meer.”

Dit is wat men noemt vloeken in de kerk van big pharma. Mathijs Schoemacher gaat geen gemakkelijke tijd tegemoet. Erg dapper van zo’n man, die zou gesteund moeten worden waar maar mogelijk.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Marcel
Marcel
6 jaren geleden

Het lichaam is zeker wijzer dan wordt aangenomen, maar de gezondheidszorg doet er alles aan om het vertrouwen dat je erin kunt hebben je uit handen te slaan.
En niet alleen qua gifstoffen. De hersenen zijn in verschillende tijdperken gevormd en in iedere fase heeft het een voor dat tijdperk belangrijk/toepasselijk overlevingsmechanisme gecreëerd om met alle soorten trauma’s en conflicten die in zo’n tijdperk op ons af kwamen te dealen. Een goede genezer werkt daarmee, niet ertegen.
Maar goed, dat is een andere instelling dan “een genezen patiënt is een verloren klant”.

Theo
Theo
6 jaren geleden

Je zou het eens moeten proberen, om insuline achterwege te laten, bij suikerziekte,
dan lig je binnen no time in coma.
Een arts op leeftijd die eerst duizenden receptjes uit schreef en dan opeens radicaal omwentelt
met natuurlijke alternatieven. Waarom leven de mensen heden langer meen je?
Alsof je overal natuurlijke sapjes voor kunt gebruiken.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x