Homepagina » Gezondheid » Word wakker! Dit moet stoppen. Arts (87) die het licht zag begint kruistocht tegen Big Pharma en misstanden in de zorg
Word wakker! Dit moet stoppen. Arts (87) die het licht zag begint kruistocht tegen Big Pharma en misstanden in de zorg

Word wakker! Dit moet stoppen. Arts (87) die het licht zag begint kruistocht tegen Big Pharma en misstanden in de zorg

Matthijs Schoemacher wil de mensen wakker schudden. Hen waarschuwen voor de farmaceutische industrie, de ‘Big Pharma’, die volgens hem samen met de voedingsindustrie het hele leven regisseert, en dat alles gedoogd door de politiek. Tegelijk wil hij een lans breken voor wat er volgens hem wél toe doet: preventieve gezondheidszorg en natuurlijke medicatie.

De man die in 1978 opzien baarde door als eerste een privékliniek te starten, de Dokter Schoemacher Klinieken, trekt in de herfst van zijn bestaan ten strijde tegen het systeem waarin hij zelf ook een tijdje meedraaide. Hij pakt het grondig aan. Om te beginnen is er een boek, ‘Dood op recept – Gezondheidsinfusen, een natuurlijk alternatief’. En omdat hij nog zo veel meer te vertellen heeft, is hij aan het bloggen geslagen.

Hoogste prioriteit

“Waar ik nu mee bezig ben, heb ik pas vijf jaar geleden ontdekt. Ik zit elke dag meer dan acht uur te studeren. Waarom ik dit doe? De belangrijkste taak van de overheid is toch de zorg voor de mensen. Die hebben deze bestuurders in goed vertrouwen gekozen. De overheid is er toch voor de mensen en niet omgekeerd? De gezondheidszorg moet daarom de hoogste prioriteit hebben en zou daarom voor eenieder gratis moeten zijn, zoals in landen als Engeland, Denemarken, Italië en Spanje. Frankrijk heeft volgens de WHO de beste gezondheidszorg ter wereld en kent bijvoorbeeld nauwelijks wachttijden. De kosten voor de zorg in Nederland bedragen jaarlijks bijna 100 miljard euro. Evengoed moet iedere Nederlander zichzelf tegen ziektekosten verzekeren tegen een premie, die voor veel mensen nauwelijks is op te brengen. Ondertussen maken de verzekeraars winsten en reserveren daarvan gezamenlijk jaarlijks twee miljard en betalen hun bestuurders hoge vergoedingen. Daarbij bezuinigt de overheid ook nog eens een keer: onlangs verloren 70.000 medewerkers in de ouderenzorg hun baan. Mensen moeten mijn verhalen lezen en dan kunnen ze zelf oordelen. Ik roep naar hen: word wakker! Dit moet stoppen.”

Wereld ging open

Matthijs Schoemacher heeft haast. Niet vreemd, hij is in zijn 87ste levensjaar. Natuurlijk had hij zijn dagen kunnen vullen met lezen, piano spelen en reizen, maar het liep anders. “Via mijn zoon Robert maakte ik vijf jaar geleden kennis met iemand die infusen maakte voor mensen die te kampen hadden met alcoholmisbruik. Nu vond ik dat een zot idee, maar het zette me wel aan het denken over de wijze waarop geneesmiddelen worden ingezet. Ik wilde meer weten over de macht van de Big Pharma en werd, bijzonder voor iemand op mijn leeftijd, bekend met internet. Er ging een wereld voor me open. In Nederland nemen 65-plussers 45 procent van het medicijngebruik voor hun rekening en slikken drie keer zo veel als de gemiddelde Nederlander. Mensen ouder dan 75 slikken vijf keer zo veel. Het gaat maar door en wordt steeds duurder, wat heet, het wordt onbetaalbaar.”

Geen tijd

Hij erkent dat er een periode is geweest dat hij ook met medicatie strooide. “Als huisarts heb ik het nodige voorgeschreven. Wat wil je, ik had begin jaren 70 een praktijk in Rotterdam Delfshaven en was zo’n beetje 24 uur aan het werk. Dan heb je geen tijd om je echt in de materie te verdiepen en ga je pragmatisch te werk. Je wordt argeloos in de val van de farmaceutische industrie gelokt. Na mijn tijd als huisarts ging mijn carrière een andere richting op en had ik er niet meer mee te maken.”

