Dikkedarmkanker is bij mannen de derde en bij vrouwen de tweede meest voorkomende kanker. Je kunt je met een gezond voedingspatroon voor een groot deel beschermen tegen deze ziekte.
Tomaten
Tomaten bevatten de stof lycopeen, die goed zou zijn bij het voorkomen van dikkedarmkanker en zelfs het genezen daarvan. De stof is nog meer aanwezig in gekookte tomaten.
Kurkuma
Kurkuma wordt veelal gebruikt als specerij in de keuken en is afkomstig van de gelijknamige Indische plant. Het is bewezen dat kurkuma de kankerontwikkeling vertraagt door zijn ontstekingsremmende en antioxidatieve werking.
Fruit en groenten
Fruit en groenten zitten boordevol mineralen, vitamines en antioxidanten die de kans op kanker verkleinen. Groenten en fruit bevatten ook veel vezels, die met name helpen tegen dikkedarmkanker.
Vette vis
Vette vissoorten als zalm en tonijn zitten boordevol omega 3-vetzuren, die goed zijn voor de preventie van dikkedarmkanker. Ze versterken ook het immuunsysteem.
Olijfolie
Uit onderzoek blijkt dat olijfolie de kans op dikkedarmkanker sterk reduceert. De omega 3-vetzuren in deze olie werken ontstekingsremmend.
Volle granen en peulvruchten
Granen en peulvruchten bevatten veel vezels die de werking van de darmen bevorderen, wat een positief effect heeft op de uitscheiding van kankerverwekkende stoffen in de rest van onze voeding. Ze bevorderen ook de uitscheiding van oestrogeen, waardoor tumorcellen afnemen.
Amerikaanse tiener deelt leven na de dood ervaringen
Pakistan: Coronavaccin geweigerd? Dan blokkeert de overheid je simkaart!
Hoe je het beste kunt aarden
Politici massaal aan de cocaïne?
Nigeria (2 procent gevaccineerd) vernietigt 1 miljoen coronavaccins
AD: oversterfte is een ‘voordeel’ en levert honderden miljoenen op
‘Politici achter strenge coronamaatregelen moeten berecht worden’
Jensen ontleedt crisis: ‘Er klopt helemaal niks van. We zijn misleid’
Amerikaanse CDC verwijdert stilletjes passage over mRNA-vaccins van website