Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.
Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.
De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.
Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.
Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.
‘We worden in Nederland op ongekend niveau beroofd’
Limburg kan ‘onbewoonbaar spookgebied worden, net als het Japanse Fukushima’
Luchtmacht VS heeft geen verklaring voor UFO boven Massachusetts
Pentagon-filmpje met ‘belangrijke informatie’ over terroristen blijkt 10 jaar oud
Oerknal is mythe en tijd is niet de vierde dimensie. Ex-wiskundeleraar presenteert zijn ideeën
Oostenrijks parlementslid gaat los: jullie mogen gezondheid van mensen niet verwoesten met dit vaccin
Witte Huis medeplichtig aan 9/11-aanslagen. Historicus laat licht schijnen op deze goed geplande operatie
Gaat buitenaards leven het menselijke begripsvermogen te boven?
Drastische stijging: zo vaak moest ambulance vorig jaar in Berlijn uitrukken om hartproblemen en beroerte