Channelings

Wat zijn de consequenties van zelfmoord voor de ziel? – Channeling 20-07-2023

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Welkom, welkom, lief mens, op deze mooie nieuwe dag. We begrijpen dat na het lezen van ons vorige bericht over de dood, de logische vragen zijn gerezen over zelfmoord.

Wat zijn de gevolgen van zelfmoord, als die er zijn? En is zelfmoord eigenlijk wel toegestaan? Mogen mensen zichzelf van het leven beroven en op die manier uit de menselijke ervaring stappen?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Oorsprong van hoe zelfmoord meestal wordt gezien

Kerk en religie hebben eeuwenlang hun visie op zelfmoord opgelegdWe begrijpen de vraag en schijnen graag wat licht op het onderwerp, hoewel niet iedereen blij zal zijn met ons antwoord.

Velen van jullie hebben bepaalde vooroordelen over zelfmoord en er zweven veel meningen, overtuigingen en ideeën over dit onderwerp rond op jullie planeet, vaak gebaseerd op een oordeel of religieuze programmering.

We begrijpen dat en het is niet goed of slecht. Je bent vrij om je meningen te hebben, je bent vrij om je overtuigingen te hebben, je bent vrij om te kiezen welke kerk je wilt volgen, of welk dogma of welke leer je in je leven wilt implementeren.

Is het spiritueel gezien toegestaan om zelfmoord te plegen?

Als het over zelfmoord gaat, kunnen we heel recht door zee zijn.

Ja, je mag jezelf van het leven beroven en nee, er zijn geen consequenties op de manier die je zou denken.

Ja, natuurlijk kan het zijn dat er nog lessen te leren waren, of ervaringen die iemand oorspronkelijk had willen hebben, voor degene die besloot uit het spel te stappen.

Maar net als bij een menselijk spel kunnen mensen ermee stoppen. Ze kunnen een spel verlaten.

Het gevolg kan dan zijn dat andere mensen niet meer met ze willen spelen, of dat sportbonden je lidmaatschap opzeggen.

In spirituele termen bestaat zoiets echter niet. Als iemand zichzelf van het leven berooft, wordt hij niet veroordeeld en wordt hij zeker niet afgeschreven of teruggestuurd om als een soort straf een vreselijke nieuwe aardse ervaring op te doen.

Er is alleen liefde

We begrijpen dat veel religies zelfmoord hebben gedemoniseerd en we begrijpen dat mensen denken dat het een daad van egoïsme of lafheid is.

Zoals we altijd zeggen: er is geen oordeel aan onze kant, er is alleen liefde. Dus wie na zo’n beslissing terugkeert naar de spirituele wereld, wordt net als iedereen met open armen ontvangen.

Er is geen sprake van beschamen, beschuldigen, een schuldgevoel aanpraten of iets dergelijks. Dat zijn menselijke gedragingen, die hebben we hier niet.

En nogmaals, we oordelen niet over zulk gedrag, we constateren het slechts, en iedereen die kiest voor welke ervaring, welk gedrag dan ook, is perfect in orde.

Expansie is het doel

expansieOnthoud dat het allemaal draait om expansie, expansie van Bewustzijn, expansie van je ziel, van elke ziel, en dat elke zelfmoord een unieke ervaring is. Het draagt bij aan de ervaring en expansie van Bewustzijn, van Source.

Want ieder mens die zich van het leven berooft, doet dat met een andere kijk op het leven, andere ideeën, andere overtuigingen, andere levenservaringen.

Elke ervaring, niet alleen als het gaat om zelfmoord, maar letterlijk elke ervaring die iemand heeft, is een uitbreiding van Source, een uitbreiding van Bewustzijn.

En omdat er alleen liefde is, is er daarin nooit een goed of fout.

We begrijpen dat dit antwoord misschien niet is wat je verwacht of gehoopt had, maar elke transitie of wat je de dood zou noemen, ongeacht hoe die tot stand is gekomen, is een unieke ervaring, omdat ieder mens en ieders perceptie uniek is.

Speel en heb plezier

Welnu, we propageren absoluut geen zelfmoord, in plaats daarvan dringen we er bij je op aan om te genieten van het leven, om speelsheid en geluk te vinden in je menselijk bestaan, want dat is waarvoor je hier wilde komen.

Weet dat alles wat je doet en ervaart, altijd voor het hoogste goed van allen zal zijn, want jij bent het allemaal, er is geen afgescheidenheid, in werkelijkheid is er alleen Eenheid. Alles en iedereen is verbonden, wij zijn jou, jij bent ons, jij bent hen en zij zijn jou.

Er zijn geen fouten, er is geen goed of verkeerd, niets is per ongeluk. Alles is goed, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn. Wij houden van je, wij houden van je, wij houden van je.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

4.2 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
8 maanden geleden

Hallo
Vraag me af kun je beter laten begraven of cremeren of maakt dat geen verschil?
Gr. Jan

Henk.B
Henk.B
8 maanden geleden

Ik adviseer u om de Bijbel eens goed te lezen, vooral de Statenvertaling. Daar geeft men duidelijk aan dat zelfdoding niet oorbaar is. Maar ook wat naastenliefde is, de tiengeboden zijn duidelijk. Christus is de enige weg tot behoud, ieder individu zal bij het sluiten van uw ogen geoordeeld worden.

Ina Koning
Ina Koning
8 maanden geleden

Ik heb de boeken van Jozef Roelof gelezen en daarin staat toch iets anders over zelfmoord geschreven. Jozef moest eerst alles onder begeleiding van zijn gidsen van dichtbij meemaken voor hij zijn ervaringen kon opschrijven. Hij zag dat mensen die zelfmoord hadden gepleegd en daarna gecremeerd werden, die verbranding voelden omdat hun ziel niet los kwam omdat het hun tijd nog niet was. Werden ze begraven dan maakten de zielen hun eigen ontbinding mee voordat ze verder konden. Ik heb een tante die zichzelf heeft verdronken en al in voortgaande ontbinding was voor dat ze uit het water is gehaald. Zij was een non, kwam uit het klooster maar kon het wereldse leven ook niet aan.Toen ik bij een invalide man werkte die met de helm geboren was, kwam zij door en zei tegen hem en ook bedoeld voor mij, dat ze het niet had moeten doen. Omdat wij ook geleerd hebben : gij zult niet doden, ga ik er van uit dat dat ook voor zelfmoord geldt. Misschien moet ik wachten tot ik zelf aan de overkant ben voordat ik zeker kan zijn van de geestelijke wetten.

Van X
Van X
8 maanden geleden

Veel dank voor dit antwoord. Het is een opluchting van mijn zorgen over de huidige trend gezien vanuit wat we meegekregen of onderweg opgepikt hebben. Vanuit het punt dat de vrije wil gerespecteerd wordt is het logisch.

Nogmaals veel dank.

De vorige Channeling.had wel een topscore met het aantal reacties ben blij dat het Collectief dan ook feedback geeft.

Back to top button