Lange termijn

Voor Schoemacher is het inmiddels zonneklaar: “Kunstmatige medicijnen van de laatste vijftig jaar, de zogeheten chemotherapeutica tegen onder andere kanker, hart- en vaatziekten, psychofarmaca en nog vele andere ziekten mogen alleen nog toegepast worden na gebleken veiligheid op lange termijn. En zo kort mogelijk, dus niet ter preventie. Het menselijke immuunsysteem is het meest geniale biochemische laboratorium denkbaar en maakt tegen ieder schadelijk product specifieke antistoffen. De natuur verschaft ons alle voedingsstoffen die nodig zijn om te overleven en daarnaast zijn er nog eens duizenden fytonutriënten met geneeskrachtige werking, afkomstig uit groenten, fruit, planten, zaden, algen en meer.”

Hoogleraren

Hij is zich ervan bewust dat zijn kruistocht niet door iedereen in dank zal worden afgenomen. “Daartegenover staat dat ik een toenemend aantal volgers krijg bij mijn blog. Daar zitten al tientallen hoogleraren en gespecialiseerde artsen bij.”

Het boek ‘Dood op recept – Gezondheidsinfusen, een natuurlijk alternatief’ is hier te koop.

Het blog van Matthijs Schoemacher is te vinden op https://matthijsschoemacher.com/

[Nieuwsbank]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Het menselijke immuunsysteem is het meest geniale biochemische laboratorium denkbaar en maakt tegen ieder schadelijk product specifieke antistoffen. De natuur verschaft ons alle voedingsstoffen die nodig zijn om te overleven en daarnaast zijn er nog eens duizenden fytonutriënten met geneeskrachtige werking, afkomstig uit groenten, fruit, planten, zaden, algen en meer.”

  Dit is wat men noemt vloeken in de kerk van big pharma. Mathijs Schoemacher gaat geen gemakkelijke tijd tegemoet. Erg dapper van zo’n man, die zou gesteund moeten worden waar maar mogelijk.

  40 likes
  • Wat je daar ten toon spreidt is een geloof.
   Een religie die voorschrijft dat het menselijk lichaam perfect is.
   Met als consequentie dat elke imperfectie een oorzaak en een evil dader moet hebben.

   2 likes
   • Medisch dogma is een geloof.
    Het lichaam is niet perfect maar slimmer dan we denken. Het kan zichzelf geniaal verlossen van kwalen en trauma’s.
    Een imperfectie heeft altijd een oorzaak maar “evil” is natuurlijk een waardeoordeel. Alles heeft gewoon een bron.

    5 likes
    • [ Alles heeft gewoon een bron. ]
     Wat dacht je van toeval als bron?
     En weeffoutjes, kopieerfoutjes?
     Of gewoon niet bestand tegen Ebola wegens nieuw en dus geen weerstand?

     1 likes
     • Gezondheid heeft niets met toeval te maken. Gezondheid zit ook niet in een spuitje, pilletje, zalfje of welk tovermiddel dan ook. Gezondheid zit in het geheel, het alles in, en om je heen. Om gezond te zijn en te blijven dien je fysiek, psychisch, mentaal en spiritueel in balans te zijn. Moet je je o.a. zeker zo veel mogelijk onthouden van gif (zoals bv alcohol en geraffineerde suiker) , zeer gevarieerd en gezond te eten, ruim genoeg water drinken en veel bewegen. Het genetische patroon, het DNA is absoluut niet leidend doch volgend. Onderwerp je je lichaam onophoudelijk aan veel gif, veel stres, veel negativiteit of precies het tegenovergestelde dan zal dat op den duur zeker veranderingen teweeg brengen zelfs in het DNA. Onze cellen communiceren onophoudelijk met elkaar. Dat kun je in de war schoppen of ten gunste beïnvloeden en al wat daar nog tussen inzit. Doe dat bijvoorbeeld generaties lang op vergelijkbare manieren en het resultaat zal zich tonen en als erfelijk beschouwd worden. Zelfs ellende uit eerdere levens schijnt van invloed te zijn op de huidige gezondheid en levens van mensen. Een gezond leven leiden is zeker niet eenvoudig en al helemaal niet met alle verleidingen van het moderne leven. Daar komt nog bij dat de farmaceuten klaar staan om ons bij elk onbeduidend kwaaltje één van hun chemische brouwsels aan te smeren die nagenoeg zonder uitzondering onze lichaamsfuncties verstoren omdat ze lichaamsvreemd zijn. Ons lichaam herkent immers alleen natuurlijke stoffen. Zelfs een Paracetamol heeft een zeer verstorende werking en staat bij veelvuldig gebruik garant voor narigheid. Gezondheid en toeval hebben absoluut niets met elkaar te maken. Farmaceuten echter zullen graag willen dat mensen dat aan willen nemen. Daar plukken zij de vruchten van en de ellende zal alleen maar groter worden. Precies wat er nu gebeurt.

