Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Dit is het vreemdste wat ik ooit heb gezien. Onverklaarbare lichtbollen vastgelegd boven Amerikaans meer
Pfizer publiceert persbericht met opmerkelijke passage over de prik
Zo ziet de nieuwe rijksbrede strategie van het kabinet tegen desinformatie eruit: ‘George Orwell in de polder’
Reguliere media spelen kaart van de buitenaardsen
Er is iets ongekends gebeurd in de historie van de Bilderbergconferentie. Wat kunnen we verwachten?
De Tweede Wereldoorlog is niet begonnen door nazi-Duitsland. Dit zijn de lessen die je niet geleerd hebt op school (en daar is een reden voor)
Studie: Onbewerkt eten is het allerbeste dieet
We zijn voorgelogen! Dit geheime document onthult hoe de waarheid over de EU tientallen jaren is verzwegen
Stevia: heilige graal in de strijd tegen suiker