Homepagina » Innovatie » Nieuwe versie van onmogelijke motor gepatenteerd in Groot-Brittannië
Nieuwe versie van onmogelijke motor gepatenteerd in Groot-Brittannië

Nieuwe versie van onmogelijke motor gepatenteerd in Groot-Brittannië

De EmDrive, die ons volgens sommigen in slechts 10 weken naar Mars kan brengen, wordt ook wel de ‘onmogelijke motor’ genoemd. Niemand weet precies hoe hij werkt.

De EmDrive genereert stuwkracht door microgolven in een afgesloten ruimte op elkaar te laten botsen. De Britse uitvinder Roger Shawyer heeft nu patent aangevraagd voor een nieuwe versie van de machine.

Als hij werkt, staan vliegende auto’s, oneindige hoeveelheden duurzame energie en snelle reizen naar verre planeten voor de deur.

Geen brandstof

De EmDrive wordt binnenkort in de ruimte getest en als de motor blijkt te werken, kan hij de wereld op z’n kop zetten. Hij onderscheidt zich van andere motoren doordat hij geen brandstof verbruikt.

Velen stellen dat de EmDrive een hype is en dat het ontwerp in strijd is met de derde wet van Newton en daarom niet zou moeten werken. In een lab van de NASA wordt de machine bestudeerd en de eerste resultaten worden in december verwacht.

Vier onafhankelijke laboratoria hebben de machine inmiddels nagebouwd. Natuurkundigen kijken reikhalzend uit naar de bevindingen van NASA’s Eagleworks Laboratories.

Zoals elke andere motor

“Ik heb begrepen dat de nieuwe paper van Eagleworks gepubliceerd zal worden in een wetenschappelijk tijdschrift,” zei iemand op het forum van NASASpaceFlight.com.

Eerder dit jaar bevestigde een medewerker dat het team aan de paper werkte. In een studie in AIP Advances suggereerden wetenschappers van de Universiteit van Helsinki dat de ‘EmDrive werkt zoals elke andere motor’.

[MailOnline]
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

12 reacties

 1. “Als hij werkt, staan … oneindige hoeveelheden duurzame energie … voor de deur.”
  “Hij onderscheidt zich van andere motoren doordat hij geen brandstof verbruikt.”

  Waarom komt deze pertinente onzin toch steeds weer bovendrijven?
  De motor heeft wél brandstof/energie nodig om de magnetron te kunnen aandrijven.
  En nee, er komt niet meer energie uit dan er ingaat.

  Een raket met EMD drive zou alleen geen raketbrandstof meer nodig hebben. Geen RAKETbrandstof die met grote snelheid uitgestoten wordt,ofwel “propellant”.
  Wél gewone brandstof om elektriciteit voor de magnetron te genereren, of een reeks zonnecellen, maar dan alleen als je dicht in de buurt van een ster bent.

  15 likes
 2. Ale je je verstand echt gebruikt dan moet je toch echt tot de conclusie komen dat we belazerd worden, en niet alleen mbt de Science Fiction van Mars.

  En als je weet wie en wat je bent dan is er bijna van alles mogelijk.

  Wat kan 1 mens doen ? = De hele Wereld Pharma Science te Kakken zetten !

  CONTROL YOUR OWN MIND , CONTROL YOUR OWN HEALTH

  Medical mystery revealed | Wim Hof | TEDxBreda

  https://www.youtube.com/watch?v=zE9FfvPyPZg

  Op het vlak wat hij laat zien is hij zeker niet geconditioneerd, het tegendeel laat hij zien.
  Op andere vlakken duurt het even voordat we ons uit de wereld van leugens en Conditionering los kunnen breken..

  Only the truth will set you free, dat laat Wim hier zeker zien en het duurt niet lang meer beste medemensen.

  Tsja, wie is daar nu niet blij mee..

  4 likes
 3. In de ruimte hebt jhe geen luchtweerstand, een beetje voortstuwing is genoeg.

  11 likes
 4. Vrije energie bestaat en heet: de zon. De enorme hoeveelheid energie die de zon produceert is gratis en voor niks.
  Als je dat proces wat zich in de zon kan nabootsen (kernfusie enz.) dan heb je zat vrije energie.

  8 likes
 5. Ongelooflijk hoe arrogant veel “wetenschappers” hier reageren. De motor is nog niet getest, maar zij staan al klaar om de boel af te branden. Hoe vaak is dat is het verleden al niet gebeurd en hoe vaak heeft dat ontwikkelingen al niet vertraagd. Wie is die Newton dan wel met z’n wetjes, waar we allemaal blind achterna hollen. Het is meerdere malen gebleken, dat die zogenaamde wetjes scheurtjes vertonen en de “gevestigde” wetenschappers weten niet hoe snel ze dat weer onderuit moeten halen. Je zou toch eens wat nieuws leren, dat moeten we vooral niet hebben. Laten we de test eerst maar even afwachten. Als het werkt, kunnen ALLE natuurkunde wetjes op de schop en kunnen we ons misschien eens wat verder ontwikkelen.

  7 likes
 6. Mooi , het komt steeds dichterbij! Mooi Kerstkado voor dit jaar.

  3 likes
 7. Patenten bestaan enkel in de illusie waar uw in leeft. Ga A.U.B de illusie zien want het is megacrimineel. Ga niet roepen over mensen en cabal en andere luchtschepen. Ga zien wie werkelijk leidend is!!!!

  3 likes
 8. Deze persoon zal wel binnenkort toevallig dood gaan aan een ongeluk of een vreemde oorzaak.

  2 likes
 9. een ufo heeft hem gewoon getipt hoe het moet, reizen met de snelheid van het licht dit is niets nieuws , dit wisten de oudheden hoe heten ze ook alweer? iets van genaamd ” visnu “. uit India al. die reisden ook met het snelheid van het licht door aantrekkingskracht voort gestuwd en al helemaal met lichtsnelheid in het heelal

  1 likes
 10. Wim, je hebt wel aantrekkingskracht in de ruimte. microzwaartekracht enz. ff boekie lezen Wim

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

VIDEO: NASA-satelliet spot bolvormig object op Marsoppervlak

VIDEO: NASA-satelliet spot vreemd bolvormig object op Marsoppervlak

Op beelden van de rode planeet is een groot bolvormig object gespot. Het object is vastgelegd door de Mars Reconnaissance Orbiter van de NASA. Complottheoretici maken uit de beelden op ...

Kernfysicus: "Aliens bezoeken de aarde, geen twijfel over mogelijk"

Kernfysicus: “Aliens bezoeken de aarde, geen twijfel over mogelijk”

De Canadese kernfysicus Stanton Friedman heeft gezegd dat aliens onze planeet meerdere keren hebben bezocht, maar nog niet van plan zijn zich bekend te maken. Volgens Friedman is er geen twijfel ...