      10 likes
     • Precies, ook jij succes met je farma-religie. Ze vallen echter steeds vaker door de mand. Geld ipv gezondheid blijkt steeds weer de drijfveer, daar blijkt keer op keer alles op ingericht te zijn. Maar geloof vooral wat je wilt geloven.

      5 likes
     • Ebola komt met als veel andere ziekten rechtstreeks uit laboratoria van kwaadwillende mensen. Als de natuur ontspoort en uit balans raakt , op relatief kleine schaal komt dat door menselijk toedoen. Niks of niemand heeft buiten dat, het eeuwige leven maar wel ontelbaar veel levens, allen bedoeld om te leren. Sommigen blijven echter hardnekkig de bekeerde afslag kiezen. Jammer voor hen.

      3 likes
     • Frans2 schreef : Dat bedoel ik dus, je zoekt een dader die je de schuld kan geven en dat mag niet jouw god zijn.

      En die daders zijn er ook. Dat is waar jij je vingers in de oren steekt en ogen dicht. Er is veel meer aan de hand dan een paar oorlogsmisdadigers, het is veel en veel groter, al duizenden en duizenden jaren. En hard bewijs zal altijd met man en macht tegengewerkt worden, precies zoals de bewijzen van effectiviteit van het farmaceutische gif wat de mens met al die andere smerigheid naar de afgrond moet leiden. Aanschouw het hele belachelijke circus in zijn geheel en je weet onmiddellijk dat er geen bal van klopt, niet van de bewijzen die ze aanvoeren en niet van het doel wat ze zeggen na te streven. De mensheid moet in aantal gereduceerd worden, dat is waar het om gaat. Het staat overigens ook in steen gebeiteld en te aanschouwen in de Guiding Stones of Georgia . Ze hebben de gore overmoed om het ons recht in het gezicht te zeggen zelfs. Maar dat zal hen nog bezuren want het spelletje loopt nu toch echt op een einde. ze worden langzaam maar zeker ontmaskerd nog voor ze ons grotendeels uit hebben kunnen roeien, gehinderd door krachten die aan onze kant staan. De duistere praktijken worden door het licht verdreven. Duisternis kan immers niet tegen licht, dat zal nooit veranderen.

      2 likes
     • Gezondheid en toeval hebben alles met elkaar te maken.
      Maar je hebt recht op je eigen religie.

      [ Ons lichaam herkent immers alleen natuurlijke stoffen. ]
      Je bedoelt aluminium, arseen, plutonium, alcohol, tabak, PAK’s, aardolie? Allemaal stoffen die in de natuur vrij voorkomen en die schadelijk voor ons lichaam zijn.

      1 likes
     • Ik heb geen pharma religie, die (soms misdadige) bedrijven zouden mondiaal genationaliseerd moeten worden.

      “De Natuur” is niets meer dan een verzameling organismen die egoïstisch voortwoekeren om te blijven bestaan en daar zit geen design of geweten of ethiek bij. Ebola zit er wel bij, en polio en zo voorts. Allemaal natuurlijke organismen die schadelijk en of dodelijk zijn voor ons verre van “perfecte” lichaam.

      1 likes
     • Waarom komt Ebola niet gewoon van de voortwoekerende gewetenloze natuur?
      Dat bedoel ik dus, je zoekt een dader die je de schuld kan geven en dat mag niet jouw god zijn. Die god is voor jou de natuur of een andere schepper en die mogen van jou niet zo slecht zijn dat ze Ebola, Aids, Polio, verkoudheid, griep of kanker hebben gecreëerd. Vingers in je oren en ogen dicht heet dat.

      1 likes
     • Ah, je bedoelt de niet bestaande NWO die maar steeds mislukt doordat de bevolking blijft groeien en steeds langer leeft door betere hygiëne, voedsel en medische behandelingen.

      [ het spelletje loopt nu toch echt op een einde ]
      Dat wordt al jaren geroepen en ik voorspel: dat roep je over 10 jaar nog steeds, want het is er helemaal niet.

