Het is in Europa veel minder bekend dan in landen zoals Japan en Zuid-Korea en het kan als groente worden gegeten, maar ook als decoratie worden gebruikt.
Zeewier is niet alleen de belangrijkste, maar ook de rijkste bron van mineralen. Uit onderzoek blijkt dat het onder meer veroudering, een te hoog cholesterolgehalte en overgewicht tegengaat.
Zeewier gaat tevens de strijd aan met vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken. Het bevat daarnaast jodium, ijzer, kalk, bio-peptiden en vitamines als B12. Het is een goed product tegen de kilo’s omdat zeewier weinig calorieën bevat.
Wetenschappers van het Teagasc Food Research Institute in Ierland legden 100 studies naar zeewier naast elkaar en concludeerden dat het bloeddrukverlagend werkt.
Er zijn honderden verschillende soorten zeewier. Sommige zijn eetbaar, andere niet. De bekendste is nori, een geperste soort die bijvoorbeeld in sushi wordt gebruikt. Wakame is ook een bekende eetbare soort.
Er zijn nog veel meer zeegroenten die je kunt gebruiken in soepen, groente-, bonen- en granengerechten. Met het zeewierproduct agar-agar kun je bovendien desserts maken.
Bron: Telegraaf.nl
Gerelateerd:
- Het activeren en ontgiften van de pijnappelklier
- De mythe over calcium: Hoe je echt sterke botten krijgt
Grootste Europese bank verdacht van witwassen drugsgeld
Meteoriet van Canadese mijnwerker ‘bevat buitenaardse levensvorm’
Steven Spielberg hoopt dat regering openheid geeft over UFO’s
Coronavaccin wordt vrouw (63) uit Alkmaar fataal: ‘Resultaat van angstcampagne De Jonge’
Vrouw (90) in cel omdat ze een andere kijk heeft op de geschiedenis. Dit zei ze over de Holocaust
Overheidsrapport onthult jaren na verwoesting Libië: Geen bewijs dat Gaddafi burgers heeft aangevallen
GroenLinks pleit voor ‘krachtiger steun aan Palestijnse staat’: ‘Weet waar je op stemt’
Zwevende waterdruppels schieten in het rond als UFO’s (video)
Verontwaardiging na uitspraken staatssecretaris Van der Burg: ‘Wat hééft dit kabinet toch met dwang?’