Paarse aardappelen doden de stamcellen van dikkedarmkanker en voorkomen uitzaaiing van de ziekte. Wetenschappers denken dat het resistent zetmeel, een onverteerbaar soort zetmeel, de darmbacteriën helpt een vetzuur te produceren dat ontsteking tegengaat en kankercellen helpt afbreken.
Onderzoekers van het Penn State Hershey Cancer Institute hebben aardappelen met paars vruchtvlees getest op stamcellen. De aardappel voorkomt niet alleen dat de kanker zich uitzaait, maar belangrijker nog: hij valt de kankerstamcellen aan, waardoor ze niet terugkomen.
Andere kankersoorten
De wetenschappers hopen de aardappel op kankerpatiënten en ook op andere kankersoorten uit te proberen. Ze zeggen dat het verhitten van de aardappel de kankerbestrijdende stoffen niet vernietigt en dat één aardappel per dag voldoende moet zijn.
Het team denkt dat het resistent zetmeel van de aardappel het werkzame bestanddeel is, maar ook de stoffen die de aardappel paars maken kunnen verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van de kankercellen.
Als dat zo blijkt te zijn, zouden ook andere paarse groenten- en fruitsoorten kankercellen kunnen doden. Dikkedarmkanker is de op één na dodelijkste kankersoort. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Nutritional Biochemistry.
Gelekte documenten onthullen agenda Bilderbergconferentie
Meeste ‘honing’ in supermarkten bevat geen honing
Britse oud-marinebaas haalt verhaal over gifgasaanval Syrië onderuit. De reactie van deze BBC-presentatrice spreekt boekdelen
Slachtoffer MK-ULTRA onthult in deze video hoe haar verschillende persoonlijkheden werden gebruikt door de elite
Voorzitter Vereniging voor Heelkunde: ook ver vóór corona werd geplande zorg al gecanceld
Dragen van zonnebril kan je pijnappelklier beïnvloeden
‘Woekerprijs’ voor oplaadbeurt elektrische auto: van 8 naar minstens 47 euro!
Radiospecial: het laatste nieuws met Anton Teuben en Maarten Horst (update)
De gevaren van deze veelgebruikte medicijnen worden al ruim 40 jaar verborgen gehouden