      1 likes
     • Een stel gekken krijgen dat voor elkaar omdat ze veel geld hebben.
      Teveel geld, teveel tijd en te weinig hersens want het slaat, zoals alles wat ze bedenken, weer eens helemaal nergens op.
      Geld dat weliswaar gestolen is van de bevolking die ze om willen brengen danwel geld gedrukt als wc papier, monopoly spelletje geld en geen enkele waarde heeft.
      Of we er maar van onder de indruk zijn…..
      Ze gaan hun zin toch niet krijgen maar het moet worden gezegd, als de duivel ergens goed in is geweest dan was het wel door net te doen alsof hij niet bestaat.

      1 likes
     • Wie en waarom heeft die Guiding Stonens of Georgia geplaatst dan ? Waarom wordt daar zo geheimzinnig over gedaan ? Waarom past wat er opstaat precies in het plaatje wat we om ons heen zien ? Welke zogenaamde losgeslagen idioot krijgt het voor elkaar om daar in het geheim en volledig anoniem zo,n waanzinnig monument uit de grond te stampen ? Hoeveel geld en energie moet je dan teveel hebben als het allemaal nergens op slaat en ook niet eens bestaat ?

      0 likes
  • Hij is niet alleen, daar is dr.Lenkei, een Hongaarse arts, en dr. Rath,een Duitse dokter. Googl maar eens , dr.Lenkei video’s, deze voordrachten zijn Nederlands ondertiteld.

   0 likes
 2. Je zou het eens moeten proberen, om insuline achterwege te laten, bij suikerziekte,
  dan lig je binnen no time in coma.
  Een arts op leeftijd die eerst duizenden receptjes uit schreef en dan opeens radicaal omwentelt
  met natuurlijke alternatieven. Waarom leven de mensen heden langer meen je?
  Alsof je overal natuurlijke sapjes voor kunt gebruiken.

  4 likes
  • We hadden nog veel langer kunnen leven Theo, als we niet dag in dag uit het gif uit de lucht, in voeding, in water, en in pillen moesten happen, en de mineralen moesten missen die door de eeuwen heen uit voeding zijn verwijderd.

   Ik begrijp je punt, maar suikerziekte is te genezen. Maar niet met insuline. Wanneer je eenmaal in zo’n toestand zit en op die golflengte leeft is insuline onmisbaar. Maar je opvatting over de natuur druk je natuurlijk wel uit in “natuurlijke sapjes”. Je hebt er weinig vertrouwen in en dat is jammer. Bedenk dat het niet de natuur is die ons ziek heeft gemaakt.

   12 likes
  • Hoe en waarom krijgen mensen SUIKERziekte ? Kijk goed naar die naam en kijk naar de gemiddelde voeding en leefgewoonte.

   https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/hoe-word-ik-100/

   Kijk naar al deze afleveringen hoe mensen op geheel natuurlijke wijze af komen van het insuline spuiten en langzaam afkomen van hun giftige pillen, door voeding, door aanpassen van de leefstijl. Toeval ?

   5 likes
 3. Het lichaam is zeker wijzer dan wordt aangenomen, maar de gezondheidszorg doet er alles aan om het vertrouwen dat je erin kunt hebben je uit handen te slaan.
  En niet alleen qua gifstoffen. De hersenen zijn in verschillende tijdperken gevormd en in iedere fase heeft het een voor dat tijdperk belangrijk/toepasselijk overlevingsmechanisme gecreëerd om met alle soorten trauma’s en conflicten die in zo’n tijdperk op ons af kwamen te dealen. Een goede genezer werkt daarmee, niet ertegen.
  Maar goed, dat is een andere instelling dan “een genezen patiënt is een verloren klant”.

  10 likes
 4. Je hebt gezonde, zieke en overleden mensen. Aan de 1e en laatste groep kan de Big Pharma niets verdienen. De voedselindustrie maakt de 1e groep ziek, o.a. door alle toegevoegde suikers,,en die komt daardoor in groep 2. En die groep moet je vooral niet beter maken want dan verdien je er niet meer aan. Nee, houd ze wel aan de medicijnen, zoals bijvoorbeeld statines tegen een hoog cholesterol (bewezen leugen). Statines zijn effectief door te voorkomen dat de lever cholesterol aanmaakt. Als gevolg hiervan geeft je lever de suiker af in je bloedbaan, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. Hé, en u heeft ook suikerziekte… weer een medicijn er bij. Kassa!!!!
  De voedselindustrie maakt ons ziek en de Big Pharma maakt ons NIET beter…….

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wereldgezondheidsorganisatie

Hef de Wereldgezondheidsorganisatie op. Het ware gezicht van WHO-baas Tedros

Op 10 januari liet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ...

coronavirus

Britse oud-premier pleit voor wereldregering om coronavirus te bestrijden

De voormalige Britse premier Gordon Brown roept ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.